Pisati iz srca
+10
Scarlett O'hara
dead silence.
Beautiful Dangerous
Daenerys Targaryen
Praslin<3
Polly Samson
Dvojki.<3
LostSoul
MoonGirl
Sanjalice
14 posters
Page 1 of 1
Pisati iz srca
Generalno, ljudi danas ne čitaju. Takođe ni ne pišu, što je veoma tužno. Vreme je takvo da se sve svelo na par poruka preko mobilnog telefona, ili dopisivanja preko fb. Nažalost, mlađe generacije se stide da priznaju da su, možda, i pročitali npr. ,, Anu Karenjinu" koja je obavezna lektira u Srednjim školama.
E, sad. Divno je što sam naišla na ovaj divni forum, gde ljudi razmenjuju utiske u vezi knjiga, itd.
Zanima me koliko ljudi danas pišu i koliko su spremni da nešto svoje i objave? Da li je stid ono što nas sprečava ili nešto sasvim drugo? Manjak vremena... Hvala unapred svima.
E, sad. Divno je što sam naišla na ovaj divni forum, gde ljudi razmenjuju utiske u vezi knjiga, itd.
Zanima me koliko ljudi danas pišu i koliko su spremni da nešto svoje i objave? Da li je stid ono što nas sprečava ili nešto sasvim drugo? Manjak vremena... Hvala unapred svima.
Sanjalice- Candy Girl
- Broj poruka : 53
Godina : 34
Re: Pisati iz srca
Samo tako i pišem. Retko koja "priča" koju napišem nije iz srca, sa pažnjom i sa nekim, kako da se izrazim, strahopoštovanjem prema celom tom delu, temi ili šta već.
Nekad pokažem drugarici nešto sam napisala, ali ona mi nikad ne da neku kritiku, već samo pohvalu što me jako nervira jer znam da ima dosta grešaka.
Ne volim da izbacujem po internetu neke svoje "radove", jer se plašim da neko ne prekopira i potpiše svoje ime. Jednog dana ću, ako budem napisala nešto dostojno čitanja, pokazati nastavnici, profesorki srpskog jezika da pročita, ali do tad, ništa.
Nekad pokažem drugarici nešto sam napisala, ali ona mi nikad ne da neku kritiku, već samo pohvalu što me jako nervira jer znam da ima dosta grešaka.
Ne volim da izbacujem po internetu neke svoje "radove", jer se plašim da neko ne prekopira i potpiše svoje ime. Jednog dana ću, ako budem napisala nešto dostojno čitanja, pokazati nastavnici, profesorki srpskog jezika da pročita, ali do tad, ništa.
Pišem. Obično to što pišem objavim na blog ili dam drugaricama da pročitaju. Dobila sam nagradu na nekom konkursu, do tada nikoga nije interesovalo moje pisanje i onda j odjednom svima dunulo da čitaju neke moje stvari.
Mnogo volim da čitam i svi koji me znaju - znaju to.
LostSoul, nemoj misliti da nije dostojno citanja. Ja isto obozavam da pisem. Oduvek i jesam,ali sam bila stidljiva da objavljujem. I prosle godine, objavim na nekom konkursu, ali se razocaram....jer nista nisam osvojila, ali sam ipak poslala. To je neki napredak. Tvoja profesorka vec zna kako pises jer cita tvoje radove.
Samo napred, to jeste samo tvoje, ali zasto ne podeliti i sa drugima?
Dvojki.<3, BRAVO za konkurs!!! Divno zaista :) :D Bas mi je drago da vidim da jos uvek ima ljudi koji pisu i citaju, jer sam se uplasila da polako ljudi gube interesovanje za neke, prelepe stvari. :) :D
Samo napred, to jeste samo tvoje, ali zasto ne podeliti i sa drugima?
Dvojki.<3, BRAVO za konkurs!!! Divno zaista :) :D Bas mi je drago da vidim da jos uvek ima ljudi koji pisu i citaju, jer sam se uplasila da polako ljudi gube interesovanje za neke, prelepe stvari. :) :D
Sanjalice- Candy Girl
Da.LostSoul wrote:Samo tako i pišem. Retko koja "priča" koju napišem nije iz srca, sa pažnjom i sa nekim, kako da se izrazim, strahopoštovanjem prema celom tom delu, temi ili šta već.
Počela sam da pišem knjigu. I ne znam gde da je pišem više. -.-
Mislim da je pisanje, zapravo, jedino što me potpuno opušta i oslobađa od svega. Obožavam da pišem.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Dvojki.<3 wrote:
Ovo.
I volim da pišem, mada ne pišem često. Jednom mjesečno napišem priču, nije baš za pohvalu...
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28
Hm...:) I ja takodje....Otkad imam komp, belezim tu. Mada ode sistem, ode knjiga, utrosen rad, jer sam lenja da sacuvam na flesu :\\\'(: Imala sam divnu knjigu, ideju, pricu, ali je nestala. :(
Drago mi je kad vidim da jos ima ,, neznih" dusa. :)
O cemu najvise pisete?
Drago mi je kad vidim da jos ima ,, neznih" dusa. :)
O cemu najvise pisete?
Sanjalice- Candy Girl
Kurva.Sudbina ._. wrote:Da.LostSoul wrote:Samo tako i pišem. Retko koja "priča" koju napišem nije iz srca, sa pažnjom i sa nekim, kako da se izrazim, strahopoštovanjem prema celom tom delu, temi ili šta već.
Počela sam da pišem knjigu. I ne znam gde da je pišem više. -.-
Mislim da je pisanje, zapravo, jedino što me potpuno opušta i oslobađa od svega. Obožavam da pišem.
Poptupo se slažem i podvlačim sve što ste rekle.
Isto se osjećam..
Meni koju god temu da date,ja cu naci bar dva nacina da je formulisem i da pisem :)
I mnogo volim da pisem,obicno dobijam 5 na pismenom. I razredna mi je rekla da jedan rad isfotokopiram ili prepisem,i da pokazem tati (posto sam pisala o njemu),ali ja nisam htela. Nemam pojma zasto,kao da me je bilo stid da on procita sve to. A opet bih volela da procita.
Sto se tice konkursa,ne saljem radove,zato sto bi se verovatno razlocarala kad ne bi nista postigla i kad im se ne bi svideo.
I mnogo volim da pisem,obicno dobijam 5 na pismenom. I razredna mi je rekla da jedan rad isfotokopiram ili prepisem,i da pokazem tati (posto sam pisala o njemu),ali ja nisam htela. Nemam pojma zasto,kao da me je bilo stid da on procita sve to. A opet bih volela da procita.
Sto se tice konkursa,ne saljem radove,zato sto bi se verovatno razlocarala kad ne bi nista postigla i kad im se ne bi svideo.
Beautiful Dangerous- Chocolate Babe
- Broj poruka : 5122
Godina : 29
Just A!, i ja imam neki trip oko tate, vrvtn jer sam mu kao mala davala sastave a on nije imao vremena da ih procita. Sada pisem za sebe, pokazujem bratu, sestri, decku, i uglavnom su to pozitivne kritike. Cim ti prof gotivi radove, treba da posaljes. Ja jesam i nisam nis uspela. Ali me nije stid da ljudi vide ono sto sam nap. Neki konkursi su namesteni. Ali to ce pomoci tebi. :) Meni je prof davno rekla da bi volela da jednog dana nap moje ime na tabli. Ja sam samo Ali mi je to dalo samopouzdanja. Srecno i nastavi da pises, uvek pisi...Good luck!
Sanjalice- Candy Girl
Uvek sam pisala iz srca,uvek cu i da pisem...Takodje i citam takve knjige..<3
dead silence.- Boom Baby
- Die Sonne scheint mir aus den Händen kann verbrennen, kann euch blenden
Broj poruka : 1754
Godina : 27
Više volim da čitam, jer sam poslednjih godina teškom mukom prihvatila činjenicu da i nisam baš nadarena za sastavljanje i pisanje. :(
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
On me je i pitao da procita,posto zna da sam o njemu pisala,ali nisam htela da mu pokazem. Da sam pisala o mami,njoj bih pokazala,ali sa njim nemam tako sjajan odnos,tako da mislim da i nema potrebe da to cita.Sanjalice wrote:Just A!, i ja imam neki trip oko tate, vrvtn jer sam mu kao mala davala sastave a on nije imao vremena da ih procita. Sada pisem za sebe, pokazujem bratu, sestri, decku, i uglavnom su to pozitivne kritike. Cim ti prof gotivi radove, treba da posaljes. Ja jesam i nisam nis uspela. Ali me nije stid da ljudi vide ono sto sam nap. Neki konkursi su namesteni. Ali to ce pomoci tebi. :) Meni je prof davno rekla da bi volela da jednog dana nap moje ime na tabli. Ja sam samo Ali mi je to dalo samopouzdanja. Srecno i nastavi da pises, uvek pisi...Good luck!
Beautiful Dangerous- Chocolate Babe
- Broj poruka : 5122
Godina : 29
Ja pišem, mislim uglavnom svima zvuči glupo da čitaju nešto što piše jedna devojčica od 12,5 godina. Skoro 13. I onda plašeći se da će da mi kažu ''Ma aj' bre ostavi se tih gluposti nego se igraj sa barbikama'' ja ne pokažem to i pišem, onako iz srca, samo za sebe. Napisala sam i knjigu, poslala sam je na konkurs. Uvek dobijem 5 na pismenim sastavima, bez greške i prof. mi je rekao da pošaljem to na taj konkurs i šta ja znam, nekako skupim hrabrost i pošaljem. I jedna devojka pobedi kojoj je neka valjda rođaka u žiriju. I gotovo. I dan danas pišem, odlučila sam da ako budem želela nekada to da objavim da ću slati nekoj izdavačkoj kući mailom a ne u biblioteci...
~ miss. pierce- Candy Girl
- Broj poruka : 38
Pisem stalno i to samo iz srca.Ne znam vise ni sta pisem,ni gde pisem.U isto vreme pisem price,tekstove za novine a pocela sam i knjigu da pisem..Mozda nesto i bude od mene :)
DverixM^_^- Candy Girl
- Broj poruka : 39
Pisem jako cesto,uvek je to nesto sto je vezano za neki dogadjaj koji je ostavio dubok trag u mom zivotu!Ne umem da pisem nesto sto nije vezano za mene..Za neke moje greske,osobine..Kada pisem,otvorim se i stvarno se opustim..Na papiru nema granica pa pisem sve sto mi padne na pamet!Obozavam pisanje!
Capre diem.- Cherry Babe
- Broj poruka : 2151
Godina : 25
A kako zaključiš da li je neka knjiga pisana iz srca ?dead silence. wrote:Uvek sam pisala iz srca,uvek cu i da pisem...Takodje i citam takve knjige..<3
I nije mi baš najjasniji taj pojam pisati iz srca . Šta bi to tačno trebalo da znači ?
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Page 1 of 1