Only For Girls
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hari Poter

+36
Sirenna *
Petar Pan
dead silence.
Best. <3
MoonGirl
SlytherinGirl
Monster Child !
ANG!E
Taylor K. Cobain
Dumblewhore
Kraljica Terror
The Black Death
Chocolina.
Praslin<3
Gossip Girl.
Lady Bird
Aurora
MissSunshine.
I'm in love with criminal
LostSoul
Tea <33
MissEverything
Angie:)
Crni Leptir <3
Angel_Of_Death
alexxD
Suzana
Wendy
Fallen Like The Sky.
Chéri
Euphoria
Queeny
Dvojki.<3
Superstar
Bloody.Mary
Forever young ♥.
40 posters

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Hari Poter - Page 4 Empty Hari Poter

Post by Forever young ♥. Sun 26 Dec 2010 - 22:12

First topic message reminder :

Hari Poter je ime serije knjiga škotske književnice Dž. K. Rouling i filmova zasnovanih na njima. Glavni lik je mladi čarobnjak Hari Poter. Prva knjiga, Hari Poter i Kamen mudrosti (Harry Potter and the Philosopher’s Stone), objavljena je 1997. godine, ali njena radnja se događa 1991.
Knjige o Hariju Poteru su prvenstveno namenjene starijoj deci, ali imaju obožavatelje svih godišta. Snimljena je i serija Varnerovih filmova baziranih na knjigama, od kojih je prvi prikazan 2001. godine.
Prema autorki, Džoan Ketlin Rouling, priče su se pojavile u njenoj mašti, sasvim formirane, dok je bila u vozu od Mančestera do Londona. Njeno omiljeno mesto na kom je napisala prvu knjigu bio je edinburški kafić, dok je pila nebrojene šolje kafe. Novac od prodaje knjiga, kao i honorar od filmova i suvenira, napravio je od Roulingove milijardera i 552. najbogatiju osobu na svetu. Roulingova je bogatija od britanske kraljice Elizabete II.
Svaka knjiga opisuje jednu godinu Harijevog života na Hogvortskoj školi magije, gde se mladi čarobnjaci uče kako da koriste magiju i igraju Kvidič, čarobnjački sport.
Roulingova je najavila da planira sedam knjiga, od kojih je svaka malo mračnija od prethodne, dok Hari raste i njegov protivnik, Lord Voldemor, jača. Do jula 2005. godine, objavljeno je šest knjiga, od kojih je poslednja Hari Poter i polukrvni princ, objavljena na engleskom jeziku 16. jula 2005. Roulingova je nagovestila delove radnje ove knjige na svom sajtu.
Knjige su pisane u trećem licu, sa Harijem kao glavnim likom. Knjige su uglavnom pisane sa Harijeve tačke gledišta, sa kratkim izuzecima u Hari Poter i Kamen mudrosti, Hari Poter i Vatreni pehar i Hari Poter i polukrvni princ. To je jedan od razloga zbog kojih se u čitateljima stvara jaka povezanost sa Harijem; priča je ispričana kroz njegov lik.
Hari Poter je upoređivan sa mnogim poznatim knjigama, kao što je Tolkinov Gospodar prstenova. Neki aspekti iz Hari Poter serije podsećaju na stvarni svet, kao što su Berti Botove bombone svih ukusa, koje su inspirisane pravim proizvodom tog imena koji pravi Dželi Beli kompanija.
Forever young ♥.
Forever young ♥.
Cool Girl
Cool Girl

Broj poruka : 878
Godina : 27

Back to top Go down

Hari Poter - Page 4 Empty Re: Hari Poter

Post by Fallen Like The Sky. Fri 22 Jul 2011 - 23:56

Na Pirate Bay ako koristis torrent, ako ne koristis na Filestube-u.

Ovo za Dambldora... Nije se na kraju otkrilo kakav je Grindevald. On je takav bio oduvek, samo Dambldor zaslepljen svojom ljubavlju nije mogao to da uvidi i zbog njega je zapostavio Arijanu i svoju porodicu uopste i smatrao da su Grindevaldove ideje o vladavini carobnjaka nad normalcima ili o cemu vec, to "opste dobro" za koje su se oni zeleli da se bore, ispravne. Tek nakon Arijanine smrti on je shvatio koliko je toga izgubio jer mu je um bio zamagljen i shvatio je da je Grindevald zao i da se ne slaze sa stavovima za koje su se ranije zalagali, pobedio ga u onom dvoboju itd. itd. Da nije doslo do Arijanine smrti, ne znam stvarno sta bi bilo, ali ja verujem u Dambldora i smatram da bi on shvatio kakav je Grindevald i da se nije dogodilo to sto se dogodilo. Sto se tice toga da Dambldor kasnije nije pokazao gej sklonosti, cesto nam se dogadja (to nema veze sa tim da li smo gej ili ne) da nakon velikog gubitka gradimo zidove oko sebe. Dambldor nije izgubio samo Grindevalda, najvaznija stvar koju je izgubio je njegova porodica koju nikada vise nije mogao da povrati, sta god da uradi i videli smo i sami da je bilo jako malo ljudi koji znaju zaista celu pricu o njegovom zivotu. Isto kao i u Snejpovom slucaju, Dambldorovu pricu (koja cak nije ni cela, nego samo mali delic nje) dobili smo tek u poslednjoj knjizi i to tek iz trece ruke, iz usta drugih likova, a ne njega samog, tako da nikad necemo znati (osim ukoliko J.K.R. ne napise jos nesto) njegove stavove o svemu tome.
J.K.R. koliko ja znam nije rekla "Dambldor je gej." nego "Ja sam uvek smatrala da je on gej i da je bio zaljubljen u Grindevalda." tako da smatram da je licni stav svakog citaoca da li ce da smatra to za istinu ili ne, kada se pomno razmisli o tome, moze da ima smisla.
Fallen Like The Sky.
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Broj poruka : 11941
Godina : 32

http://weheartit.com/nicky6pack

Back to top Go down

Post by Dvojki.<3 Sat 23 Jul 2011 - 2:26

Da, to nadjoh negde, kao kako je on pricao Hariju da je on uvek znao kako je Grindevald ustvari, ali zbog te ljubavi prema njemu, nije hteo da se pomiri sa tim cinjenicama.

Ja bih volela da su Nevil i Luna zavrsili zajedno. Oni mi nekako bas idu jedno uz drugo ^^

I procitala sam da jedino Snejp, od svih smrtozdera moze da prizove patronusa. O_o
Dvojki.<3
Dvojki.<3
Admin
Admin

Broj poruka : 17043
Godina : 29

http://svanaopachke.tumblr.com/

Back to top Go down

Post by Fallen Like The Sky. Sat 23 Jul 2011 - 8:07

Za to znam, ali meni to nikad nije bilo cudno jer ne vidim zasto bi mracnim carobnjacima uopste trebao petronus, oni sigurno smatraju da je manje-vise beskoristan.
Nevil se vencao sa Hanom Abot, neko vreme je bio auror (kada je Kingsli postao ministar magije dozvolio je svima koji su ucestvovali u bici za Hogvorts da se prikljuce aurorima ukoliko zele), a zatim je predavao herbologiju na Hogvortsu.
Mene je jako iznerviralo sto su ubacili to u filmu da se njemu svidja Luna, tek da bi imali sto vise ljubavnih parova jer publika to voli, a to se u knjizi nikada nije dogodilo.
Evo ovo je J.K.R. rekla za njih dvoje kad su pitali da li ce zavrsiti zajedno na kraju knjige: "The Luna/Neville shippers are much less vehement and scary than the Harry/Hermione, Ron/Hermione tribes, so I hope I won’t receive too much hate mail for quashing this rumour. I see Neville and Luna as very different kinds of people and while they share a certain isolation within Hogwarts, I don’t think that’s enough to foster true love - friendship, perhaps, although I think that Neville would always find Luna’s wilder flights of fancy alarming."
Fallen Like The Sky.
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Back to top Go down

Post by The Black Death Sat 23 Jul 2011 - 8:31

I ja vooolim Potera :) Ali filmove nikako ne mogu da gledam, tek sesti deo, mracno je skroz skoro da nista ne vidis. Knjiga je zakon. ;)
The Black Death
The Black Death
Candy Girl
Candy Girl

Broj poruka : 88

Back to top Go down

Post by Praslin<3 Sat 23 Jul 2011 - 13:34

Ona Ambridzova mi je unistila zivce -.- Eto,koliko se ja tripujem,bukvalno sve u toj knjizi ja prozivljavam :D
Ahh,kako obozavam kad joj Mek Gonagolova spusti lol!
Praslin<3
Praslin<3
Kate Beckett
Kate Beckett

I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28

Back to top Go down

Post by Lady Bird Sat 23 Jul 2011 - 14:03

Fallen Like The sky- Hvala! Nasla sam...
Ovo sam nasla na jednom sajtu, mozda bi vas zanimalo:
Da li ste se ikada pitali sta se desilo nakon relikvija smrti?Da li vas je ikada zagolicalo da procitate nastavak sage o svetu Harry Potter-a?Ukoliko jeste, vasem cekanju je dosao kraj.fejsbuk stranica "james potter series-Serbia" nudi vam mogucnost da saznate odgovore na vasa pitanja.
Neki od vas ce reci da je to samo neki tamo glupi Fan Fiction.J.K.Rouling izjavila je da nikada nije citala bolju knjigu, koja nastavlja svet, ciji je stvaralac licno ona.Osim prevoda James Potter dela na sajtu i forumu mozete naci razne stvari kao sto su bozice pice a ocekuju vas i razna iznenadjenja... Nastavak Harry Potter sage zove se James Potter (radi se o Harijevom ocu, a ne sinu) roman za sada ima 3 dela (na engleskom) a 1 deo na srpskom jos nije preveden do kraja ali sa zvanicnog sajta mozete skidati jednu po jednu glavu. 1 deo se zove dvorana drevnih raskrsca,2 deo prokletstvo cuvara kapije i 3 deo riznica sudbija.
sta cekate? pridruzite se nasoj grupi na fejsu na kojoj cete naci sve potrebne informacije

https://www.facebook.com/pages/James-...a/307312600376

Lady Bird
Lady Bird
Cool Girl
Cool Girl

Broj poruka : 632
Godina : 26

Back to top Go down

Post by Aurora Sat 23 Jul 2011 - 14:34

Dvojki.<3 wrote:Ja bih volela da su Nevil i Luna zavrsili zajedno. Oni mi nekako bas idu jedno uz drugo ^^

Fallen Like The Sky. wrote:
Nevil se vencao sa Hanom Abot, neko vreme je bio auror (kada je Kingsli postao ministar magije dozvolio je svima koji su ucestvovali u bici za Hogvorts da se prikljuce aurorima ukoliko zele), a zatim je predavao herbologiju na Hogvortsu.
Mene je jako iznerviralo sto su ubacili to u filmu da se njemu svidja Luna, tek da bi imali sto vise ljubavnih parova jer publika to voli, a to se u knjizi nikada nije dogodilo.
Evo ovo je J.K.R. rekla za njih dvoje kad su pitali da li ce zavrsiti zajedno na kraju knjige: "The Luna/Neville shippers are much less vehement and scary than the Harry/Hermione, Ron/Hermione tribes, so I hope I won’t receive too much hate mail for quashing this rumour. I see Neville and Luna as very different kinds of people and while they share a certain isolation within Hogwarts, I don’t think that’s enough to foster true love - friendship, perhaps, although I think that Neville would always find Luna’s wilder flights of fancy alarming."

I ja bih spojila Nevila i Lunu, valjda zato sto i jesu toliko razliciti (ipak je to knjiga xD)
Ali opet, ona pise.

