Satanizam
+52
mrs. sunshine
Tamara ♥
LanaDelRey
NathalieBazinga
Sirenna *
popka bebic ^__^
StarLight
BoksshaLilith
His Porcelain Doll
Minnie ♡
Kitty Doesn't Care
BarBika**
Little Alien
Riverside
Gossip Girl.
ANG!E
MoonGirl
Taylor K. Cobain
Praslin<3
*Little_♥_Princess*
.Raindrop.
Kate.Fenett
Emily the strange
DarkAngel
Suzana
...Mi.Mi...
Superstar
Angie:)
Dvojki.<3
Wendy
LostSoul
ProleceUmeni
Pandora no hako
Angela.In.Wonderland
Klinkica. :) ♥
Dark Valo Princess
☆*I ♥ N.C*
* Anchi *
Sookie
.Elen4iii^^.
Carrie <3
little girl
Bloo
Fallen Like The Sky.
Ariel
Aneta Netty
Daenerys Targaryen
Aurora
dora_95
Scarlett O'hara
♥CuTe_GiRl♥
Jackie
56 posters
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Satanizam
temelj njihowe were je ziwot,ziwljenje i sloboda.I to je i jedini razlog zbog koga se neki od nas naziwaju satanistima xD Poštuje se individualnost i lični izbor.
Satanizam je posthrishcanska religija.A oslonili su se i na neke prehrishcanske religije i pozajmili simboliku tipa-pentagram,obrnuti krst.
Crkwa Satane je osnowana 1966.godine od strane Antona Šandora Laveja i oni trenutno zauzimaju ateistichki staw.
Satanisti propowedaju da Hrishcanski Bog mrzi ljude jer je Biblija puna kletwi,kazni i muchenja i ja se donekle slazem sa owim :)
Lucifer je njihow najmocniji bog.Lucifer hoce od nas da postanemo bogowi dok drugi pokushawaju da nas porobe.
danashnji Satanisti su udruzeni u 3 osnowne organizacije:Church of Satan, Temple of Set i Church of Satan Revelation
kakwo je washe mishljenje o owome? ja nisam satanista narawno,samo mi je to njihowo razmishljanje jaaako interesantna
:D
Satanizam je posthrishcanska religija.A oslonili su se i na neke prehrishcanske religije i pozajmili simboliku tipa-pentagram,obrnuti krst.
Crkwa Satane je osnowana 1966.godine od strane Antona Šandora Laveja i oni trenutno zauzimaju ateistichki staw.
Satanisti propowedaju da Hrishcanski Bog mrzi ljude jer je Biblija puna kletwi,kazni i muchenja i ja se donekle slazem sa owim :)
Lucifer je njihow najmocniji bog.Lucifer hoce od nas da postanemo bogowi dok drugi pokushawaju da nas porobe.
danashnji Satanisti su udruzeni u 3 osnowne organizacije:Church of Satan, Temple of Set i Church of Satan Revelation
kakwo je washe mishljenje o owome? ja nisam satanista narawno,samo mi je to njihowo razmishljanje jaaako interesantna
:D
Jackie- Powerful Girl
- Broj poruka : 3046
Godina : 113
Re: Satanizam
uh uzas su mi :(
da bi se pristupilo njohovoj grupi,mora se prespavati jedna noc nad kovchegom u kome lezi mrtav clan.
A pricheshcuju se tako sto zakolju machku i onda piju njenu krv :'(
uzasni su mi
da bi se pristupilo njohovoj grupi,mora se prespavati jedna noc nad kovchegom u kome lezi mrtav clan.
A pricheshcuju se tako sto zakolju machku i onda piju njenu krv :'(
uzasni su mi
♥CuTe_GiRl♥- Sweet Girl
- Broj poruka : 320
Godina : 29
ne znam sta da ovde komentarisem..boze sacuvaj
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
*Little princess* wrote:ne znam sta da ovde komentarisem..boze sacuvaj
Bas tako o_0
dora_95- Powerful Girl
- Broj poruka : 3435
Godina : 29
Meni se to ne svidja... Najvise me nervira onaj njihov "promoter" Marilin Manson ili kako vec... Kao da reklamira kozmetiku xD ... Gledala sam emisiju o njima, gde su satanisti sami pricali i smatram kako sa njima ne bih mogla da pronadjem zajednicki jezik xD
nzm.. podrzawam njihowa werowanja... oni podrzawaju satanu.. zar ne...??
jer ako werujemo da postoji dobro, Bog, onda moramo werowati da postoji i zlo, Satana... xD
ali nije da sam satanista ili tako ness... xD
inace, weoma zanimljiwa tema... xD
jer ako werujemo da postoji dobro, Bog, onda moramo werowati da postoji i zlo, Satana... xD
ali nije da sam satanista ili tako ness... xD
inace, weoma zanimljiwa tema... xD
oni veruju kako je satanista dobar a bog los ali uopste nemaju tako "dobre i normalne" stavove kako se na prvi pogled cini.
ja nzm sta da komentarisem ozim "boze sacuvaj"
Aneta Netty- Cherry Babe
- Broj poruka : 2432
Godina : 28
tachno tako xDD ali ja opet pronalazim neshto zajednichko sa njima :DAurora wrote:oni veruju kako je satanista dobar a bog los ali uopste nemaju tako "dobre i normalne" stavove kako se na prvi pogled cini.
