Uticaj medija na verovanje u natprirodno
+14
Daenerys Targaryen
popka bebic ^__^
* Diamond *
Sirenna *
MoonGirl
providna_duga
Gossip Girl.
Sookie
Wendy
Dvojki.<3
Aurora
Anchyly
Emily the strange
Fallen Like The Sky.
18 posters
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Uticaj medija na verovanje u natprirodno
Primetila sam (i to je činjenica iako mnogi neće da priznaju) da mediji, posebno serije, knjige i filmovi, a potom i internet, televizijske emisije utiču na stavove ljudi o natrpirodnim silama u toj meri da oni više ni nemaju svoj lični stav o tome što vide.
Primera radi, zbog Twilighta se mnogi tripuju da vampiri stvarno postoje, zbog Harija Potera odjednom svi veruju u magiju, zbog Narnije se tripju da će naći prolaz u neki drugi svet kad otvore ormar i slično.
Mnogi će reći: "Ne uopšte to nije zbog The Vampire Diaries, ja oduvek mislim da vampiri postoje, da idu u srednju školu ko normalni ljudi i ne piju ljudsku krv, osim kad im se omakne." što je po meni čisto prose*avanje da me izvinete.
Kakav je vaš stav o ovome, da li mislite da u poslednje vreme filmovi i serije igraju presudnu ulogu u formiranju našeg mišljenja o natrpirodnim silama.
Primera radi, zbog Twilighta se mnogi tripuju da vampiri stvarno postoje, zbog Harija Potera odjednom svi veruju u magiju, zbog Narnije se tripju da će naći prolaz u neki drugi svet kad otvore ormar i slično.
Mnogi će reći: "Ne uopšte to nije zbog The Vampire Diaries, ja oduvek mislim da vampiri postoje, da idu u srednju školu ko normalni ljudi i ne piju ljudsku krv, osim kad im se omakne." što je po meni čisto prose*avanje da me izvinete.
Kakav je vaš stav o ovome, da li mislite da u poslednje vreme filmovi i serije igraju presudnu ulogu u formiranju našeg mišljenja o natrpirodnim silama.
Re: Uticaj medija na verovanje u natprirodno
naravno...ja mislim da postoji neki covek koji kontrolise sve medije i on odlucuje sta se moze pustiti u javnost a sta ne...
a takodje mislim da je dosta ''natprirodnih'' stvari vec otkriveno ali neki mocni ljudi ne dozvoljavaju da se to obelodani...
a takodje mislim da je dosta ''natprirodnih'' stvari vec otkriveno ali neki mocni ljudi ne dozvoljavaju da se to obelodani...
Emily the strange- Dangerous Lady
- Broj poruka : 16457
Godina : 29
Kako ne...uticu i to bas dosta. Kad vec pomenu vampire, mislim da vecina devojaka misli da ce nekad da upozna nekog decka i da ce on biti vampir. xD
Anchyly- Cherry Babe
-
Broj poruka : 2086
Godina : 32
pa postoje citavi timovi koji to kontrolisu
sto zbog bolje zarade, sto zbog odredjenih ljudi na polozajima.
a i da ne kontrolisu bile bi tu i razne bolestije XD
ko sebi dozvoli da veruje u vampire, u vukodlake i slicne fore moze odmah da se ubije xD
ko sebi dozvoli da veruje u vampire, u vukodlake i slicne fore moze odmah da se ubije xD
Harry Potter! *___*
Evo, kao manja, mislila sam (vise se nadala, al' ae) da tamo negde postoji Hogvorts i Dambldor i sve. ^__^
I onda napunis 11, ne stigne ti pismo i ti se razocaras. >_<
Ne verujem u vampire, ali postoje ljudi koji piju krv, npr ona neka plemena iz Afrike.
Ne mozes verovati svemu sto vidis/cujes/procitas.
Sad, sto dosta ljudi ne razmislja, nego samo pokupe ono sto im neko drugi servira, njihov problem.
Evo, kao manja, mislila sam (vise se nadala, al' ae) da tamo negde postoji Hogvorts i Dambldor i sve. ^__^
I onda napunis 11, ne stigne ti pismo i ti se razocaras. >_<
Ne verujem u vampire, ali postoje ljudi koji piju krv, npr ona neka plemena iz Afrike.
Ne mozes verovati svemu sto vidis/cujes/procitas.
Sad, sto dosta ljudi ne razmislja, nego samo pokupe ono sto im neko drugi servira, njihov problem.
Pa mozda postoji neka vrsta magije,ili neceg slicnog,ali svakako ne idemo u srednju sa vampirima,niti letimo na metlama,niti ista slicno...
Stvarno ne kontam ljude koji zaista veruju u to... Ajde decu shvatam,i ja sam verovala da ce Petar Pan da dodje i odvuce me u nedodjiju kad sam bila klinka,ali za neke starije je stvarno uzas da veruju u takve glupsoti... -.-
Stvarno ne kontam ljude koji zaista veruju u to... Ajde decu shvatam,i ja sam verovala da ce Petar Pan da dodje i odvuce me u nedodjiju kad sam bila klinka,ali za neke starije je stvarno uzas da veruju u takve glupsoti... -.-
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Aurora wrote:pa postoje citavi timovi koji to kontrolisu
tako je. najuspesnije korporacije kontrolisu ceo svet, tako da oni odlucuju sta ce se pustiti u javnost a sta ne.predsednik amerike nema nista s tim, kao sto veliki broj ljudi misli
i smatram da ne postoji nista ''natprirodno'' vec da postoje stvari koje su coveku jos uvek strane, i zato zazire od njih pa ih naziva duhovima, vukodlacima, vesticama itd.
