Sudbina
+39
Capre diem.
VlahovicA
Minnie ♡
mrs. sunshine
*~tamarchelo~*
Aida14
popka bebic ^__^
Sirenna *
irenatuna
*MiMa*97
Kitty Doesn't Care
BarBika**
Mikica
Beautiful Dangerous
Fallen Like The Sky.
Polly Samson
DarkAngel
MissSunshine.
LostSoul
Praslin<3
providna_duga
Lollobrigida
Emily the strange
TackeY
Crni Leptir <3
Anchyly
Angie:)
Superstar
Mica'96
xEddiesLamb
Sookie
Tarja
Carrie <3
Angel_Of_Death
dora_95
Aurora
savagegarden
Wendy
Dvojki.<3
43 posters
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Sudbina
First topic message reminder :
Sudbina je, prema narodnom verovanju, sila koja određuje život svakog pojedinca i od koje ce ne može umaći. Sudbina je ono što je nekom predodređeno, pogotovo najznačajniji događaji u životu, uključujući čas i način smrti. Događaji koje čoveka snalaze smatraju mu se dosuđenim, a ono željeno koje i pored uloženog truda ostaje neostvareno, smatra ce nesuđenim.
U filozofskom smislu, sudbina je nužni red u svetu kojem je podvrgnuto svako biće. Sudbina nije slepa ili slučajna kao usud (lat. fatum), nego racionalna premda je nepoznata pojedincu koji u njoj učestvuje. Tokom istorije, mnogi ljudi su bili nezadovoljni samo fizičkim objašnjenjima teških bolesti, raznih nesreća i prerane smrti, pa su pretpostavili natprirodni uzrok nevoljama koje dolaze bez obzira na zasluge. Verovanje u sudbinu čini život podnošljivijim time što čoveku omogućuje prihvatanje racionalnost univerzuma uprkos očiglednim nepravilnostima i nepravdama.
Postoje veštine i pseudonauke koje nastoje da spoznaju ljudsku sudbinu. Tako, astrologija tvrdi da raspored zvezda u vreme rođenja određuje sudbinu, dok neki oblici gatanja imaju za pretpostavku da se sudbina može otkriti iz linija dlana ili pomoću snova. Previše izraženo verovanje u nepromenjivost sudbine naziva se fatalizam.
Da li verujete u to da je svakom od nas po rodjenju zacrtano sta ce i kakav ce da bude, sta ce da radi u zivotu.. I tako to.
Ili verujete u ono da smo sami krojaci svoje sudbine, tacnije da sudbina ne postoji, nego da to ljudi cisto govore jer ne znaju kako da opravdaju neke stvari?
Sudbina je, prema narodnom verovanju, sila koja određuje život svakog pojedinca i od koje ce ne može umaći. Sudbina je ono što je nekom predodređeno, pogotovo najznačajniji događaji u životu, uključujući čas i način smrti. Događaji koje čoveka snalaze smatraju mu se dosuđenim, a ono željeno koje i pored uloženog truda ostaje neostvareno, smatra ce nesuđenim.
U filozofskom smislu, sudbina je nužni red u svetu kojem je podvrgnuto svako biće. Sudbina nije slepa ili slučajna kao usud (lat. fatum), nego racionalna premda je nepoznata pojedincu koji u njoj učestvuje. Tokom istorije, mnogi ljudi su bili nezadovoljni samo fizičkim objašnjenjima teških bolesti, raznih nesreća i prerane smrti, pa su pretpostavili natprirodni uzrok nevoljama koje dolaze bez obzira na zasluge. Verovanje u sudbinu čini život podnošljivijim time što čoveku omogućuje prihvatanje racionalnost univerzuma uprkos očiglednim nepravilnostima i nepravdama.
Postoje veštine i pseudonauke koje nastoje da spoznaju ljudsku sudbinu. Tako, astrologija tvrdi da raspored zvezda u vreme rođenja određuje sudbinu, dok neki oblici gatanja imaju za pretpostavku da se sudbina može otkriti iz linija dlana ili pomoću snova. Previše izraženo verovanje u nepromenjivost sudbine naziva se fatalizam.
