Filmovi Kristofera Nolana
+5
Suzana
Aurora
Sookie
Anchyly
Fallen Like The Sky.
9 posters
Page 1 of 1
Filmovi Kristofera Nolana
Christopher Nolan je poznati režiser, producent i scenarista koji je sa samo 7 filmova snimljenih do sada pobrao veoma pozitivne kritike od strane publike i filmskih stručnjaka.
Njegov prvi film bio je "Following" koji je snimljen sa budžetom od samo 6.000 dolara u crno-beloj tehnici. Film je dobio pozitivne kritike, a nakon njega su usledili "Memento" i "Insomnia" u kojima se pojavljuju poznati glumci kao što su Al Pacino, Robin Williams, Guy Pearce i Hilary Swank i zahvaljujući njima Nolan privlači pažnju šire publike. Nakon neuspeha koji su doživeli prethodni Betman filmovi, Nolan je preuzeo ovu rad na ovoj franšizi i 2005. je izašao film Betman Begins, a zatim 2008. i Dark Knight koji je Nolanov najuspešniji film do sada i poznat je po maestralnoj ulozi Hetha Ledgera kao Jokera za koju je posthumano osvojio Oskara. Izmedju ova dva filma, Nolan je 2006. uradio adaptaciju knjige Christopher Priesta "The Prestige". 2010. izašao je već sada kultni film "Inception" sa Leonardom DiCapriom koji je još jednom pokazao zašto je Nolan jedan od najboljih režisera današnjice, ako ne i svih vremena. Trenutno radi na još jednom nastavku Batmana "The Dark Knight Rises", ali je takodje uključen i u snimanje novog filma "Man of Steel". Nolan je do sada bio nominovan i osvojio veliki broj nagrada medju kojima su i nominacije za Oskara.
Da li ste gledali neki od njegovih filmova i šta mislite o njima?
Last edited by Fallen Like The Sky. on Wed 1 Aug 2012 - 22:34; edited 2 times in total
Re: Filmovi Kristofera Nolana
Gledala sam filmove Batman Begins i Insomnia sa Al Pacinom. Mogu reci da mi se film Insomnia svideo.
Anchyly- Cherry Babe
-
Broj poruka : 2086
Godina : 32
Gledala sam Batmana[oba], Inception, Insomnia... I mnogo su mi se svideli. Inception mi je nekako najzanimljiviji, a citala sam da je Memento slican, tj.isto tako konfuzan, i planiram da ga odgledam.
Sookie- Chocolate Babe
- If you love me why am I dying?
Broj poruka : 4696
Godina : 29
Sookie wrote:Gledala sam Batmana[oba], Inception, Insomnia... I mnogo su mi se svideli. Inception mi je nekako najzanimljiviji, a citala sam da je Memento slican, tj.isto tako konfuzan, i planiram da ga odgledam.
Konfuzan jeste, ali sličan... Ne bih rekla baš.
Svi njegovi filmovi su uglavnom takvi, u poslednjih 20 minuta se dogodi i obrt i vrhunac i rasplet filma.
U Mementu je fora što sve ide unazad, film se temelji na tome.
Last edited by Fallen Like The Sky. on Mon 21 Nov 2011 - 21:30; edited 1 time in total
Gledala sam Memento, Insomnia, Inception, The Dark Knight; od tih su mi se svi svideli. Nameravam da obavezno neki dan pogledam i The Prestige i Following. xD
Suzana- Moderator
-
Broj poruka : 6686
Godina : 27
Meni je The Prestige jedan od omiljenih filmova, dugo mi je bio i omiljeni. Neko vreme nakon gledanja filma sam kupila knjigu da pročitam i mogu reći da mi je film čak i bolji, mada ga ja ne bih ni nazvala ekranizacijom, već samo filmom koji je minimalno baziran na knjizi jer je iz nje osim naslova preuzeo glavne likove i deliće radnje.
Gledala sam Inception, i stvarno je odličan! Gledala sam i Batmana, ali ne volim to baš nešto :-D
Insomnia sam film gledala samo,koji mi se dopao :)
Zanimljiv zaista...
Zanimljiv zaista...
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
On će za mene uvek biti Bog, sve što uradi je apsolutno savršenstvo, i na prvo i na sto prvo gledanje se može naći nešto novo, mada ja izbegavam da bilo šta nazovem savršenim, ali njega moram.
tu se slažem.i na prvo i na sto prvo gledanje se može naći nešto novo
Mnogo volim njegove filmove.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Neko vrijeme sam se tjerala da pogledam Memento, i pogledala sam ga danas. Ne znam šta da kažem, mnogo je konfuzan, ali... Odličan je. Jedan od boljih filmova koje sam pogledala u poslednje vrijeme.
Moram gledati i Insomniu I The Prestige.
Moram gledati i Insomniu I The Prestige.
Page 1 of 1