The Killing (Ubistvo)

Go down

The Killing (Ubistvo)

Post by MoonGirl on Sun 28 Oct 2012 - 13:34

Radnjom smještena u Seattle serija prati dvoje iskusnih istražitelja koji se nađu pred slučajem koji će potresti njihovu zajednicu. Američki remake istoimene danske serije koja je osvojila nagradu BAFTA.

TV Serija (45 min):  Kriminalistka / Drama / Misterija

IMDB Ocena: 7.9 / 10

Režija: Mireille Enos

Glumci: Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell i ostali.

Ova dramska serija povezuje tri odvojene priče o jednom ubojstvu koje uključuju detektive kojima je dodijeljen slučaj, tugujuću obitelj žrtve i sumnjivce. Serija također istražuje lokalnu politiku dok prati političare povezane sa slučajem.  Dok se priča raspliće, postaje jasno da nema slučajnosti; svi imaju tajne, a iako likovi misle da su nastavili sa životom, njihova prošlost nije završila s njima.

Opširnije -
Spoiler:
Još jedna odlična triler-kriminalistička serija televizije AMC je pred vama: Ubistvo ili u originalu “The Killing” (Holivudski rimejk istoimene danske krimi serije “Forbrydelsen”koja je osvojila nagradu BAFTA). Iako su skoro svi glumci nepoznati do sada, čak glavni istražitelji koji nose celu akciju nisu se do sada pojavljivali (mada mladi detektiv se već pojavio u filmu Sigurna Kuća – Safe House). No, nisu likovi glumaca ovde presudni za popularnost koju je stekla, već zaplet i bistrina jedna male detektivke, uporne i neverovatno požrtvovane da dođe do istine – da otkrije ubistvo mlade tinejdžerke Rosie Larsen, željne da upozna svet i ljude, ali koja na prvom koraku na tom putu, biva žrtva nečijih prljavih igri. Kroz dva serijala tajna filma je uvek bila na dohvat da se odgonetne, reši ali uvek su iznicali novi momenti u slučaju ubistva tako su se dvoje detektiva iz Sijetla podosta namučili da reše slučaj.


Mnogo toga je upleteno u život čoveka, a sama serija je pokazala jednu rekonstrukciju baš raznovrsnih kretanja mlade osobe, njenih interesovanja i želja. Brilijantna logika detektivke Sarah Linden i njene prvobitne zamene a potom i partnera u slučaju Stephen Holder-a je korak po korak otkrivala tajnu i svih spletaka koje su obavijale misteriozno ubstvo. Da preciziramo, cela radnja u seriji je vezana za grad Seattle i njegovu prelepu okolinu, indijansko ostrvo i večito kišovito vreme. Svaka epizoda predstavlja jedan dan u reševanju slučaja, u susret izborima za gradonačelnika.

Mnogo toga je dotaknuto u seriji, od korumpiranih političara, mafije, indijanaca, azilanata, narkomana i prevrtljivih policajaca.  Ali iskusni istražitelji uspevaju da odolevaju izazovima i stalno napreduju u istrazi. Dramski scenario je prožet sa tri odvojene životne priče koje povezuje nestanak Rosie, i to kroz samu detektivku Linden (lindu).

Tu možemo videti privatni život-muku same detektivke, bez stana sa sinom u stalnom balansiranju privatnog i profesionalnog života. Čak je odustala od sopstvenog večnanja zarad otkrivanja istine. Druga priča koja se paralelno odvija jeste sudbina same porodice devojke Rosie, kako ljudi u toj tragediji preživljavaju nestanak deteta, sve nedoumice i kolebanja, svi sukobi unutrašnji i porodični. Odlično prikazana psihologija ljudi, roditelja, dece, prijatelja. Prikazana je slika kako nakon smrti, Larsenovi spoznaju tajni život svoje devojke, nalaze sumnjive beleške o skandalu ili im se podmetaju, i kako reaguju na sve to.

I treća priča se tiče lokalnih izbora za gradonačelnika Seattle, koji zbog svojih pretenzija za vlašću sklapaju različite dilove, neke javne a neke tajne, i u koje indirektno biva umešana i sama Rosie. Uporedo sa istragom ide kampanja, puna političkih igara i spletki, misterija lažnih prijatelja, dogovora u senci. I kako se izbori bliže, sve više se zakuvava radnja, svi postaju osumnjičeni, nikome se ne veruje. Enigma serije i jeste u tom zapletu, sve tri priče s indirektno ali tesno povezane, svaki lik u pozadini krije nešto svoje i neku nameru, krije neku vezu ili tajni dogovor. Ali, svima ostaju tragovi na duši nakon ubistva, i svi se menjaju.

Je li gledao neko? Komentari..
avatar
MoonGirl
Powerful Girl
Powerful Girl

bič pliz
Broj poruka : 3319
Godina : 24

Back to top Go down

Re: The Killing (Ubistvo)

Post by Praslin<3 on Sun 28 Oct 2012 - 16:30

Čula sam da je dobra i dopao mi se trailer.
Već dugo želim da je gledam ali nikako da nađem vremena.

_________________
Dobar mi je život, al' nisam ja..
avatar
Praslin<3
Kate Beckett
Kate Beckett

I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 21
Location : U Novom Sadu, na Dunavu..

Back to top Go down

Re: The Killing (Ubistvo)

Post by Aurora on Sun 17 Feb 2013 - 14:05

Praslin<3 wrote:Čula sam da je dobra i dopao mi se trailer.
Već dugo želim da je gledam ali nikako da nađem vremena.
tako nesto

_________________
avatar
Aurora
Admin
Admin

Broj poruka : 20870
Godina : 23
Location : Tamo-'vamo

http://pinkiegirlsmp3.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: The Killing (Ubistvo)

Post by MoonGirl on Sun 17 Feb 2013 - 18:19

snimaju i nasravak, ali nešto nisam oduševljena...
avatar
MoonGirl
Powerful Girl
Powerful Girl

bič pliz
Broj poruka : 3319
Godina : 24

Back to top Go down

Re: The Killing (Ubistvo)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum