Jude Law
+2
Sirenna *
Fallen Like The Sky.
6 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Jude Law
Jude Law (Lewisham, London, 29. prosinca 1972.) engleski je glumac, producent i redatelj. Najpoznatiji je po ulogama u filmovima Talentirani gospodin Ripley, Neprijatelj pred vratima, Umjetna inteligencija, Studengora i Sherlock Holmes.
Law je počeo glumiti 1987. godine u kazalištu National Youth Music Theatre. Prvu je televizijsku ulogu imao 1989. u TV filmu Krojač iz Gloucestera. Prvu filmsku ulogu ostvario je 1994. u filmu Paula W. S. Andersona Kupovina (Shopping) s budućom suprugom Sadie Frost. Nakon što je nastupio u filmovima Andrewa Niccola, Clinta Eastwooda i Davida Cronenberga, nominiran je za Oscara za najboljeg sporednog glumca za ulogu u Minghellinom Talentiranom gospodinu Ripleyju, a za isti je film 2000. dobio nagradu BAFTA. Za ulogu u Studengori 2003. je nominiran za Oscara za najboljeg glumca.
Godine 2006. Law je uvršten među 10 najprofitabilnijih filmskih zvijezda u Hollywoodu. Također je zaštitno lice mnogih robnih marki.
Osim na filmu, Jude Law nastupa i u kazalištu. Za svoju je izvedbu Hamleta nominiran 2010. za nagradu Tony.
Iz braka s glumicom Sadie Frost ima troje djece. Njegovi roditelji žive u Francuskoj, gdje vode vlastito kazalište i školu drame. Njegova je sestra Natasha Law, poznata engleska ilustratorica.
Last edited by Fallen Like The Sky. on Sat 2 Jun 2012 - 20:09; edited 1 time in total
Re: Jude Law
Volim neke filmove u kojima glumi, nije loš.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Prestao me nervirati, ne znam ni sama kako, pre je bilo "Jao glumi Jude Law, nema šanse ovo da gledam." a sad je više "Glumi Jude Law, možda i valja."
Ne predstavlja mi problem ako glumi negde ali me uzasno nervira xD
I nije mi jasno zasto on glumi Karenjina u Ani Karenjinoj kada su mogli da nadju mnogo bolje glumce koji vise odgovaraju toj ulozi ali nema veze.
Ne smatram ga nekim posebnim glumcem ali nije los.
I nije mi jasno zasto on glumi Karenjina u Ani Karenjinoj kada su mogli da nadju mnogo bolje glumce koji vise odgovaraju toj ulozi ali nema veze.
Ne smatram ga nekim posebnim glumcem ali nije los.
Prelep i preseks, to da.
Ali nisam mnogo njegovih filmova odgledala da bih imala mišljenje o glumi. Volim ga mnogo u Šerloku.
Ali nisam mnogo njegovih filmova odgledala da bih imala mišljenje o glumi. Volim ga mnogo u Šerloku.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1