Arctic Monkeys
+5
Wendy
l.a.rose
Queeny
Aurora
Half as pretty
9 posters
Page 1 of 1
Arctic Monkeys
Arctic Monkeys su engleski garaž rok/indi rok sastav iz Šefilda, osnovan 2002. godine.
Clanovi
Aleks Tarner (vokal, gitara)
Džejmi Kuk (gitara),
Met Helders (bubnjevi, prateći vokali)
Nik O'Meli (bas gitara)
Arctic Monkeys su postigli veliki uspeh sa svojim prvim singlom, I Bet You Look Good On The Dancefloor, koji je bio na prvom mestu britanske top liste (UK Singles Chart)[1]. Njihov debitantski album, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, objavljen 23. januara 2006. godine, bio je najbrže prodat debitantski album u istoriji britanske muzike, čak je bio prodavaniji od Oasisovog albuma Definitley Maybe. Primio je odlične kritike, te je 2006. osvojio nagradu Mercury Prize[2] i 2007. BRIT Award za najbolji britanski album.
Njihov drugi album, Favourite Worst Nightmare, objavljen je 23. aprila 2007. Prve nedelje je prodat u više od 225 000 primeraka širom sveta i bio je nominiran za nagradu Mercury[3]. Arctic Monkeys su 2008. osvojili BRIT Award za najbolji britanski album i za najbolji britanski sastav.
Arctic Monkeys su postali poznati preko demo snimaka koje su izradili njihovi obožavaoci[4] i ostali su zapamćeni kao jedan od prvih sastava koji je postao popularan putem interneta[5]. Ubrzo su potpisali ugovor s izdavačkom kućom Domino Records.
Clanovi
Aleks Tarner (vokal, gitara)
Džejmi Kuk (gitara),
Met Helders (bubnjevi, prateći vokali)
Nik O'Meli (bas gitara)
Arctic Monkeys su postigli veliki uspeh sa svojim prvim singlom, I Bet You Look Good On The Dancefloor, koji je bio na prvom mestu britanske top liste (UK Singles Chart)[1]. Njihov debitantski album, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, objavljen 23. januara 2006. godine, bio je najbrže prodat debitantski album u istoriji britanske muzike, čak je bio prodavaniji od Oasisovog albuma Definitley Maybe. Primio je odlične kritike, te je 2006. osvojio nagradu Mercury Prize[2] i 2007. BRIT Award za najbolji britanski album.
Njihov drugi album, Favourite Worst Nightmare, objavljen je 23. aprila 2007. Prve nedelje je prodat u više od 225 000 primeraka širom sveta i bio je nominiran za nagradu Mercury[3]. Arctic Monkeys su 2008. osvojili BRIT Award za najbolji britanski album i za najbolji britanski sastav.
Arctic Monkeys su postali poznati preko demo snimaka koje su izradili njihovi obožavaoci[4] i ostali su zapamćeni kao jedan od prvih sastava koji je postao popularan putem interneta[5]. Ubrzo su potpisali ugovor s izdavačkom kućom Domino Records.
Half as pretty- Dreamy Girl
-
Broj poruka : 1428
Godina : 28
Re: Arctic Monkeys
Prvi put cujem za njih.
Queeny- Dangerous Lady
- Broj poruka : 14753
Godina : 27
Obožavam ih! nova pjesma do i wanna know je zakon i novi album će sad u 9. mjesecu
Ja sam vec neko vreme slusala tu pesmu Do I wanna know, bas mi se svidela.
Jutros sam je opet pustila i odlucila da preslusam jos neke njihove i bas mi se svidjaju. :D
Jutros sam je opet pustila i odlucila da preslusam jos neke njihove i bas mi se svidjaju. :D
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Slusala sam neke pesme i nisu mi se svidele...trudila sam se da ih zgotivim ali nisam mogla, jer mi se ne svidjaju pesme.
Ne slušam ih, mislim, poslušala sam par pjesama i ok su, prijateljica se zaljepila za njih totalno :P
Gotivimm iiiih :)
Najbolja je R U mine, Do I wanna know i Why'd you only call me when you high :D
Najbolja je R U mine, Do I wanna know i Why'd you only call me when you high :D
phina- Cool Girl
- Broj poruka : 620
Godina : 24
Queeny wrote:Prvi put cujem za njih.
Počela sam da ih slušam pre recimo dve godine, dobri su
Why'd you only call me when you're high možda omiljena
Queeny- Dangerous Lady