The Matrix
+2
Polly Samson
Fallen Like The Sky.
6 posters
Page 1 of 1
The Matrix
Matriks (енгл. The Matrix) je naučnofantastični akcioni film scenarista i reditelja Larija i Endija Vačauskog u kome glume Kijanu Rivs, Lorens Fišbern, Keri-En Mos, Džo Pantolijano i Hugo Viving. Premijerno je prikazan u SAD 31. marta 1999. i prvi je u nizu serije igranih i animiranih filmova, stripova i video igara „Matriks“.
Tomas Anderson je povučeni softverski stručnjak koji vodi dvostruki život. Noći provodi pred svojim računarom gde pod pseudonimom Neo postaje haker koji pokušava otkriti nešto za šta ni sam nije siguran da postoji. Upoznaje tajanstvenu Triniti koja ga odvodi još tajanstvenijem Morfeusu. Pritom ih progone ljudi u crnom predvođeni opasnim agentom Smitom. Morfeus mu otkriva da je deo matriksa, a to je iluzija sveta, odnosno, virtuelna stvarnost koju računari već vekovima koriste da bi upravljali porobljenim ljudskim rodom. Morfeus je vođa jedne manje skupine ljudi koja je spoznala istinu i pokušava pokrenuti rat za oslobođenje od računara. U njima se budi nova nada, jer prema legendi dolazi Odabrani - jedini koji će se moći suprotstaviti strojevima. Sve ukazuje da bi Neo mogao biti taj.
The Matrix je praćen filmovima The Matrix Reloaded i The Matrix Revolutions.
Re: The Matrix
Bruka je što ove nikad nisam gledala. :P
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
kurva sudbina. wrote:Bruka je što ove nikad nisam gledala. :P
Capre diem.- Cherry Babe
- Broj poruka : 2151
Godina : 25
Davno sam gledala, mada mislim da treci nisam. Znam da mi se kao manjoj svideo a sada bi verovatno jos vise, moram da obnovim gradivo .
Gledala sam jedan, mislim da je bio treći dio.
Dopao mi se tako do ću najvjerovatnije i ja sve ispočetka.
Dopao mi se tako do ću najvjerovatnije i ja sve ispočetka.
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28
Page 1 of 1