Kim Basinger
3 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Kim Basinger
Rođena je kao treće dete džez muzičara i plivačice. Još od detinstva je govorila da će biti glumica. U šesnaestoj godini je pobedila na Miss Junior izvodeći pesmu iz mjuzikla My Fair Lady. Početkom sedamdesetih odlazi u Njujork gde počinje raditi kao model u Ford Modeling Agency. Između snimanja i revija pohađala je časove glume, a u raznim klubovima je nastupa pod pseudonimom Čelsi. Posle toga se seli u Los Anđeles i glumi u serijama kao što su: Čarlijevi anđeli i Six Million Dollar Man. Njena prva filmska uloga je bila u filmu Hard Country. Pažnju na sebe je privukla kad se slikala za Plejboj (1983), a ubrzo zatim dobija ulogu Bondove devojke u filmu „Nikad ne reci nikad“ sa Sean Conneryjem. Nakon toga je glumila sa Burt Reynoldsom i Robert Redfordom i u erotskom trileru „9 1/2 nedelja“ sa Mickey Rourkeom. Nakon filma "Betmen" snimala je sve gore filmove, a odbila je ulogu u filmu "Niske strasti", koji je kasnije postao pravi filmski hit. Kasnije su usledile krize i u privatnom životu, i promašena investicija od 20 milona dolara u kupovinu gradića Braseltona. U to vreme ulazi u brak sa Alexom Baldwinem, sa kojim dobija jednu kćerku. Nakon rođenja nihove kćerke, počinje da pati od agorafobije i povlači se iz javnog života, sve do uloge u filmu "Poverljivo iz L. A." (1997) za kojeg je dobila Oskara. Zahvaljujući toj ulozi postaje jedna od najplaćenijih glumica Holivuda, ali kasnije ponovo se povlači i brak sa Boldvinom se raspada.
Šta mislite o njoj?
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Re: Kim Basinger
Ja sam je kao mala volela jer mi je bila prelepa. Jedna od retkih plavuša da su mi lepe. I jedna od retkih glumica koje su mi bile lepe dok sam bila mala, a i dalje su.
Sviđa mi se u pojedinim filmovima, ali nije neka glumica. Određeni tip uloge joj stoji, ne volim takve.
Sviđa mi se u pojedinim filmovima, ali nije neka glumica. Određeni tip uloge joj stoji, ne volim takve.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Re: Kim Basinger
Nisam bas sigurna sta sam sve od nje gledala. Znam da jesam Carlijeve andjele. Uvek mi je bila nekako simpaticna.
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1