Oskar Vajld
+10
Polly Samson
Scarlett O'hara
Dvojki.<3
Suzana
TwiGirl
LostSoul
Bloody.Mary
Fallen Like The Sky.
ANG!E
MoonGirl
14 posters
Page 1 of 1
Oskar Vajld
Engleski književnik i esteta, talentovani govornik, teoreticar „larpurlartizma“ je u svom jedinom romanu Slika Dorijana Greja, otvoreno i kriticki ustao protiv licemerja i amorala, cime je izazvao oštre kritike. Ovom romanu se može pristupiti i kao jednoj kriminalnoj prici, što on i jeste i po preklu i po nameni. Dorijan Grej, dendi i zlocinac, nastao je istovremeno kad i Šerlok Holms: za vreme jedne vecere na kojoj su Oskar Vajld i Konan Dojl prihvatili ponudu americkog izdavaca da svaki od njih napiše po jedan roman. Autor je u svom romanu sproveo svoju esteticku kritiku života i dao obrazac jedne umetnicke egzistencije.
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Re: Oskar Vajld
Nisam citala
ANG!E- Candy Girl
- Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Saturday and Sunday With us You know what we say Party everyday
Broj poruka : 185
Godina : 29
Location : Ljubav je nas lavirint u kojem se ne snalazimoo… :( <3
Yes, yes citala sam. Jako dobra knjiga.
Posle citanja sam odgledala i film sa Colinom Firthom i Ben Barnesom i razocarala se u zivot.
Posle citanja sam odgledala i film sa Colinom Firthom i Ben Barnesom i razocarala se u zivot.
ovo mi je jedna od omiljenih knjiga <3
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Godina : 32
Nisam citala, ali sam gledala film, tacnije, pocela da gledam film ali mi je bilo grozno, pa sam prestala.
Čitala sam knjigu, jako je dobra. Meni je bolja od filma
TwiGirl- Candy Girl
- Broj poruka : 5
Godina : 27
čitala sam knjigu, film nisam gledala. nisam htela da mi se knjiga smuči ako je film grozan.
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Film moze biti dobar samo onome ko nije citao knjigu, oni ne samo sto su promenili radnju nego su promenili i likove i njihov karakter.
Znam o čemu se radi, nisam čitala nit' imam u planu.
Baš je onako, neobična ideja, mada je sve to suviše strašno za mene. O.o
Baš je onako, neobična ideja, mada je sve to suviše strašno za mene. O.o
Pa..strasno.. u nekim delovima..ono,jezivo O.O
Ali opet,jako tesko sam citala tu knjigu,ne znam,retko ko nju moze da cita,ne sa uzivanjem,ali da mu bas odgovara...
Meni se dopala tek kad sam je zavrsila,pa kad sam pocela da razmisljam o stvarima koje ona sadrzi...Prica je sjajna,mada nijee najbitnija,manje-vise,ali koliko pouka ima u njoj... saveta..
Ali opet,jako tesko sam citala tu knjigu,ne znam,retko ko nju moze da cita,ne sa uzivanjem,ali da mu bas odgovara...
Meni se dopala tek kad sam je zavrsila,pa kad sam pocela da razmisljam o stvarima koje ona sadrzi...Prica je sjajna,mada nijee najbitnija,manje-vise,ali koliko pouka ima u njoj... saveta..
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Nisam čitala... Al' definitivno planiram.
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Slika Dorijana Greja definitivno moram da pročitam.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Jedna od mojih omiljenih. :)
Oskar Vajld je u malo reči rekao tako mnogo. :) Sviđa mi se kako Oskar Vajld gleda na lepotu. :)
Oskar Vajld je u malo reči rekao tako mnogo. :) Sviđa mi se kako Oskar Vajld gleda na lepotu. :)
MissEverything- Candy Girl
- Broj poruka : 53
Nisam čitala, gledala sam film. Nije loš. Obožavam Oskara Vajlda :D
tictac- Sweet Girl
- Broj poruka : 575
Čitala sam i jako mi se svidjela!
White swan- Candy Girl
- Broj poruka : 72