Ja verujem u vampire, duhove, i u to da su vanzemaljci posetili Zemlju i da je to top secret.
Sookie- Chocolate Babe
- If you love me why am I dying?
Broj poruka : 4696
ja i ne verujem bas da su posetili zemlju. svemir ima beskrajno mnogo galaksija, planeta, satelita.... verovatno vanzemaljci postoje ali ne znaju da zemlja postoji kao sto mi ne znamo za njih jer smo previse udaljeni jedni od drugih.
Da su nas oni posetili mislim da bi verovatno svi bili mrtvi xD
A i uvek su ti vanzemaljci koji su 'oteli' nekog i slicno isti kao oni na filmovima -.-
Jeste, pazi da nije
U duhove mozda verujem, manje-vise ali u vampire nikako.
A i uvek su ti vanzemaljci koji su 'oteli' nekog i slicno isti kao oni na filmovima -.-
Jeste, pazi da nije
U duhove mozda verujem, manje-vise ali u vampire nikako.
Ja u vampire cvrsto verujem, i 100 % sam uverena da , ako ih nema sad, su ziveli nekada, i onda istrebljeni.True Blood je 'kriv' za ovo.Ustvari, true blood-u se zahvaljujem na ovome :D
Sookie- Chocolate Babe
- If you love me why am I dying?
Broj poruka : 4696
Ja verujem u vanzemaljce, nekako je nelogično da smo sami u ovolikom univerzumu. -.-
I verujem da su daleko inteligentniji od nas. :P
I verujem da su daleko inteligentniji od nas. :P
i mozda oni i nisu uopste losi. ljudi nazivaju losim sve sto im je nepoznato o.O
ako si toliko inteligentniji od nas boli njih uvo za nas xD
mi im ne trebamo xD
mi im ne trebamo xD
Kako ne? xD
Mi cemo budemo zamorcad, na njihovim eksperimentima. xD
Reciiimo teleportacija. ^__^
xD
Mi cemo budemo zamorcad, na njihovim eksperimentima. xD
Reciiimo teleportacija. ^__^
xD
Aurora wrote:ako si toliko inteligentniji od nas boli njih uvo za nas xD
mi im ne trebamo xD
pa da ili jednostavno ne znaju da postojimo?
a sta ako su neki na nivou simpanza?
mada ne verujem, sigurno su pametniji od nas....
Ne verujem u vanzemaljce!
Ne verujem u duhove!
Ne verujem u vampire!
Ne verujem u Vestice!
i nikad necu verovati dok se ne nadje neki cvrst dokaz!
A i to za uticaj medija i svih tih serija itd. to je za mene suludo! Nikad nisam to ni primetila sem evo Sookie.
Ne verujem u duhove!
Ne verujem u vampire!
Ne verujem u Vestice!
A i to za uticaj medija i svih tih serija itd. to je za mene suludo! Nikad nisam to ni primetila sem evo Sookie.
Gossip Girl.- Special Snowflake
-
Broj poruka : 8665
Godina : 28
Verujem u vampire, čak sam i videla jednog.
providna_duga- Cool Girl
- Yey!
Broj poruka : 619
Godina : 25
Gossip Girl ♥ wrote:Ne verujem u vanzemaljce!
Ne verujem u duhove!
Ne verujem u vampire!
Ne verujem u Vestice!
A Bog ?? :) Mislim,veruješ li u Boga ??
Ne znam,teram sebe da verujem,fino je maštati,ali ono...da sma ubeđena Ne znam...moje mišljenje o njima zavisi od mog raspoloženja...negde sam na sredini,i često jedna strana prevagne,pa sledeći put druga,i klackaju se tako mišljenja
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Na mene nisu uticali mediji da verujem u boga.
Mozda su uticali da postujem pravoslavlje kao deo nase istorije, ali to je opet do mene kako ce da utice.
I vise sam emisija gledala vezane za duhove i te stvari nego za boga tako da, ako gledamo tako, pre cu da verujem u vestice, duhove i vanzemaljce nego boga xD
Mozda su uticali da postujem pravoslavlje kao deo nase istorije, ali to je opet do mene kako ce da utice.
I vise sam emisija gledala vezane za duhove i te stvari nego za boga tako da, ako gledamo tako, pre cu da verujem u vestice, duhove i vanzemaljce nego boga xD
Pa ono...možda sam skočila sa teme,ali i za to je neko uticao
Teško je zapravo imati svoje mišljenje za bilo koju stvar,kad te od malih nogu uče čemu hoće
Padaju mi na pamet neki eksperimenti koji nisu baš humani omg
Čekaj,navešću primer...Učili smo u školi da beba kada se rodi,npr sve vidi naopačke...Pa sad,kada je neko uspeo da te ubedi da je ono što je dole gore,da ti toliko poremeti svest,da li stvarno neće uspeti i za nešto kao što je vera
Svi spoljašnji uticaji su bitni...Samo što su neki toga svesni neki nisu
Teško je zapravo imati svoje mišljenje za bilo koju stvar,kad te od malih nogu uče čemu hoće
Padaju mi na pamet neki eksperimenti koji nisu baš humani omg
Čekaj,navešću primer...Učili smo u školi da beba kada se rodi,npr sve vidi naopačke...Pa sad,kada je neko uspeo da te ubedi da je ono što je dole gore,da ti toliko poremeti svest,da li stvarno neće uspeti i za nešto kao što je vera
Svi spoljašnji uticaji su bitni...Samo što su neki toga svesni neki nisu
MoonGirl- Powerful Girl
-
Sa čime se slažeš ?
MoonGirl- Powerful Girl
-
Da mediji mnogo utiču na ljudsko razmišljanje o veri i natprirodnim stvarima.
Page 1 of 2 • 1, 2
Page 1 of 2