I gde sve to nalazite? Sve te price nakon sedmog dela xD

"Did you know that when Alfonso Cuarón became director for Prisoner of Azkaban, in order to acquaint himself with the three leads, he asked each of them to write an essay about their characters from a first-person perspective. True to character, Emma Watson (Hermione) wrote a 16-page essay, Daniel Radcliffe (Harry) wrote a simple one-page summary, and Rupert Grint (Ron) never turned his in.
:D
Aurora
Aurora
Admin
Admin

Broj poruka : 20870

http://pinkiegirlsmp3.blogspot.com/

Back to top Go down

Post by Fallen Like The Sky. Sat 23 Jul 2011 - 15:20

Znam za to. Ja sve podatke nalazim na zvanicnom sajtu od Rowlingnove i verujem samo onome sto procitam tamo ili sto cujem u intervjuima, ali dosta koristim i Harry Potter Wiki jer su tamo najtacniji podaci i ima ih najvise (kada izuzmemo knjige naravno).
Sto se tice ove stranice koju je postavila Lady Bird, mene fanfikcije ne zanimaju, samo ono sto je J.K.R. napisala tako da ja za sada cekam Hari Poter Enciklopediju ako ikada bude objavljena i Pottermore.
Fallen Like The Sky.
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Back to top Go down

Post by The Black Death Sat 23 Jul 2011 - 16:45

http://www.immortaltechnique.co.uk/Thread-Harry-Potter-vs-Voldemort-Rap-Battle

Ovo sam nasla jos davno, a sada mi pade na pamet da podelim sa vama. :D
The Black Death
The Black Death
Candy Girl
Candy Girl

Broj poruka : 88

Back to top Go down

Post by Dvojki.<3 Sat 23 Jul 2011 - 17:39

@Nicky Procitala sam sta se desilo sa svima njima, nakon zavrsene bitke. :D
Pa kontam da im Dementori nista ne bi uradili, sto je logicno, cim su im se prikljucili, ali opet nekako mi je nemoguce da nemaju nijednu srecnu uspomenu da bi prizvali patronsa. O_o

I ja citam na HP wiki :P

Sad, ne znam da l' je tacno, al' takodje sam procitala da Emma nije htela da glumi u 6. i 7. delu filma, s pocetka, al' na kraju je pristala, jer bi joj bilo tesko da gleda nekog drugog u toj ulozi. Meni bi bilo cudno da vidim nekog drugog kako glumi Hermionu. xD

@Praslin Ocajna jeeeee. -.-'
Meni zao sto joj oni kentauri ne nanese neke ozbiljnije povrede. :@
I drago mi je sto je na kraju zavrsila u Askabanu. =.="
Dvojki.<3
Dvojki.<3
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Aurora Sat 23 Jul 2011 - 21:37

Dvojki.<3 wrote:ali opet nekako mi je nemoguce da nemaju nijednu srecnu uspomenu da bi prizvali patronsa. O_o

Sad, ne znam da l' je tacno, al' takodje sam procitala da Emma nije htela da glumi u 6. i 7. delu filma, s pocetka, al' na kraju je pristala, jer bi joj bilo tesko da gleda nekog drugog u toj ulozi. Meni bi bilo cudno da vidim nekog drugog kako glumi Hermionu. xD

Imaju oni srecne uspomene, ali (bilo je kada je Lupin ucio Harija) mora mnogo da se vezba i dosta truda. Tako da, verujem, da je u pitanju to xD

Tacno je, citala sam u novinama jos davno da je razmisljala da odustane jer nije htela da je ljudi pamte kao Hermionu.
Mada je to mozda i 'prenaduvanoo' od strane novinara, a mozda je i ona dodavala da bi vise skrenula paznju na HP i nju. Marketinski trikovi lol
Aurora
Aurora
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Kraljica Terror Sat 23 Jul 2011 - 22:20

Definitivno Potter bolji.
Volim ga. :)
Kraljica Terror
Kraljica Terror
Candy Girl
Candy Girl

Broj poruka : 29

Back to top Go down

Post by Dvojki.<3 Sat 23 Jul 2011 - 22:48

Aurora wrote:
Dvojki.<3 wrote:ali opet nekako mi je nemoguce da nemaju nijednu srecnu uspomenu da bi prizvali patronsa. O_o

