Milica Jakovljević
+5
Queeny
MoonGirl
Dvojki.<3
LostSoul
Praslin<3
9 posters
Page 1 of 1
Milica Jakovljević
Milica Jakovljević (Jagodina, 22. april 1887 — Beograd, 22. decembar 1952), poznata pod pseudonimom Mir-Jam, pod kojim je objavila više romana i ljubavnih priča, bila je srpska književnica.
Književni rad
Laki, ljubavni sadržaji, kao i jednostavan, često sladunjav i iznad svega slikovit stil, obezbedili su njenim romanima stalnu popularnost. Stvarnu vrednost njenih romana predstavlja detaljno i autentično dočaravanje života i vrednosti građanske klase u međuratnoj Jugoslaviji, koje joj je donelo nadimak Džejn Ostin srpske književnosti.
Objavljena dela
Romani: „Ranjeni orao“, „To je bilo jedne noći na Jadranu“, „Nepobedivo srce“, „Otmica muškarca“, „Greh njene majke“, „U slovenačkim gorama“, „Samac u braku“, „Mala supruga“, „Izdanci Šumadije"
Zbirke pripovedaka: „Dama u plavom“, „Devojka sa zelenim očima“, „Časna reč muškarca“, „Sve one vole ljubav“.
Pozorišni komadi: „Tamo daleko“, „Emancipovana porodica“.
Književni rad
Laki, ljubavni sadržaji, kao i jednostavan, često sladunjav i iznad svega slikovit stil, obezbedili su njenim romanima stalnu popularnost. Stvarnu vrednost njenih romana predstavlja detaljno i autentično dočaravanje života i vrednosti građanske klase u međuratnoj Jugoslaviji, koje joj je donelo nadimak Džejn Ostin srpske književnosti.
Objavljena dela
Romani: „Ranjeni orao“, „To je bilo jedne noći na Jadranu“, „Nepobedivo srce“, „Otmica muškarca“, „Greh njene majke“, „U slovenačkim gorama“, „Samac u braku“, „Mala supruga“, „Izdanci Šumadije"
Zbirke pripovedaka: „Dama u plavom“, „Devojka sa zelenim očima“, „Časna reč muškarca“, „Sve one vole ljubav“.
Pozorišni komadi: „Tamo daleko“, „Emancipovana porodica“.
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28
Re: Milica Jakovljević
Čitala sam samo jednu njenu knjigu "Mala supruga" i jako mi se svidela. Lepo piše.
Mnogo volim da čitam njena dela.. :D
"To je bilo jedne noći na Jadranu" mi je omiljeni roman.. :)
Čitala sam još i "Greh njene mame", "Ranjeni orao" i "Devojka sa zelenim očima"
"To je bilo jedne noći na Jadranu" mi je omiljeni roman.. :)
Čitala sam još i "Greh njene mame", "Ranjeni orao" i "Devojka sa zelenim očima"
Ne postoje reči koje će opisati koliko ona mene izluđuje.
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Nisam čitala ni jednu knjigu ali sam gledala serije i nisu me nešto posebno privukle mada mislim da je knjiga sigurno bolja od serije.
Queeny- Dangerous Lady
- Broj poruka : 14753
Godina : 27
Čitala sam od nje "Ranjeni orao" i "Devojka sa zelenim očima" i nisu mi se svidele.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Nisam nikada čitala ništa od nje, niti sam imala u planu da čitam, niti verujem da ću imati.
Za divno čudo nisam ništa čitala. I knjige su joj sve na isti fazon tako kao i Danijeli Stil tako da, i nemam neku želju.
Ako ikad budem neku njenu knjigu iz dosade čitala biće to ''Djevojka sa zelenim očima''.
Ako ikad budem neku njenu knjigu iz dosade čitala biće to ''Djevojka sa zelenim očima''.
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
Moja pokojna baka je uvek pričala da ona nije pisac. Nikad je nije volela. Mislim da me to nateralo da pročitam neke knjige.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Nisam nista citala,ali imam u planu bar 5 njenih knjiga za sad.
Beautiful Dangerous- Chocolate Babe
- Broj poruka : 5122
Godina : 29
Page 1 of 1