Jackie- Powerful Girl
jackie cut tamo, mislim svako ima pravo da misli sta hoce, ali stanizam ne valja to..negdje sam cula da ljudi pocnu da vjeruju u Boga kad ih muka natjera apsolutno tacno....
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
hehehe,ok ali meni se to nikada nece desiti xD
Jackie- Powerful Girl
NIKAD NE RECI NIKAD
Scarlett O'hara- Admin
Bas su mi grozni jezim se od njih...
Ariel- Glamour Girl
- Broj poruka : 2535
Godina : 30
Jackie wrote:temelj njihowe were je ziwot,ziwljenje i sloboda.
Pa to je i temelj mog zivota pa nisam satanista
Ne razumem ovo "neki od nas" Jackie?
Oni ne predstavljaju religiju, nego sektu. A ni ovo "temelj njihove vere..." mi nije najjasnije, jer kao sto rece Nicky to je i njen temelj pa nije satanista. Citala sam dosta o tome, nisu za xD smajli. Njihovi rituali su uglavnom pijenje krvi, zrtvovanje device, orgije itd. a kad jednoom udjes tesko izadjes. Oni veruju u "zlu stranu sveta" i bivaju zli (a tebi je to najslicnije? ok, zaobilazicu te :lol::lol:), prakticno se sprdaju sa hriscanima, jer je njihov simbol obrnut krst a molitve - obrnute molitve.A jedan od "osnivaca" je Alister Krouli, tj.on se smatra kao nekim "pokretacem ideje". Svaka vera je "puna mucenja i kazni" a ne znaci ni da u "satanistickoj bibliji" neces naci "ne smes ovo ne smes ono" znaci nisu slobodnjaci. Vec, kao prvi uslov, ne smes verovati u boga, a "mucenja"..u bukvalnom smislu.
Slobodnjaci su samo ateisti.
Oni ne predstavljaju religiju, nego sektu. A ni ovo "temelj njihove vere..." mi nije najjasnije, jer kao sto rece Nicky to je i njen temelj pa nije satanista. Citala sam dosta o tome, nisu za xD smajli. Njihovi rituali su uglavnom pijenje krvi, zrtvovanje device, orgije itd. a kad jednoom udjes tesko izadjes. Oni veruju u "zlu stranu sveta" i bivaju zli (a tebi je to najslicnije? ok, zaobilazicu te :lol::lol:), prakticno se sprdaju sa hriscanima, jer je njihov simbol obrnut krst a molitve - obrnute molitve.A jedan od "osnivaca" je Alister Krouli, tj.on se smatra kao nekim "pokretacem ideje". Svaka vera je "puna mucenja i kazni" a ne znaci ni da u "satanistickoj bibliji" neces naci "ne smes ovo ne smes ono" znaci nisu slobodnjaci. Vec, kao prvi uslov, ne smes verovati u boga, a "mucenja"..u bukvalnom smislu.
Slobodnjaci su samo ateisti.
Bloo- Sweet Girl
- Broj poruka : 485
Njihova osnova nema veze sa njihovim pravim ubedjenjima... gledala sam sa bratom sajt satanisticke crkve
neko wreme su mi bili zanimljiwi,prolazna faza....
Jackie- Powerful Girl
ma odakle ti to?! oke, ne kažem da nema ljudi koji to ne rade...Bloo wrote:Njihovi rituali su uglavnom pijenje krvi, zrtvovanje device, orgije itd. a kad jednoom udjes tesko izadjes.
al to nije sotonizam..... to su onda budale (ko fol buntovnici ) koji mrze cijeli svijet...
želim reći da su to onda sekte, a ne sotonizam kao religija..... to što se oni furaju na sotonu, to je samo zato što ga kršćanstvo prikazuje kao utjelovljenje zla.... a kako su te budale protiv kršćanstva, onda su morali uzeti njega kao nešto na što će se furati....
ako kužite što hoću reći....
i netko je na početku napisao da se mora piti mačja krv da bi postali sotonist... glupost....
to je onda opet neka j3bena sekta... a ne sotonizam kao religija......
ne nužno.... to opet ovisi od čovjeka do čovjeka...Bloo wrote:Oni veruju u "zlu stranu sveta" i bivaju zli prakticno se sprdaju sa hriscanima, jer je njihov simbol obrnut krst a molitve - obrnute molitve.
ne znači da ako štuješ sotonu si automatski zao....
oni koji se furaju na okrenute križeve i vandaliziraju po grobljima su (ponavljam) budale koje se ''ko fol'' furaju na zlo, pa su opet uzeli sotonu kao simbol te njihove furke...
btw, imaš ti i kršćana koji su zli :/ ....
