Richard Gere
+3
Aurora
Daenerys Targaryen
Fallen Like The Sky.
7 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Richard Gere
Ričard Tifani Gir (engl. Richard Tiffany Gere rođen 31. avgusta 1949.), američki filmski glumac.
Rodom iz Filadelfije, odrastao je na očevoj farmi u blizini grada Sirakjuz u saveznoj državi Njujork. Već u školskim danima se počeo baviti glumom u školskoj pozorišnoj grupi. Svira nekoliko instrumenata (klavir, gitara, truba). Sportska stipendija mu je omogućila studiranje filozofije na univerzitetu u Masačusetsu.
Glumačku karijeru započeo je 1969. i to raznim ulogama u brodvejskim produkcijama, a na filmu je debitovao 1975. godine. Ali tek 1980. godine se proslavio u Američkom žigolu. Njegov izgled i talent za karakterne uloge glavni su mu adut, pa tako dobija redovno uloge, ali nikada nije osvojio Oskara.
Re: Richard Gere
Uvek mi je bio nekako fin ali me je u nekim filmovima i nervirao. Ok je glumac meni nista posebno
Drag mi je, nekako izgleda kao neko ko je drag xD Valjda ga zbog toga nikad nisam smatrala za dobrog glumca.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Baš ga volim :)
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Godina : 32
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1