Morgan Freeman
+4
Amélie.
MoonGirl
Aurora
Fallen Like The Sky.
8 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Morgan Freeman
Morgan Freeman (rođen 1. lipnja 1937.) je američki filmski glumac i redatelj. Postao je poznat u devedesetima nakon što je nastupio u seriji uspješnih holivudskih filmova.
Iako mu je filmski debi bio film iz 1971., Who Says I Can't Ride a Rainbow?, Freeman je postao poznat u američkim medijima kroz uloge u sapunici Another World i PBS-ovom dječjem showu The Electric Company. Sredinom osamdesetih Freeman se počinje pojavljivati u poznatijim sporednim ulogama, postavši poznat po ulogama mudrih i očinskih likova. Kako je stjecao slavu, pojavljivao se u sve većim ulogama kao što su vozač Hoke u filmu Vozeći gospođicu Daisy, i bojnik Rawlins u filmu Rat za slavu (oba iz 1989.). 1994. je portretirao Reda, zatvorenika koji se iskupljuje za svoja nedjela, u hvaljenom filmu Iskupljenje u Shawshanku. Status zvijezde potvrdio je u nekim od najvećih filmova devedesetih: Robin Hood: Princ lopova, Sedam i Duboki udar. 1997. je, zajedno s Lori McCreary, osnovao filmsku produkcijsku tvrtku Revelations Entertainment.
Freeman je prepoznatljiv po svom osobitom glasu, što mu je često donosilo uloge pripovjedača. 2005. se pojavio kao pripovijedač u dva najuspješnija filma te godine, Rat svjetova i u dokumentarcu nagrađenom Oscarom, March of the Penguins. Nakon tri prethodne nominacije (za sporednu ulogu za film Street Smart, 1987., i glavne uloge u filmovima Vozeći gospođicu Daisy, 1989., i Iskupljenje u Shawshanku, 1994.), 2004. je konačno osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu za svoj nastup u filmu Djevojka od milijun dolara.
Re: Morgan Freeman
Nisam znala da je tako mator O_o
Gledala sam ga u dosta filmova i svidja mi se kako glumi.
Jaoj,on mi spada u ono...legendarne glumce
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
On često glumi Boga u fimovima xD
Gledala sam ga puno puta i super je kao glumac. :)
Gledala sam ga puno puta i super je kao glumac. :)
Baš sam to htela da napišem. :DAurora wrote:Nisam znala da je tako mator O_o
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Mnogo dobar glumac, gotivim ga baš :)
Ariel- Glamour Girl
- Broj poruka : 2535
Godina : 30
The Bucket List Nisam gledala film, ali sam ćula da je prelijep i najvjerojatnije ću ga danas pogledat. Ja njega obožavam! :)
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1