Gary Oldman
+11
Petar Pan
NathalieBazinga
Azrana:3
SlytherinGirl
Polly Samson
Hellcat
tictac
Ariel
Praslin<3
Aurora
Fallen Like The Sky.
15 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Gary Oldman
Gary Oldman (London, 21. ožujka 1958.) je engleski glumac.
Rodio se kao Leonard Gary Oldman. Otac Len mu je bio nasilni alkoholičar, bivši mornar koji je radio kao zavarivač. Majka Kathaleen bila je domaćica irske krvi. Gary se prijavio za upis na prestižnu britansku Kraljevsku akademiju dramskih umjetnosti, ali je odbijen te mu je rečeno da "nađe nešto drugo od čega će živjeti'. Ipak je diplomirao dramu 1979. godine.
Na filmu se prvi put pojavio 1982. godine, a 1986. dobio je prvu glavnu ulogu. Glumio je u nizu filmova, obično zlikovce koji loše završe. Jedan film je režirao i napisao scenarij te je 1998. godine dobio nagradu BAFTA za najbolji film. Ima veliki talent za svjetske naglaske. Najpoznatiji je kao Sirius Black iz ciklusa o Harry Potteru.
Nominiran je za Emmya, ali ga nije osvojio dok nagradu Saturn dobiva u kategoriji najboljeg glumca (na filmu), za film Bram Stokerov Drakula (eng. Bram Stoker's Dracula) 1992. godine.
Ženio se tri puta i ima tri sina. Sestra Laila Morse, također je glumica.
Re: Gary Oldman
Gledala sam Drakulu i HP.
Cini mi se kao dobar glumac, zavolela sam ga zbog Sirijusa mada ne mogu nista da kazem, nisam ga gledala u drugim filmovima
Ima sipmaticnu facu =D
Cini mi se kao dobar glumac, zavolela sam ga zbog Sirijusa mada ne mogu nista da kazem, nisam ga gledala u drugim filmovima
Ima sipmaticnu facu =D
Aurora wrote:
Cini mi se kao dobar glumac, zavolela sam ga zbog Sirijusa mada ne mogu nista da kazem, nisam ga gledala u drugim filmovima.
Baš ovo :D
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28
Aurora wrote:Gledala sam Drakulu i HP.
Ima sipmaticnu facu =D
Ariel- Glamour Girl
- Broj poruka : 2535
Godina : 30
Gledala sam ga samo u HP-u. Dobar je glumac.
tictac- Sweet Girl
- Broj poruka : 575
Godina : 27
Nije poseban glumac, ali sviđa mi se njegova neobičnost.
Mnogo ga volim u True Romance.
Sviđa mi se kod njega što ga zapazim i kad glumi neku sporednu ulogu.
Mnogo ga volim u True Romance.
Sviđa mi se kod njega što ga zapazim i kad glumi neku sporednu ulogu.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Kurva.Sudbina ._. wrote:Nije poseban glumac
Inače extremno i fizički sjajan, pogotovo kad je bio mlađi
Gary > Sid Vicious
Savrsen glumac *__* Osim HP-a, gledala sam ga u jos 5-6 filmova. I predobro glumi. Gledala sam i jedan gde je imao 20ak godina. :D
SlytherinGirl- Candy Girl
- Broj poruka : 272
Godina : 29
Meni je super. Prvo sam ga gledala u HP-u i 'oborio me s nogu'. Poslije sam pogledala još par filmova s njim i smatram ga veoma kvalitetnim i dobrim glumcem. Jako mi se sviđa.
(Čak ga imam u potpisu, :') haha )
(Čak ga imam u potpisu, :') haha )
Azrana:3- Candy Girl
- Broj poruka : 20
Godina : 27
On je meni savršen, dala bih mu sve Oskare ovog sveta, a i koji će mu kad je kralj univerzuma i bez njih.
Najbolje mi je kad kazem da sam gledala 2 filma sa nekim glumcem i skontam da sam ga gledala u jos gomili filmova ali ih nisam zapamtila.
Odlican.
Odlican.
♥♥♥
Pogledala sam sve njegove filmove i apsolutno je fantastičan.
Jedan od malobrojnih poznatih ljudi koji me inspirišu i imaju veliki uticaj u moj životu. Jednom rečju, Gary Oldman mi je idol. Genijalan je.
Od boljih filmova bih izdvojila Leon the professional, Tinker tailor soldier spy i The 5th Element.
Pogledala sam sve njegove filmove i apsolutno je fantastičan.
Jedan od malobrojnih poznatih ljudi koji me inspirišu i imaju veliki uticaj u moj životu. Jednom rečju, Gary Oldman mi je idol. Genijalan je.
Od boljih filmova bih izdvojila Leon the professional, Tinker tailor soldier spy i The 5th Element.
Praslin<3 wrote:Aurora wrote:
Cini mi se kao dobar glumac, zavolela sam ga zbog Sirijusa mada ne mogu nista da kazem, nisam ga gledala u drugim filmovima.
Baš ovo :D
Petar Pan- Candy Girl
- Welcome to reality. It fucking sucks.
Broj poruka : 149
Obozavam ga :)gledala sam ga u HP i odusevila se,gledala sam i drakulu.. mozda jos neki...to mi je bilo dovoljno da ga zavolim *_*
Gossip Girl.- Special Snowflake
-
Broj poruka : 8665
Gledala sam ga samo u HP i bas mi je gotivan, dobro glumi :)
Half as pretty- Dreamy Girl
-
Broj poruka : 1428
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1