S kim si, takav si
+65
Pop Candy
Devil girl xD
phina
miss.kaja<3
Kikica♥
forever@happy.com
*Babygirl*
✯Jetza✯
igraj svoju igru :)
Tamara ♥
Aida14
*~tamarchelo~*
Half as pretty
Forever young ♥.
I love life:)
Sirenna *
alex_ats
Azrana:3
Beautiful Dangerous
Hellcat
His Porcelain Doll
Minnie ♡
tictac
*Always in love-Jellena*
JC♥
Spirit Crusher
*MiMa*97
ella_b
xX Anng!e Xx
Polly Samson
DarkAngel
Praslin<3
Riverside
Tea <33
You Know You Love Me
Amélie.
Lollobrigida
Crni Leptir <3
IvaChii
Emily the strange
Suzana
LostSoul
alexxD
Gossip Girl.
Miss.Fox ♥
UnLoVeD pRiNcEsS
PunkRockChick
Anchyly
Iva
LilPerly
Dia.♥
Just A Dream.......
popka bebic ^__^
Mica'96
Angie:)
Anamarija
Sookie
Fallen Like The Sky.
Aurora
Djidji
Wendy
Euphoria
Carrie <3
Bloody.Mary
Dvojki.<3
69 posters
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
S kim si, takav si
First topic message reminder :
Mislite li da drustvo zaista utice na nas?
Uvek su price u fazonu da je taj i taj dobar, ode u lose drustvo i pozdravi se sa svime.
U poslednje vreme je zaista ovako... Ima dosta osoba koje ne mogu da se prilagode nekim ekipama i onda pocinu da puse, piju.. samo da bi bili deo neke grupe, sta vec.. Vase misljenje o takvim osobama?
Mislite li da drustvo zaista utice na nas?
Uvek su price u fazonu da je taj i taj dobar, ode u lose drustvo i pozdravi se sa svime.
U poslednje vreme je zaista ovako... Ima dosta osoba koje ne mogu da se prilagode nekim ekipama i onda pocinu da puse, piju.. samo da bi bili deo neke grupe, sta vec.. Vase misljenje o takvim osobama?
Re: S kim si, takav si
Azrana:3 wrote:Pa, da. Jer, ma koliko se mi trudili oduprijedi, društvo, većina, će uticati na naše ponašanje. Ja znam, po sebi, da npr u osnovnoj i sad sam potpuno druga osoba. Samo jer sam društvo promijenila. I ne kažem da sam bila loša i u jednom, ili da je društvo bilo loše, već jednostavno... moje gledanje na svijet se promijenilo - ne kažem da je drastično, idalje imam svoje ja, i svoj stav koji ni jedno društvo neće promijeniti. Ali definitivno se slažem sa tom izrekom.
Half as pretty- Dreamy Girl
-
Broj poruka : 1428
Godina : 28
Jok, ne kupujem ja to sranje. Ne može niko ni na šta da te nagovori ili utiče na tebe ukoliko ti to ne dozvoliš. Dakle, svjesno ulaziš u taj krug. :S
*~tamarchelo~*- Sweet Girl
- Broj poruka : 336
Godina : 27
Oooo, defnitivno društvo JAKO MNOGO utiče na nas... I ko kaže suprotno, vara se, jer čim promeni društvo, videće da se drugaije ponaša... :) tako je bilo i sa mnom, tako da sam rešila da budem svoja i nemam društva osim druga jednog i dečka :))
Aida14- Candy Girl
- Broj poruka : 31
Godina : 26
Društvo utiče, ali na svakoga drugačije. Na primer, ja imam dobru drugaricu koja ima sve dvojke, prolazi dobar, ne uči ništa, a ja sam odlična...Ako nemaš odbrambeni stav prema lošem društvu, tipa: koje puši, pije, drogira se, naravno da ćeš upasti u takvo društvo i postati taakv...Ali, ako kontakt sa takvim osobama svedeš na minimum, nema šanse da će te povući u "avanture"...
Tamara ♥- Cool Girl
- Broj poruka : 607
Godina : 25
mislim da da,ali mislim i da neko mzoeda ima dovoljno jak ego,da se odbrani do loseg uticaja :)
igraj svoju igru :)- Candy Girl
- Broj poruka : 12
Naravno da drustvo utice... U stvari, zavisi od osobe. Ako si dovoljno jaka licnost niko ne moze da utice na tebe...Ali ako si labilan kao i vecina osoba danas, nazalost, moze. Ja nikada nisam dozvoljavala da neko utice na mene. Druzila sam se uvek sa onim ko meni odgovara i kome ja odgovaram ovakva kakva sam. Ali to ima dobre i lose strane. Dobro je jer te niko nikada nece nagovoriti na nesto sto ne treba (sto je veoma vazno) a lose je jer 95% osoba u jednom trenutku zeli da bude 'manipulator' i ako mu to ne dozvolis, i ako ta osoba vidi da ne moze da utice na tebe, odbacice te... Ali to je mozda i dobro, tako uvek znas ko su ti pravi prijatelji :))
✯Jetza✯- Sweet Girl
-
Broj poruka : 559
Sookie wrote:Ni ja nisam citala prethodne komentare.
