Sofi Kinsela
+27
Sirenna *
MoonGirl
Monster Child !
Night Wisp
Praslin<3
Kate.Fenett
I'm in love with criminal
MissEverything
Gossip Girl.
LostSoul
alexxD
~FictionFreak~
Suzana
popka bebic ^__^
Scarlett O'hara
Chéri
Fallen Like The Sky.
Katarina-Kaca
Wendy
dora_95
Queeny
Flower_Grown_Wild
Dvojki.<3
Tea <33
Bloody.Mary
Tarja
Angie:)
31 posters
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Sofi Kinsela
O piscu
Rođena je 12. decembra 1971. Sofi Kinsela je zapravo pseudonim Medlin Vikam. Sofi je njeno srednje ime, a Kinsela majčino prezime. Prijatelji i porodica je zovu Medi.
Ova autorka je, pre nego što će se posvetiti literaturi, radila kao novinar prateći sektor tržišta i finansija.
Na prvi pogled, tu se nazire veza sa tematikom i, prevashodno, naslovima romana koji će joj doneti punu afirmaciju: Tajni svet snova jedne kupoholičarke (2000), Kupoholičarka u inostranstvu (2001), Kupoholičarka staje na ludi kamen (2002). Uz roman Bogomdana domaćica (2005), delo Umeš li da čuvaš tajnu? predstavlja tematski iskorak iz ljupkog Kinselinog kupoholičarskog ambijenta, iskorak koji nipošto neće razočarati one koji su njeno pisanje zavoleli čitajući pomenute knjige. Naprotiv.
„Nikad nisam bila istinski posvećena novinarstvu, delom zbog toga što me sektor koji mi je zapao – finansije – nikada nije stvarno zanimao, a delom i zato što ja, u stvari, nikada nisam bila na ’ti’ sa svim tim činjenicama kojih bi čovek u žurnalizmu trebalo da se drži. Ali, da sam volela da pišem za novine – volela sam“, ispovedila se u jednom intervjuu Sofi Kinsela, koja, kako kaže, obožava svadbe, a svojim tajnim porokom smatra to što često ume da natrpa puna usta keksa.
Sofi ima tri sina: Fredija, Huga i Oskara. Suprug joj je nastavnik i predaje latinski jezik u osnovnoj školi.
Romani iz serijala o Kupoholičarki su prodati u preko 6, 3 miliona kopija samo u SAD.
Kinsela rado citira Oskara Vajlda: „Nikada ne ostavljam za sutra ono što mogu da uradim prekosutra.“
O knjigama
Tajni svet snova jedne kupoholičarke
Rebeka Blumvud je upravo postala gola k`o crkveni miš.
Ali nikada nije bila bolje obučena...
Upoznajte Rebeku Blumvud. Ona je novinar. Posao joj je da savetuje druge kako da upravljaju svojim novcem.
Slobodno vreme provodi u... kupovini.
Ona živi u luksuznom stanu u otmenoj četvrti Londona, druži se sa džet-setom, a ormar joj je krcat krpicama koje je jednostavno neophodno imati ove sezone. Jedina nevolja je što ona sebi sve ovo ne može da priušti – zapravo ništa od svega. Ona pokušava da prestane da troši, pokušava da zaradi više novca. Ali ništa od toga ne polazi joj za rukom. Jedina uteha koja joj preostaje jeste da kupi sebi nešto... ma samo neku sitnicu...
Napokon pojavljuje se priča do koje je Rebeki stalo i njen članak sa naslovne strane uzrokuje lanac događaja koji će joj promeniti život – i živote onih oko nje – zauvek.
Rođena je 12. decembra 1971. Sofi Kinsela je zapravo pseudonim Medlin Vikam. Sofi je njeno srednje ime, a Kinsela majčino prezime. Prijatelji i porodica je zovu Medi.
Ova autorka je, pre nego što će se posvetiti literaturi, radila kao novinar prateći sektor tržišta i finansija.
