Ben Affleck
+3
Scarlett O'hara
MoonGirl
Fallen Like The Sky.
7 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Ben Affleck
Ben Affleck (Berkeley, Kalifornija, 15. kolovoza 1972.), američki glumac.
Majka mu je učiteljica, a otac savjetnik za probleme sa alkoholom. Ben je najstariji od trojice braće. Jedan od njegove mlađe braće također je postao glumac (Casey Affleck). Još dok je bio veoma mali, njegovi su se preselili u Boston, gdje je živio sve dok se nije počeo baviti glumom. Tamo je upoznao i svog dugogodišnjeg prijatelja Matta Damona, sa kojim će kasnije napisati, a i glumiti u filmu Dobri Will Hunting (Good Will Hunting), koji je dobio Oscara za najbolji originalni scenarij.
Nakon što je odustao od fakulteta, Ben Affleck odlazi u Hollywood. Počinje malom ulogom u filmu School Ties zajedno sa svojim prijateljem Mattom Damonom, a zatim slijede veće uloge u filmovima Dazed and Confused (1993.) Richarda Linklatera i Mallrats (1995.) Kevina Smitha.
Ubrzo nakon toga, uslijed sve manjeg izbora uloga, Affleck i Damon odlučuju napisati scenarij u kome će njih dvojica imati glavne uloge. Preko Afleckovog brata upoznaju Gusa Van Santa, na čiju preporuku njihov scenarij otkupljuje kuća Miramax i od tog momenta priča o problematičnom dječaku, matematičkom geniju, postaje svima znana kao Dobri Will Hunting.
Prije realizacije ovog filma, Affleck sa Kevinom Smithom započinje snimanje drugog - pod nazivom Natjerujući Amy (Chasing Amy), poslije čega biva svrstan u grupu glumaca vrijednih spomena. Nakon uspjeha koji postiže Dobri Will Hunting osvojivši nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij, Afleck i Damon automatski postaju zlatni momci Hollywooda. Nakon toga, velika vrata su mu širom otvorena. 2008. snima komediju Njemu baš i nije stalo, u kojoj mu društvo prave Scarlett Johanson, Jennifer Aniston, Drew Barrymoore i Justin Long.
Re: Ben Affleck
Nervira me mnogo o.O A nisam mnogo njegovih filmova ni gledala,zapamtila sam ga samo po onom sa Dženifer Lopez -.-
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Ja njega kao glumca baš gotovim i mislim da je jedan od onih dobrih ''momaka''.
Znam da me je oduševio u ulogama u filmovima Armagedonu i Town.
Znam da me je oduševio u ulogama u filmovima Armagedonu i Town.
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
Ume da se uživi u ulogu, čini mi se.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Ne volim ga uopšte, smešno mi je kad ljudi smatraju da je dobar ili još gore odličan glumac.
http://variety.com/2013/film/news/ben-affleck-is-the-new-batman-1200586881/
Nikako ne mogu da ga zamislim kao Bamtana
Nikako ne mogu da ga zamislim kao Bamtana
Ne znam...On i Batman mi ne idu bas jedno uz drugo.
Capre diem.- Cherry Babe
- Broj poruka : 2151
Godina : 25
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1