Mislim da,ako dozvolis sebi da se promenis zbog drustva - to je tvoja krivica i nicija vise.
Ne moze neko da npr.ode u lose drustvo i da se promeni a da nije to hteo.
Te osobe su izuzetno glupe i nemaju dovoljno samopouzdanja da izgrade svoju licnost nego se menjaju na tudjem primeru[valjda me kontate].
I znam osobe koje su u tzv. 'losem drustvu' ali ne puse,ne piju i nisu se promenile pod necijim uticajem.
*Babygirl*- Candy Girl
- Broj poruka : 114
Godina : 29
Ziva istina.Znam jednu devojku,bila je odlican djak,vukovac,streber...a sad se pokvarila..ima lose ocene,slabo uci,vice,svadja se...mozda je to zato sto joj bff ima sve same keceve...
forever@happy.com- Sweet Girl
- Go To Hell, For Heaven's Sake
Broj poruka : 330
Prezirem istinitost ove rečenice.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Uvek sam mislila da je ova recenica besmislica ali tek sada uvidjam koliko je tacna.. :(
Tea <33- Dreamy Girl
- Broj poruka : 1062
U mom slučaju ovo uglavnom nije važilo, nisam imala mnogo sličnosti i zajedničkih interesovanja sa većinom ljudi s kojima sam se družila, niti su oni nešto negativno ili pozitivno uticali na mene ili ja na njih.
*~tamarchelo~* wrote:Jok, ne kupujem ja to sranje. Ne može niko ni na šta da te nagovori ili utiče na tebe ukoliko ti to ne dozvoliš. Dakle, svjesno ulaziš u taj krug. :S
Da.
Kikica♥- Sweet Girl
- Broj poruka : 337
Mislim da netreba pusiti,piti da bi bio u centru paznje,na mnoge druge nacine mozete biti u centru paznje,mislim da drustvo utice na nas ali i mi sami koliko do pustimo da drustvo utice na nas :))))
miss.kaja<3- Candy Girl
- Broj poruka : 15
Mislim da drustvo moze da utice na osobu. Ali dosta toga zavisi i od same osobe. Niko nikoga ne moze naterati na ono sto ta osoba nece.
Anamarija- Candy Girl
- Broj poruka : 172
Utice. Naravno da je bitno s kim se druzimo jer je logicno da cemo svesno ili nesvesno usvojiti navike osoba oko nas. Mada je ponekad razlog zelja da se uklopi u drustvo. Zato ona 'dobra deca' pocnu da puse, piju itd.
phina- Cool Girl
- Broj poruka : 620
Godina : 24
phina wrote:Utice. Naravno da je bitno s kim se druzimo jer je logicno da cemo svesno ili nesvesno usvojiti navike osoba oko nas. Mada je ponekad razlog zelja da se uklopi u drustvo. Zato ona 'dobra deca' pocnu da puse, piju itd.
Sve je napisano tacno, potvrdjujem :)))
Pop Candy- Candy Girl
- Broj poruka : 68
Utiče. Samo na nekog pozitivno,a na nekog negativno.
Forever. <3- Sweet Girl
- Belive in drems, belive in love.
Broj poruka : 340
Mislim da ovo važi samo kada si mlađi, ja lično sumnjam da bi mene sada neko mogao "povući" na neku stranu koju ja ne želim.
Na mene utiče društvo u kojem se krećem. Teško sklapam prijateljstva (iliti drugarstva) pa se možda zato na tako čudan način prilagođavam. Nije da me društvo vuče da radim stvari koje ne bih trebala ili ne bih ni želela, nego se često menjam prema tome u kom sam društvu.
Donekle smatram da je to loše, ali ipak ne bih to ni nazvala povodljivošću, jer znam da mogu da se ne prilagođavam na taj način, samo želim jer vidim da mogu.
Donekle smatram da je to loše, ali ipak ne bih to ni nazvala povodljivošću, jer znam da mogu da se ne prilagođavam na taj način, samo želim jer vidim da mogu.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Verujem u to da drustvo moze da te pokvari,upropasti i sl.
sto se mojih prijatelja tice,msm da ne vazi to s kim si takav si posto smo dosta razlicite,ali kupimo jedna od druge vremenom neke izraze i postupke..
sto se mojih prijatelja tice,msm da ne vazi to s kim si takav si posto smo dosta razlicite,ali kupimo jedna od druge vremenom neke izraze i postupke..
Queeny- Dangerous Lady
- Broj poruka : 14753
Pa ne verujem baš u to.
Nikada nisam bila povodljiva.
Nikada nisam bila povodljiva.
contagious.love- Candy Girl
- Broj poruka : 21
Ne mora da znaci da ces ti postati bas takav, ali u ocima drugih hoces..i te kako.
Iva- Boom Baby
- Broj poruka : 1605
Podržavam ovo, ali ne u smislu da će te sad oni potpuno promeniti, šta već.. Mislim, kako godine prolaze, mi nekako sve više ličimo jedna na drugu. Jednostavno kada sa nekim provedeš toliko vremena, kada bukvalno odrastete zajedno nemoguće je da, u nekoj meri, ne budete identični.
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 4 of 4