James Dean
3 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
James Dean
Džejms Bajron Din (eng. James Byron Dean) (Marion, 8. februara 1931. - Šolam, 30. septembra 1955.) je američki filmski glumac. Za samo nešto više od godinu dana i sa samo tri snimljena filma ("East of Eden", "Rebel Without a Cause" i "Giant") dostigao je svetsku slavu i postao simbol nemirnih i nezadovoljnih generacija američke omladine s kraja pedesetih godina XX veka. I danas, pedeset godina posle smrti, njegov lik predstavlja svojevrsnu kulturnu ikonu, oličenje buntovnika, autsajdera i usamljenika i ima veliki broj obožavaoca širom sveta.
Po završetku snimanja filma Div, 30. septembra 1955. godine Džejms Din kreće na trke u Salinasu i gine u saobraćajnoj nesreći u svojoj dvadeset četvrtoj godini
Ariel- Glamour Girl
- Broj poruka : 2535
Godina : 30
Re: James Dean
I Istočno od raja i Buntovnika bez razloga sam gledala kad sam bila dosta mlađa, tako da ih se ne sećam preterano, ali nikad nisam imala potrebu da uzdižem u nebesa neke glumce samo zato što su legende iako nemam neko posebno mišljenje o njima.
Re: James Dean
Gledala sam dokumentarac o njemu ali nisam nijedan njegov film i nakon toga sam rekla da cu da odgledam njegove filmove da vidim zasto se i dalje tako prica o njemu i zaboravim da covek uopste postoji.
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1