Winona Ryder
+3
Aurora
Capre diem.
Fallen Like The Sky.
7 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Winona Ryder
Winona Ryder, pravim imenom Winona Laura Horowitz (Winona, Minnesota, 29. listopada 1971.), je američka filmska glumica. Dobitnica je Zlatnog globusa za sporednu ulogu, a zaslužila je i dvije nominacije za Oskara.
Ime je dobila po gradu u kojem je rođena. Njezin kum je čuveni filozof i psiholog Timothy Leary. U sedmoj godini obitelj joj se preselila u sjevernuKaliforniju, u gradić Elk. U domu gdje je odrasla nije bilo električne struje ni vodovodne mreže. Kada je imala deset godina obitelj se ponovno preselila, ovoga puta u Petalumu, sjeverno od San Francisca. Upisala se u American Conservatory Theatre u San Franciscu gdje je učila glumu i glumila u manjim predstavama. Filmski debi ostvarila 1986. u filmu Lucas. Nakon debija mijenja prezime u Ryder. Iduće godine igra i prvu glavnu ulogu u drami Square Dance.
Godine 1990. glumila je, zajedno s tadašnjim dečkom, Johnnyjem Deppom, u filmu Edward Škaroruki, dvije godine kasnije u Drakuli F.F. Coppole, da bi 1993. ostvarila značajnu ulogu u filmu Martina Scorsesija, Doba nevinosti za koju je ostvarila nominaciju za Oskara.
Drugu nominaciju za Oskara zaslužila je ulogom Jo March u filmu Male žene. Tri godine kasnije odigrala je ulogu androida u zf filmu Alien: Uskrsnuće.
Re: Winona Ryder
Iskreno,prvi put cujem za ovu glumicu.
Capre diem.- Cherry Babe
- Broj poruka : 2151
Godina : 25
Ma dajte, bar su svi čuli za Edward Scissorhands, Autumn in New York ili Girl Interrupted.
Gledala sam par njenih filmova ali davno pa nisam obratila paznju na njenu glumu ali mi je nemoguce da neko nije cuo za nju, stvarno je poznata.
Aurora wrote:Gledala sam par njenih filmova ali davno pa nisam obratila paznju na njenu glumu
E da to me potsjeti da nisam gledala Edward Škaroruki
Half as pretty- Dreamy Girl
-
Broj poruka : 1428
Godina : 28
Verujem da je Aleksandri ime bilo nepoznato, prepoznala bi je sigurno u filmovima. :P
Gledala sam dosta njenih filmova, okej mi je kao glumica, i stvarno mi je jako lepa. Ali, nikad je nisam nešto preterano volela.
Gledala sam dosta njenih filmova, okej mi je kao glumica, i stvarno mi je jako lepa. Ali, nikad je nisam nešto preterano volela.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Ajde draga djeco, nemojte da me zajebavate.
Do juče je pola foruma gledalo Drakulu, sad niko ne zna ko je ona.
U suštini volim filmove sa njom, a ona mi je kako u kojem.
Do juče je pola foruma gledalo Drakulu, sad niko ne zna ko je ona.
U suštini volim filmove sa njom, a ona mi je kako u kojem.
Ne smatram da je odlična glumica, ali mi je kraljica svakako i volim dosta njenih filmova.
Znam za nju,ali ne znam da li sam gledala nesto njeno.
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1