Wentworth Miller
+3
Fallen Like The Sky.
Queeny
Praslin<3
7 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Wentworth Miller
Wentworth Earl Miller III američki je glumac, najpoznatiji po ulozi Michaela Scofielda u američkoj hit-seriji Prison Break ("Zakon braće").
Prva uloga bila mu je uloga osjetljivog i introvertnog Davida u ABC-ovoj mini seriji Dinotopia. Nakon još nekih manjih televizijskih uloga, 2003. pojavio se u filmu Tragovi na duši (The Human Stain), u kojem je glumio Colemana Silka u mladim danima (lik inače tumači Anthony Hopkins).
Njegova prva TV-uloga bila je 1998. u seriji Buffy, ubica vampira, gdje je glumio studenta koji se pretvorio u morsko čudovište.
2005. odabran je za ulogu Michaela Scofielda u seriji "Prison Break" ("Zakon braće") koju je producirala američka televizija Fox Network. U njoj glumi brižnog brata koji je napravio veoma složen plan da izvuče nevino optuženog i na smrt osuđenog brata, Lincolna Burrowsa (tumači ga Dominic Purcell), iz državnog zatvora Fox River. Njegov lik ima u potpunosti istetoviran gornji dio tijela s obje strane, uključujući i ruke od ramena do šaka. Da bi se tetovaža (koja je, ustvari, slika iz 20 dijelova) u potpunosti nanijela na tijelo, potrebno je 4 sata posla. Njegova izvedba u seriji donijela mu je nominaciju za Zlatni globus 2005. u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji.
Prva uloga bila mu je uloga osjetljivog i introvertnog Davida u ABC-ovoj mini seriji Dinotopia. Nakon još nekih manjih televizijskih uloga, 2003. pojavio se u filmu Tragovi na duši (The Human Stain), u kojem je glumio Colemana Silka u mladim danima (lik inače tumači Anthony Hopkins).
Njegova prva TV-uloga bila je 1998. u seriji Buffy, ubica vampira, gdje je glumio studenta koji se pretvorio u morsko čudovište.
2005. odabran je za ulogu Michaela Scofielda u seriji "Prison Break" ("Zakon braće") koju je producirala američka televizija Fox Network. U njoj glumi brižnog brata koji je napravio veoma složen plan da izvuče nevino optuženog i na smrt osuđenog brata, Lincolna Burrowsa (tumači ga Dominic Purcell), iz državnog zatvora Fox River. Njegov lik ima u potpunosti istetoviran gornji dio tijela s obje strane, uključujući i ruke od ramena do šaka. Da bi se tetovaža (koja je, ustvari, slika iz 20 dijelova) u potpunosti nanijela na tijelo, potrebno je 4 sata posla. Njegova izvedba u seriji donijela mu je nominaciju za Zlatni globus 2005. u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji.
Last edited by Praslin<3 on Tue 3 Jul 2012 - 18:07; edited 1 time in total
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28
Re: Wentworth Miller
Volim ga,bio mi je omiljeni glumac.Jako je lep.Njegove ocii *.*
I menjaj naslov teme..Nije Wenton nego Wentworth xd
I menjaj naslov teme..Nije Wenton nego Wentworth xd
Queeny- Dangerous Lady
- Broj poruka : 14753
Godina : 27
Pa bio je popularan dok je bila u trendu ona seirja, i posle nestao skroz.
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Queeny wrote:Nije Wenton nego Wentworth xd
Kako li sam ovo izvela xD U svakom slučaju hvala na ispravci :)
ja sad gledam Prison break, i prosto sam zaražena xD A mrzilo je i mene da počnem da gledam.
Mnogo je lijep, i nije loš glumac, ali bih voljela da ga gledam još negdje.
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Aurora wrote:Bio mi je mnogo lep ali me je uvek mrzelo da gledam seriju
Half as pretty- Dreamy Girl
-
Broj poruka : 1428
Aurora wrote:Bio mi je mnogo lep ali me je uvek mrzelo da gledam seriju
Isto sa mnom.
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1