Magija haosa
+2
ProleceUmeni
* Anchi *
6 posters
Page 1 of 1
Magija haosa
Magija haosa je vrsta magije osnovana u Engleskoj 70-tih godina. Prakticioneri magije haosa smatraju da mogu mjenjati kako vlastito iskustvo, shvatanje, tako i objektivnu stvarnost. Postoji nekoliko tehnika jedinstvenih za ovu vrstu magije (kao neki oblici magije sigila(pecata)), te je magija haosa često individualistična ali takođe koristi dijelove drugih sistema vjerovanja. Centralno vjerovanje je da se sama vjera smatra alatom za postizanje ciljeva. Oni koji prate ovaj sistem vjerovanja nisu vezani nikakvim zakonima, kako magijskim tako ni fizičkim te se i ovdje javlja samo jedno pravilo "Radi sta zelis, nek ti je to zakon"(wicca). U ovoj vrsti magije nista nije nemoguce i sve je podlozno promjenama, te smatraju da se i nasa stvarnost u potpunosti moze promjeniti jakom voljom i vjerom. I sasvim nemoguce stvari ako se vjeruje u njih će postati istinite kako za osobu koja ih zeli tako i za objektivnu stvarnost.
Po mom misljenju ovo je vise jedan psiholoski pravac magije koji nije za svakoga (a ni ja se ne pronalazim ovdje). Sto mi se ucinilo korisnim i zanimljivim ovdje je sama magija sigila jer sam mag stvara svoj sigil za svaku situaciju za koju mu je potreban a nemora pratiti tuđe radove kao sto su npr. sigili demona iz knjige "Kljuc Solomona"...
Ovo na slici je najčešći simbol magije haosa.
Cula sam za nju pa sam se potrudila da pronadjem nesto o tome.
Po mom misljenju ovo je vise jedan psiholoski pravac magije koji nije za svakoga (a ni ja se ne pronalazim ovdje). Sto mi se ucinilo korisnim i zanimljivim ovdje je sama magija sigila jer sam mag stvara svoj sigil za svaku situaciju za koju mu je potreban a nemora pratiti tuđe radove kao sto su npr. sigili demona iz knjige "Kljuc Solomona"...
Ovo na slici je najčešći simbol magije haosa.
Cula sam za nju pa sam se potrudila da pronadjem nesto o tome.
* Anchi *- Cool Girl
- Broj poruka : 673
Godina : 31
Re: Magija haosa
citala sam o ovome dosta na netu ..
vrlo je zanimljiva tetma za raspravu...
ali da bi je praktikovao moras imati snazno misljenje volju i karakter :)
vrlo je zanimljiva tetma za raspravu...
ali da bi je praktikovao moras imati snazno misljenje volju i karakter :)
Postoji i knjiga i film "the secret" sto govori o iskustvima ljudi koji primenjuju ovu vrstu magije.Iskreno,i meni se ponekad desavalo da mi se ispuni neka zelja.za sitne zelje tipa hocu da stignem na autobus,je potrebno manje vremena i verovanja,nego npr zelje tipa hocu da me ovaj i onaj voli hocu daaa raskinu itd.Ali ne treba odustajati.
Neki veruju da je to univerzum sto ispunjava nase zelje....da je misao i zelja nesto najvaznije i najjace...I da se to ujedini sa onim sto nas okruzuje...Sto moze biti istinito jel.ne vredi da pricam o tome....vredi procitati i pogledati.
Neki veruju da je to univerzum sto ispunjava nase zelje....da je misao i zelja nesto najvaznije i najjace...I da se to ujedini sa onim sto nas okruzuje...Sto moze biti istinito jel.ne vredi da pricam o tome....vredi procitati i pogledati.
.Raindrop.- Sweet Girl
- Broj poruka : 518
Godina : 29
potpuno se slazem.Raindrop. wrote:Postoji i knjiga i film "the secret" sto govori o iskustvima ljudi koji primenjuju ovu vrstu magije.Iskreno,i meni se ponekad desavalo da mi se ispuni neka zelja.za sitne zelje tipa hocu da stignem na autobus,je potrebno manje vremena i verovanja,nego npr zelje tipa hocu da me ovaj i onaj voli hocu daaa raskinu itd.Ali ne treba odustajati.
Ja za ovo nisam cula,ali me po malo podseca na magiju koja se isto zove magija haosa iz knjige hronike ambera... Inace svidja mi se ova recenica - "Radi sta zelis, nek ti je to zakon"..
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
imam ja i snagu i volju karaktera al se drzim zakona privlacnosti kad je rec o verovanju,za sad
Superstar- Candy Girl
- Broj poruka : 176
Godina : 28
Ovo mi je potpuno novo ali zvuči zanimljivo, i htjela bih da saznam što više o tome. Koliko vidim, tu nema neke magije - sve je stanje uma? Koliko vidim, na netu nema mnogo o tome, pa ako neko ima više informacija..
*~tamarchelo~*- Sweet Girl
- Broj poruka : 336
Godina : 27
Page 1 of 1