Da li verujete u to da je svakom od nas po rodjenju zacrtano sta ce i kakav ce da bude, sta ce da radi u zivotu.. I tako to.
Ili verujete u ono da smo sami krojaci svoje sudbine, tacnije da sudbina ne postoji, nego da to ljudi cisto govore jer ne znaju kako da opravdaju neke stvari?
Re: Sudbina
Praslin<3 wrote:Ne vjerujem da nam je bilo šta zacrtano na rođenju,mislim da smo mi apsolutni krojači svoje sudbine.
potpuno se slazem.
DarkAngel- Chocolate Babe
- Broj poruka : 4982
Godina : 28
Pa verujem u sudbinu. Ne nesto preterano, ali recimo da verujem da na kraju sve izadje na dobro i pokaze se da je imalo svoj dobar razlog.
Ne volim da prepustam zivot sudbini, postoje izvesne stvari za koje imamo izbor a ostavljamo ipak sudbini da pronadje put. Ne volim ljude koji sede i cekaju sudbinu. Mislim da sami krojimo sudbinu, ali i da ipak postoji nesto zacrtano.
Ne volim da prepustam zivot sudbini, postoje izvesne stvari za koje imamo izbor a ostavljamo ipak sudbini da pronadje put. Ne volim ljude koji sede i cekaju sudbinu. Mislim da sami krojimo sudbinu, ali i da ipak postoji nesto zacrtano.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Sem sto verujem da se samoubice radjaju,da im je to sudbina,u 'ostalu sudbinu' ne verujem..
Beautiful Dangerous- Chocolate Babe
- Broj poruka : 5122
Godina : 29
Iskreno, mislim da ima tu nešto..
Mada, ljudi izraz sudbina koriste za stvati koje su neizbježne.. (Smrt, bolest..) Ako me razumijete?!
Jer, neki ljudi, to jest, većina ljudi nema hrabrosti i snage da se suoči i prihvati neke stvari, te ih olako naziva sudbinom.
Mislim da ne treba čekati da nam se nešto desi u životu. Treba mi da se trudimo, postignemo nešto, borimo se i sami pišemo svoju sudbinu.. :)
Mada, ljudi izraz sudbina koriste za stvati koje su neizbježne.. (Smrt, bolest..) Ako me razumijete?!
Jer, neki ljudi, to jest, većina ljudi nema hrabrosti i snage da se suoči i prihvati neke stvari, te ih olako naziva sudbinom.
Mislim da ne treba čekati da nam se nešto desi u životu. Treba mi da se trudimo, postignemo nešto, borimo se i sami pišemo svoju sudbinu.. :)
Mikica- Sweet Girl
- Broj poruka : 453
Location : **Sedim u jednom Pariskom lokalu i lazno se smesim coveku sto gleda svuda oko mene devojke se ljube a ja trazim oci oci kao tvoje**
Ne vjerujem u sudbinuu ,jednostavnoo ...ne vjerujemm :)
BarBika**- Candy Girl
- I tada u tom trenutku shvatis da se sve dogadja samo jednom u zivotu :))TRES METROS SOBRE EL CIELO
Broj poruka : 183
Postoje neke stvari u zivotu na koje ne mozemo da uticemo i zato jednim delom verujem u sudbinu,neke stvari jednostavno moraju da se dese.Ali,verujem da veliki deo zivota sami kreiramo...Svako je krojac svoje sudbine.
Kitty Doesn't Care- Candy Girl
- Broj poruka : 155
Mislim da ima tu nesto,al da ipak veci dao nase sudbine zavisi iskljucivo od NAS!
*MiMa*97- Starry Eyed Girl
- Broj poruka : 7653
Godina : 27
Razmišljanje da sudbina postoji nas odvodi u poništavanje nas kao aktivnih ljudskih bića.
Mada nije da smo mi neka aktivna ljudska bića i ovako...
