Birdy
+5
Forever. <3
Polly Samson
Fallen Like The Sky.
Aurora
Chocolina.
9 posters
Page 1 of 1
Birdy
Džesmin van den Bogard (Jasmine van den Bogaerde) poznatija pod imenom Birdy britanska je pevačica, rođena 15. maja 1996. godine u Limingtonu.
Odrastala je uz tonove klavira, što joj je jedna od najlepših uspomena iz ranog detinjstva. Sa sedam godina svirala je klavir, a sa osam komponovala svoje prve numere. Nadimak “Ptičica” dobila je kao beba, jer je za vreme jela otvarala usta poput ptičice.
Godine 2008. dvanaestogodišnja Birdy pobedila je na takmičenju “Otvorenog mikrofona” u Velikoj Britaniji. Izvela je svoju kompoziciju “So Be Free”.
Njena verzija Bon Ajverove (Bon Iver) pesme “Skinny Love” postigla je neverovatan uspeh, kotirajući se kao 17. među dvadeset najslušanijih pesama u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Nakon Bon Ajverove pesme, prepevala je još i hitove Ed Širan (Ed Sheeran) “The A Team” kao i pesmu grupe XX “Shelter”. Ove pesme ona smatra uvodom u njen stil koji opisuje kao indie-folk. Uzori su joj Adel (Adele) i Paolo Nutini (Paolo Nutini).
Njen prvi album “Birdy” objavljen je u novembru 2011. godine.
Chocolina.- Boom Baby
- Broj poruka : 1800
Godina : 30
Re: Birdy
Znam samo Skinny love i dopada mi se.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Čula sam za nju. Možda nekad odlušam njene pesme, sad nemam neku posebno želju da je slušam.
Forever. <3- Sweet Girl
- Belive in drems, belive in love.
Broj poruka : 340
Godina : 26
Znam samo Skinny love, nisam slušala ostale. Čini mi se kao previše depresije na jednom mjestu, pa vjerovatno neću ni slušati.
Pre neki dan sam je bas preslusavala. Skinny live znam samo, ostale su joj isto simpaticne, ali nisam se bavile njom. xD
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Page 1 of 1