Imaju oni srecne uspomene, ali (bilo je kada je Lupin ucio Harija) mora mnogo da se vezba i dosta truda. Tako da, verujem, da je u pitanju to xD

Znas, ja mislim da je polovina njih u stanju da izvede tako, da kazem komplikovanu, cin. Izvodili su nesto daleko komplikovanije, sigurno.
A, iako je Hari uspeo da nauci DA (sta su imali 15-16 godina?) da prizovu patronusa, mislim da bi Smrtozderima bilo daleko lakse.. :]

Sad citah nesto, i svugde pise da ne mogu da prizovu patronusa zato sto nemaju dovoljno srecnih uspomena i nisu sposobni da vole, nemaju emocije..
A Belaktris je, koliko ja znam, volela Lorda Voldemora. :P
Dvojki.<3
Dvojki.<3
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Aurora Sun 24 Jul 2011 - 0:55

Njen patronus bi bio u obliku Voldy-a xD

Dwojki u tvom prethodnom postu sam mislila da si to sama zakljucila (tako si ga nekako napisala) da mi je delovalo kao da si pocela da ih posmatras kao stvarne likove lol! Hari Poter - Page 4 973493

Verovatno je to da nemaju dovoljno srecno-pozitivnih uspomena (Voleti Voldemorta sigurno nije pozitivno xD )
Aurora
Aurora
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Praslin<3 Sun 24 Jul 2011 - 0:58

Aurora wrote:

Dwojki u tvom prethodnom postu sam mislila da si to sama zakljucila (tako si ga nekako napisala) da mi je delovalo kao da si pocela da ih posmatras kao stvarne likove lol! Hari Poter - Page 4 973493

I ja imam osjecaj da je tako. Bas to detaljno objasnis sve. xD Ali fazon je da ja nemam prava nista da ti kazem,jer i ja to radim. :oops: lol!
Praslin<3
Praslin<3
Kate Beckett
Kate Beckett

Back to top Go down

Post by Dvojki.<3 Sun 24 Jul 2011 - 1:22

Bio bi beo i ne bi imao nosic. Viiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. :3
Ovaaaj, jos uvek sam svesna cinjenica da je ovo knjiga sa izmisljenim likovima. Drago mi je. :D

He did not reciprocate, as Voldemort did not know love at all, but he still considered Bellatrix among his most valuable and loyal Death Eaters. He trained her in the Dark Arts and when she was killed in a duel with Molly Weasley in the final battle, Voldemort's fury was said to "explode like a bomb" and hers was the only death that he attempted to avenge before Harry Potter intervened.

Hahahaha. Ne znam bas kako to da shvatim. xD
Dvojki.<3
Dvojki.<3
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Lady Bird Sun 24 Jul 2011 - 12:14

Aurora-- Ne znam, juce sam nasla taj link i to na jednom forumu, mada mi ne deluje zanimljivo, jer je u pitanju James Potter, a o njemu sam dosta saznala iz HP knjiga....

Fallen Like The Sky.-- Cula sam da ce izaci enciklopedija o Potterovima, o Harry-ju, Jamesu... Gde mogu da nadjem opsirnije o tome?

Hari Poter - Page 4 ImagesCAAS8THG

■You can always close your eyes to the things you dont want see,
But you can never close your heart to the things you dont want to feel…..
Lady Bird
Lady Bird
Cool Girl
Cool Girl