Mada nije da smo mi neka aktivna ljudska bića i ovako...
irenatuna- Candy Girl
- Broj poruka : 52
*MiMa*97 wrote:Mislim da ima tu nesto,al da ipak veci dao nase sudbine zavisi iskljucivo od NAS!
popka bebic ^__^- Dangerous Lady
- Moje srce s' tobom igra u ritmu ni na na na :)
Broj poruka : 11424
Definitivno verujem u sudbinu, ali ne kao tačno zacrtanu... Naprimer, nedavno sam imala smrtan slučaj u porodici.. Naime, tetak mi je poginuo u sobracajnoj nesreci koja se, verovali ili ne, dogodila na ISTI NAČIN, NA ISTOM MESTU kao i prošla kada je jedva preživeo... Tako da, mislim da je prvi put uspeo da ''zavara sudbinu'', ali samo donekle...
Aida14- Candy Girl
- Broj poruka : 31
Godina : 26
Ne može ti biti zacrtan od rođenja svaki pokret, svaka zaljubljenost, sve, baš sve, onda ispada da neka viša sila kontroliše sve tvoje pokrete i da si ti samo marioneta! Zar ne vjerujete da slobodnom voljom mi radimo sebi zlo i dobro? Uvijek je pred nama izbor - da li ću se upisati u tu školu ili u drugu, da li da se udam za njega, da li ovo, da li ono, je l' mislite da ne možemo sami da izaberemo kojim ćemo putem da idemo? Ja sudbinu shvatam drugačije, jer vjerujem da postoje srodne duše, dakle, ako je neko nekom srodna duša, tj., SUĐENO im je da budu zajedno, oni će biti, ali, ako jedno zacrta sebi da ne želi da bude sa tom nekom srodnom dušom, ko to može promijeniti? Stvaramo svoju sudbinu i svoju budućnost.
*~tamarchelo~*- Sweet Girl
- Broj poruka : 336
Verujem u sudbinu, ali ne na nacin da ti sedis kuci i ne radis nista a ocekujes sve i govoris 'Da je trebalo da bude, bilo bi' ili 'Tako je sudjeno'. Naravno da treba da se izboris za sebe i da imas pravo na odluke ali mislim da su sve te nase odluke vec 'odlucene' tamo negde, ne znam da li me razumete. Verujem da se sve desava sa razlogom i da je sve trebalo da bude bas tako kako je bilo.
mrs. sunshine- Sweet Girl
- Broj poruka : 341
popka bebic ^__^ wrote:*MiMa*97 wrote:Mislim da ima tu nesto,al da ipak veci dao nase sudbine zavisi iskljucivo od NAS!
to je to! Svako kroji svoju sudbinu!
Minnie ♡- Gorgeous Princess
- Broj poruka : 3941
Čitam tekst gore i ne znam, ne verujem da je sudbina kriva za moje greške, tako da mislim da ne postoji:-)
*MiMa*97 wrote:Mislim da ima tu nesto,al da ipak veci dao nase sudbine zavisi iskljucivo od NAS!
Capre diem.- Cherry Babe
- Broj poruka : 2151
Godina : 25
Verujem u sudbinu. Neke stavri zavise od nas, neke ne. Možeš sam da biraš čime ćeš da se baviš, kakav ćeš biti kao osoba. Ali, da li ćeš se roditi kao dečak ili kao devojčica, da li ćeš biti crnac ili belac, ko će ti biti roditelji.. Na to ne možeš da utičeš i to je sudbina.
Kikica♥- Sweet Girl
- Broj poruka : 337
Sirenna * wrote:Sudbina je jedina stvar u šta istinski verujem. :)
Forever. <3- Sweet Girl
- Belive in drems, belive in love.
Broj poruka : 340
i verujem i ne verujem
nije mi sudbina izgovor za nesto sto mi nije uspelo, ne verujem da je svuda u pitanju sudbina ali opet verujem xD
Eto, ni sama ne znam xD
nije mi sudbina izgovor za nesto sto mi nije uspelo, ne verujem da je svuda u pitanju sudbina ali opet verujem xD
Eto, ni sama ne znam xD
Pa počela sam da verujem u sudbinu.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Neke stvari prosto ne mogu da objasnim, pa kažem da je to bila sudbina. Ali ne znam da li baš vjerujem..
Page 2 of 2 • 1, 2
Page 2 of 2