Na prvi pogled, tu se nazire veza sa tematikom i, prevashodno, naslovima romana koji će joj doneti punu afirmaciju: Tajni svet snova jedne kupoholičarke (2000), Kupoholičarka u inostranstvu (2001), Kupoholičarka staje na ludi kamen (2002). Uz roman Bogomdana domaćica (2005), delo Umeš li da čuvaš tajnu? predstavlja tematski iskorak iz ljupkog Kinselinog kupoholičarskog ambijenta, iskorak koji nipošto neće razočarati one koji su njeno pisanje zavoleli čitajući pomenute knjige. Naprotiv.
„Nikad nisam bila istinski posvećena novinarstvu, delom zbog toga što me sektor koji mi je zapao – finansije – nikada nije stvarno zanimao, a delom i zato što ja, u stvari, nikada nisam bila na ’ti’ sa svim tim činjenicama kojih bi čovek u žurnalizmu trebalo da se drži. Ali, da sam volela da pišem za novine – volela sam“, ispovedila se u jednom intervjuu Sofi Kinsela, koja, kako kaže, obožava svadbe, a svojim tajnim porokom smatra to što često ume da natrpa puna usta keksa.
Sofi ima tri sina: Fredija, Huga i Oskara. Suprug joj je nastavnik i predaje latinski jezik u osnovnoj školi.
Romani iz serijala o Kupoholičarki su prodati u preko 6, 3 miliona kopija samo u SAD.
Kinsela rado citira Oskara Vajlda: „Nikada ne ostavljam za sutra ono što mogu da uradim prekosutra.“
O knjigama
Tajni svet snova jedne kupoholičarke
Rebeka Blumvud je upravo postala gola k`o crkveni miš.
Ali nikada nije bila bolje obučena...
Upoznajte Rebeku Blumvud. Ona je novinar. Posao joj je da savetuje druge kako da upravljaju svojim novcem.
Slobodno vreme provodi u... kupovini.
Ona živi u luksuznom stanu u otmenoj četvrti Londona, druži se sa džet-setom, a ormar joj je krcat krpicama koje je jednostavno neophodno imati ove sezone. Jedina nevolja je što ona sebi sve ovo ne može da priušti – zapravo ništa od svega. Ona pokušava da prestane da troši, pokušava da zaradi više novca. Ali ništa od toga ne polazi joj za rukom. Jedina uteha koja joj preostaje jeste da kupi sebi nešto... ma samo neku sitnicu...
Napokon pojavljuje se priča do koje je Rebeki stalo i njen članak sa naslovne strane uzrokuje lanac događaja koji će joj promeniti život – i živote onih oko nje – zauvek.
Angie:)- Modern Lady
-
Broj poruka : 5719
Godina : 27
Re: Sofi Kinsela
Kod mene u gradu njih nema ni u biblioteci ni u knjizarama. A i ne cine mi se nesto posebno interesantne.
Tarja- Boom Baby
- Broj poruka : 1653
Godina : 28
Ja sam čitala prvu i drugu,predobre su knjige.Uskoro ću i ostale.
-
Prochitala sam jednu, ne svidja mi se
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Godina : 32
Ja msm. da imate i u tempu da ih kupite.
-
obozawam !!!! jeste da sam procitala samo prwi deo al knjiga je stwarno extra !! sada treba da kupim jos i nastawke..to je smeh do suza...Rebeka stwarno nije normalna ...swima koji nisu procitali , toplo preporucujem da procitaju jel ce se smejati do suza !!
Tea <33- Dreamy Girl
- Broj poruka : 1062
Godina : 29
Ja volim knjige od Sofi Kinsele. ;)
Sto se serijala o Kupoholicarki ticce, procitala sam samo ovo "Kupoholicarka staje na ludi kamen" Sta znam. meni se svidja. :P :)
Sto se serijala o Kupoholicarki ticce, procitala sam samo ovo "Kupoholicarka staje na ludi kamen" Sta znam. meni se svidja. :P :)
nisam procitala samo poslednji deo, citala sam cim su se pojavile, to je bilo negde u 6. ili 7. razredu. sad su mi bzw, svaki deo se svodi na isto, da ona potrosi mnogo novca i posle juri nacin kako da ga vrati
Flower_Grown_Wild- Boom Baby
- Broj poruka : 1698
Godina : 31
CITALA SAMO 1,2!!!!3 deo uopste nmg da nadjem!!!!
Queeny- Dangerous Lady
- Broj poruka : 14753
I ja sam prva 2 i u biblioteci nikako ne mogu da nadjem ostale, vec pola godine, uvek neko uzme... -_- A bas volim knjige od Sofi Kinsele :)
dora_95- Powerful Girl
- Broj poruka : 3435
J aobozavm i ovu i sve knjige Sofi Kinsele... Procitala sam sve sto je napisala... :)
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Obozavam apsolutno sve knjige od Sofi Kinsele. . .procitala sam celu seriju knjiga o kupoholicarki. . . ipak mi je omiljena "Secas me se?" . . .
Katarina-Kaca- Candy Girl
- Broj poruka : 14
Nikada mi nece biti jasno kako sam ovo volela da citam.
Nedavno je moja sestra uzela "Kupoholicarku i bebu" i ja sam posle 30 strana bila toliko iziritirana da sam odlucila da nikada vise ne citam knjige iz ovog serijala, a pre su mi bile medju fav knjigama.
Nedavno je moja sestra uzela "Kupoholicarku i bebu" i ja sam posle 30 strana bila toliko iziritirana da sam odlucila da nikada vise ne citam knjige iz ovog serijala, a pre su mi bile medju fav knjigama.
I ja ^^Bloody.Mary wrote:Prochitala sam jednu, ne svidja mi se
Mislim prvi deo mi se dopao,ali sam onda uzela da citam drugi i deluje mi nekako glupo,sve na istu foru. xD
Chéri- Candy Girl
- Broj poruka : 129
Izašao je novi dio kupoholičarke mislim da se zove Mala kupoholičarka... Voljela bih pročitati, jer sam ostale pročitala i super su mi....
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
mene su malo smorile,ko zna možda opet uzmem da čitam
-
Bas pre neki dan sam procitala 4. deo 'Kupoholicarka i sestra' i svidelo mi se ofc ^_^ Mada 3. (K. staje na ludi kamen) mi i nije bio nesto. :P
dora_95- Powerful Girl
- Broj poruka : 3435
niokako da uzmem kupoholicarka i sestra,malo su me njene knjige smorile..swe su na isti fazon ali su uzbudljive a ni film nije los
Queeny- Dangerous Lady
- Broj poruka : 14753
ee kupoholicarka i sestra ti je bas,bas dobra
popka bebic ^__^- Dangerous Lady
- Moje srce s' tobom igra u ritmu ni na na na :)
Broj poruka : 11424
Dok nisam dobila internet, citala bih sve sto bi moja sestra kupila, a deluje mi interesantno, pa sam i ovo citala. Cini mi se da sam procitala sve delove. Pa, svidele su mi se knjige, ne sadrze neku dublju pouku il' taki nekaki, but who cares.
Suzana- Moderator
-
Broj poruka : 6686
Izasao je i novi deo Mini kupoholicarka... Jedva cekam da ga kupim... :)) ^^
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Xexe.tako je urnebesno smesna.Zavalim se u fotelju i citam dok me oci ne zabole.
Rebeka Blumvud je veoma smesna licnost,zabavna i bilo mi je uzivanje da citam sve delove knjige,ali mi se nesto nije svidela Kupoholicarka i sestra.
Rebeka Blumvud je veoma smesna licnost,zabavna i bilo mi je uzivanje da citam sve delove knjige,ali mi se nesto nije svidela Kupoholicarka i sestra.
~FictionFreak~- Cool Girl
- Broj poruka : 699
Ja sam ih samo par procitala,ali bas su dobre :)
alexxD- Candy Girl
- Broj poruka : 292
Malopre sam zavrsila sam "Mini kupoholicarku". Mislila sam da ce biti dosadno (posto nisam bas zaludjena za modu. Mi smo dva razlicita sveta...), ali prevarila sam se. Prilicno je dobra knjiga. Probacu da nadjem jos neke delove...
Sve sam procitala sem zadnje :D Kupoholicarka i beba
Gossip Girl.- Special Snowflake
-
Broj poruka : 8665
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2