Tom Cruise
+5
MoonGirl
Aurora
Daenerys Targaryen
Pop Candy
Fallen Like The Sky.
9 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Tom Cruise
Tomas Mejpoter IV (engl. Thomas Mapother IV), poznatiji kao Tom Kruz, američki je filmski glumac i producent rođen 3. jula 1962. godine.
Tom Kruz je rođen u Sirakjuzu, (Njujork), od oca Tomasa Kruza Mejpotera III i majke Meri Li Fajfer. U detinjstvu se često selio po SAD i Kanadi. Živeo je u Otavi (Kanada), Luivilu (Kentaki) (gde je pohađao gimnaziju Sent Zavijer), Glen Ridžu, Nju Džersi (gde je pohađao gimnaziju Glen Ridž) i Vejnu, Nju Džersi. Pre nego što se počeo baviti glumom, pohađao je školu za katoličkog sveštenika.
Na filmu je prvi put nastupio 1981. u ostvarenju Franka Zefirelija "Ljubav bez kraja", a prvu veću ulogu imao je 1983. u filmu Rizičan posao reditelja Pola Brikmana. Kasnije igra u filmovima kao što su: Top gan, Boja novca, Kišni čovek, Rođen 4. jula, Intervju sa vampirom, Nemoguća misija, Džeri Magvajer i drugim. Tri puta je nominovan za Oskara kao najbolji glavni glumac i to za filmove: Rođen 4. jula, Džeri Magvajer i Magnolija.
Re: Tom Cruise
Lik je skroz puko. Bolje da je zavrsio za katolickog svestenika.
Malo je reci da ga ne podnosim. Jedino mi se svideo u Intervju sa vampirom, cini mi se da mu je lik odgovarao.
Malo je reci da ga ne podnosim. Jedino mi se svideo u Intervju sa vampirom, cini mi se da mu je lik odgovarao.
Užasan je glumac, nervira me jako.
Ariel- Glamour Girl
- Broj poruka : 2535
Godina : 30
Meni je on dobar, ne znam zašto ga ne volite. Šta nije visok i nema mišiće pa vam je glup? Gluposti. Meni je on smješan ali super. :)
Uvek mi je bio antipatičan, a teško da mogu da nabrojim pet njegovih uloga...
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1