Back to top Go down

Post by Fallen Like The Sky. Sun 24 Jul 2011 - 17:32

@Dwojki: To sto Bella oseca prema Voldemortu nije prava ljubav nego bolesna opsesija. J.K.R. je cak za njenu smrt rekla da je razmatrala da je ubije Nevil i da to bude na neki nacin osveta za ono sto je uradila njegovim roditeljiima, ali se ipak na kraju odlucila da to uradi Moli ii to simbolise pobedu porodicne ljubavi nad opsesivnom ljubavlju.
Sto se tice petronusa, na prvom mestu, sta ce njima to. On se bori protiv dementora i mracne magije, smrtozderi sami su mracna magija, a dementore imaju na svojoj strani. Za Voldemorta sam negde procitala da nikada nece moci da prizove petronusa jer nema nijednu srecnu uspomenu, ali to ne mora da znaci da nemaju ni ostali smrtozderi. Mozda su previse hladni da bi skupili dovoljno pozitivnih emocija da to urade, nemam pojma.
@Lady Bird: Ne znam da li pricamo o istoj stvari ja mislim na ovo http://harrypotter.wikia.com/wiki/Harry_Potter_Encyclopedia
Sto se tice ove knjige o Dzejmsu, ja ne mogu da poverujem da je J.K.R. ikada izjavila da je to najbolja knjiga koju je ikada citala. Evo o tome koga ne mrzi da cita:
Spoiler:
Fallen Like The Sky.
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Back to top Go down

Post by Dvojki.<3 Sun 24 Jul 2011 - 17:53

Ma, znam da im ne treba ni za sta, al' me zanima zasto svi pisu da nisu u stanju da ga prizovu. -__-
Fer bi bilo da je napisala recimo da je Nevil ubio Bellinog muza, mislim, nakon svega sto su im uradili, bilo bi fer.. zao mi je sto se oni nikada nisu oporavili od toga.. :|

Ali to je opet jedan vid ljubav, i to sto je Voldemor krenuo da je osveti pokazuje da i oni ipak imaju malo osecanja. ^__^

When the audience complained about the fact that Hagrid never married, Rowling replied, "At least I didn't kill him."
Pf, ja bih volela da je zavrsio sa Madam Maksimom..
Mislim da je polovina likova iz knjige zasluzla srecne krajeve, s obzirom kroz sta su sve prosli tokom tih godina..
Dvojki.<3
Dvojki.<3
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Fallen Like The Sky. Sun 24 Jul 2011 - 17:56

Dvojki.<3 wrote:

When the audience complained about the fact that Hagrid never married, Rowling replied, "At least I didn't kill him."
Pf, ja bih volela da je zavrsio sa Madam Maksimom..

Ja ne bih, ona ga ne zasluzuje.
A Hagridu ne treba zena da bi bio srecan. Mada zmaj ne bi bio na odmet.
Fallen Like The Sky.
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Back to top Go down

Post by Dvojki.<3 Sun 24 Jul 2011 - 18:12

Al' njemu se ona svidelaaa.
Mada jeste se ponela kao poslednja kretenka u IV delu. =.='

Aiiiiii Nobert. :3
Pa dobro, dok traje skola bude u Hogvortsu, posle na raspustu poseti Carlija.. Ispunjen zivot! :D
Dvojki.<3
Dvojki.<3
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Praslin<3 Sun 24 Jul 2011 - 19:08

'' .. Dok je Ron gledao u ciniju sa pahuljicama kao da ozbiljno razmatra mogucnost da se udavi u njoj. ''
Kako volim kad se nasmijem uz neku slicnu recenicu lol!
Praslin<3
Praslin<3
Kate Beckett
Kate Beckett

Back to top Go down

Post by Lady Bird Mon 25 Jul 2011 - 12:27

http://www.bravo.rs/hot-news/j-k-rowling-dobila-narukvicu-s-40-dijamanata-u-znak-zahvalnosti-za-harryja-pottera/

Zasluzila je! :love09:

■I can”t have the breakfast because I love him
I can”t have the lunch because I love him
I can”t have thdiner because I love him
I can”t sleep because I”m hungry

Lady Bird
Lady Bird
Cool Girl
Cool Girl

Back to top Go down

Post by Aurora Mon 25 Jul 2011 - 22:40

Svidja mi se ovo "At least I didn't kill him."
Zavrsice u paklu :O xD
Ukoliko je fanovi jos malo nerviraju, za cas ce da ubije i sve ostale likove u osmoj knjizi xDD

Aurora
Aurora
Admin
Admin

Back to top Go down

Post by Praslin<3 Mon 25 Jul 2011 - 23:02

Osmoj? Da se nisi malo zanijela? xDD
Praslin<3
Praslin<3
Kate Beckett
Kate Beckett

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics