Wicca
+25
DarcyCruel
VlahovicA
Ella^^
*~tamarchelo~*
Sirenna *
Lollobrigida
Dvojki.<3
Dia.♥
Gossip Girl.
Riverside
LostSoul
Daenerys Targaryen
Superstar
Wendy
Bloody.Mary
Sookie
Carrie <3
.Elen4iii^^.
Pandora no hako
Bloo
Aneta Netty
Aurora
dora_95
Scarlett O'hara
Jackie
29 posters
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Wicca
Wicca je jedna od brojnih formi Paganizma,danas najrasirenija i najpoznatija.
Wicca je religija,priznata zahvaljujuci Geraldu Gardneru.Nije kult,jer nema nikakve dogme,nema svete knjige..vrlo je individualna.Jedini je zakon "Dok ne povredjujes drugog,radi sta ti volja".Wiccani veruju u 3x3 pravilo,odnosno da sve sto uradis ti se vraca 3 puta jace.Dakle,veruju u karmu,kao i u reinkarnaciju.Posle zivota dusa odlazi u Zemlju leta.
Wiccanska magija nije visoka magija.Wiccani prave talismane,proucavaju astrologiju,pa i kabalu (bar je meni zanimljiva),bacaju cini (za koje bas ne verujem da deluju,ali ajd'),slave promene Majke Zemlje,stite prirodu.
Sve drevne Boginje se posmatraju kao Velika Boginja,koja ima brojna imena (Izida,Dijana,Hekata,Keridven,Afrodita..)Ona je i devica i majka i starica.Samim tim je ocigledno da Wicca ceni i stare zene.
Takodje postoj i Veliki Bog,odnosno cine ga svi drevni Bogovi.On je rogati Bog Pan,Lucifer (ne Satana,vec starorimski Bog jutarnje zvezde).
meni je swe owo zanimljiwo,kako wama?
Wicca je religija,priznata zahvaljujuci Geraldu Gardneru.Nije kult,jer nema nikakve dogme,nema svete knjige..vrlo je individualna.Jedini je zakon "Dok ne povredjujes drugog,radi sta ti volja".Wiccani veruju u 3x3 pravilo,odnosno da sve sto uradis ti se vraca 3 puta jace.Dakle,veruju u karmu,kao i u reinkarnaciju.Posle zivota dusa odlazi u Zemlju leta.
Wiccanska magija nije visoka magija.Wiccani prave talismane,proucavaju astrologiju,pa i kabalu (bar je meni zanimljiva),bacaju cini (za koje bas ne verujem da deluju,ali ajd'),slave promene Majke Zemlje,stite prirodu.
Sve drevne Boginje se posmatraju kao Velika Boginja,koja ima brojna imena (Izida,Dijana,Hekata,Keridven,Afrodita..)Ona je i devica i majka i starica.Samim tim je ocigledno da Wicca ceni i stare zene.
Takodje postoj i Veliki Bog,odnosno cine ga svi drevni Bogovi.On je rogati Bog Pan,Lucifer (ne Satana,vec starorimski Bog jutarnje zvezde).
meni je swe owo zanimljiwo,kako wama?
Jackie- Powerful Girl
- Broj poruka : 3046
Godina : 113
Re: Wicca
zanimljivo, ja niakd nisam cula za ovu religiju...Za ovu Izidu sam cula kad sam citala knjigu kleopatra....
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
mene Wicca podseca na seriju Charmed :D
Jackie- Powerful Girl
"Dok ne povredjujes drugog,radi sta ti volja" > zanimljivo ....
Nisam ni ja cula ;)
Nisam ni ja cula ;)
dora_95- Powerful Girl
- Broj poruka : 3435
Godina : 29
ja sam ranije chula da postoji ali nisam imala pojma o chemu se tu radi xD
ne biste werowale koliko ima ljudi kod nas koji praktikuju owu wiccansku magiju...chitala sam npr neki ritual za promenu boje ochiju i kazu da im to stwarno uspewa.meni je malo teshko da werujem u to
ne biste werowale koliko ima ljudi kod nas koji praktikuju owu wiccansku magiju...chitala sam npr neki ritual za promenu boje ochiju i kazu da im to stwarno uspewa.meni je malo teshko da werujem u to
Jackie- Powerful Girl
Bas za te rituale ne verujem... Ali ovo zaista deluje zanimljivo (mada prvi put cujem xD) ... Nekako mi deluje i ovo kao "normalna" vera, jer su meni paganske vere zanimljive ali mi to ne predstavlja nista
ja prvi put cujem za ovu religiju i bas je zanimljivo
Aneta Netty- Cherry Babe
- Broj poruka : 2432
Godina : 28
Cula, citala ..zanimljivo je jako meni :)
Bloo- Sweet Girl
- Broj poruka : 485
Godina : 30
Zanimljivo je,ali sad sam prvi put čula,msm pročitala xD
Pandora no hako- Dreamy Girl
- Broj poruka : 1300
Godina : 103
Aurora wrote:Bas za te rituale ne verujem... Ali ovo zaista deluje zanimljivo (mada prvi put cujem xD) ... Nekako mi deluje i ovo kao "normalna" vera, jer su meni paganske vere zanimljive ali mi to ne predstavlja nista
takodj ;)
.Elen4iii^^.- Candy Girl
- Broj poruka : 298
nikad cula :) ali zanimljiva je...
Carrie <3- Glamour Girl
- Broj poruka : 2988
zanimljivo....ali,ja ne verujem bas u te svete rituale,i ta cuda,msm gluposti...
Sookie- Chocolate Babe
- If you love me why am I dying?
Broj poruka : 4696
hm... bash je zanimljivo! nikada pre nisam chula za wiccu.
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Godina : 32
Aneta Netty wrote:ja prvi put cujem za ovu religiju i bas je zanimljivo
Me too...
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
slazem se sa ovim da mozes da radis sta xoces dok ne povredjujes druge....to mi je nesto kao zivotni moto :)
Carrie <3- Glamour Girl
- Broj poruka : 2988
skroz se slazem sa ovim verovanjima...radi sve sto hoces dok ne povredjujes druge..3x3...itd.. :))
Superstar- Candy Girl
- Broj poruka : 176
Meni je ovo super.
Jedno vrijeme sam se pokušala baviti ovim, ali to je naravno ostalo na pokušaju, jer sve što odlučim, nekad mi dosadi xD
Jedno vrijeme sam se pokušala baviti ovim, ali to je naravno ostalo na pokušaju, jer sve što odlučim, nekad mi dosadi xD
Pa zvuci zanimljivo, to stoji. Ali ne verujem u reinkarnaciju i u te cini, tako da bas ne verujem u tu "religiju".
Citala sam o ovome na jednom drugom forumu.Dosta je zanimljivo. :)
Riverside- Candy Girl
- Broj poruka : 271
I ja prvi put cujem za ovo...nista posebno da tako kazem. xD
Gossip Girl.- Special Snowflake
-
Broj poruka : 8665
Takođe. :)Gossip Girl ♥ wrote:I ja prvi put cujem za ovo...nista posebno da tako kazem. xD
Dia.♥- Modern Lady
- Ii da se ljubimoo. :)
Broj poruka : 6099
Zanimljivo, prvi put čujem, ali ne toliko zanimljivo da bih se potrudila da pronađem nešto o tome. :)
*~tamarchelo~*- Sweet Girl
- Broj poruka : 336
Godina : 27
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2