Bloo wrote:A jedan od "osnivaca" je Alister Krouli, tj.on se smatra kao nekim "pokretacem ideje".
pa da... recimo....
zapravo je sotonizam nastao prije nego što je on počeo sa svojim fantazijama.... jedino što se on ''potrudio'' da se za njega zna....
malo bolestan čovjek (moje mišljenje)....
little girl- Candy Girl
- Broj poruka : 105
malo vise bolestan
Carrie <3- Glamour Girl
- Broj poruka : 2988
Godina : 28
ivona...
ne veujem ni ja u ta zrtvovanja,orgije...ali,ni cista religija im bas nije normalna,def...
jbt dosla sam sebi,ovi farbaju narod isto kolko i hriscani,samo hoce da ti uzmu pare...tako da isto sranje,a drugo pakovanje...
ne verujem ni u raj,ni pakao,ni da je isus bozji sin..zasto bih onda verovala da satana postoji,a kamoli da je isto sto i lucifer,italijanski bog sunca....
ne veujem ni ja u ta zrtvovanja,orgije...ali,ni cista religija im bas nije normalna,def...
jbt dosla sam sebi,ovi farbaju narod isto kolko i hriscani,samo hoce da ti uzmu pare...tako da isto sranje,a drugo pakovanje...
ne verujem ni u raj,ni pakao,ni da je isus bozji sin..zasto bih onda verovala da satana postoji,a kamoli da je isto sto i lucifer,italijanski bog sunca....
Jackie- Powerful Girl
Hah, gle, znaci postoji razlika, satanizam se smatra religijom, a jos se naslo budala da smisljaju zasebne sekte koje sta? postuju satanizam religiju? Halo, hajde prosvetli me, gde to molim te??little girl wrote:to je onda opet neka j3bena sekta... a ne sotonizam kao religija......
Jedno od najjednostavnijih ajmo reci filozofskih pitanja, iz kojeg mozete toliko toga saznati o coveku je kada pitate nekoga da li veruje u sotonu, i pitate ga da li veruje u boga. Onaj ko veruje u sotonu a ne u boga, taj se "FURA" i sve ostalo kako si navela.
A posto ima takvih mnostvo jednostavno ne moze da postoji samo jedna strana ako ima bog ima i satana, nema jedan nema ni drugi.
Ne znam jeste li citali satansku bibliju kazem u principu sve se obrce oko toga da izokrenete ono sto je hriscansko, kako znamo hriscanstov je starije od satanizma, tako da tu ne vidim nista cudno, nista sektasko, nista na furanje mrzovoljnih emo tinejdzera.
A ako obrnuti krst NIJE oficijelni znak satanizma (pa da narvano samo sluzi dark gotik tinejdzerima tipa i hate the world i pisam po groblju) kazite mi KOJI onda jeste? Da nije pentagram? Sta pentagram prestavlja u RELIGIJSKOM a sta u OKULTNOM smislu? Fala lepo :)
I btw, posto sam ja upoznata sa 'sektom' satanizma, volela bih da me neko up[ozna sa 'religijom satanizma i sta to ta fina religijica porpoveda? onaj ko postuje sotonu, koji je olicenje zla af kors, taj SASVIM SIGURNO nije neki pacenikkoji mrzi svet i sutradan bi uzeo noz i pobio 30 ljudi na ulici? Ma neee Fala i za ovo unapred :)
Bloo- Sweet Girl
bloo...
gle, sam sam htjela reći da sotonisti nisu automatski zli....
oke, sad će ovo ispast ko da se kurčim ili nešto, ali imam prijatelje koji vjeruju u sotonu... dakle, njima je bog (jahve) zlo....
i predobri su.... nisu zli, sebični i sl.... neki od njih čak i volontiraju xD.....
''A ako obrnuti krst NIJE oficijelni znak satanizma (pa da narvano samo sluzi dark gotik tinejdzerima tipa i hate the world i pisam po groblju) kazite mi KOJI onda jeste?''
ne kažem da neki ne koriste to kao neki svoj simbol, znak....
al to su onda Laveyevi sotonisti.....
imaš crnih misa gdje rade orgije i sl stvari.....
oke, to se može nazvati i nekom religijom, ali po meni je to obična furka.... možda se zbog toga nismo dobro razumjele.....
''Da nije pentagram? Sta pentagram prestavlja u RELIGIJSKOM a sta u OKULTNOM smislu?''
gle, pentagram ti se koristi svagdje... ne samo u sotonizmu.....
(npr wicca)....
u wicci to predstavlja 5 elemenata (ak te zanima, pozabavi se malo time)...
u sotonizmu ti je to jarčeva glava..... jarčeva zato što je sotoni najvažniji dan 23. prosinca, kad je Sunce jedan stupanj u Jarcu.... (tak vjeruju sotonisti)....
a sad... neki koriste pentagram jer je to opet naopako od čovjeka.... kao zvijezda predstavlja čovjeka, a onda su ga budale okrenule.... hebi ga.....
ima još puno ''načina'' na koji se pentagram koristi...
tak da ti to nije samo sotonistički simbol......
''Ne znam jeste li citali satansku bibliju kazem u principu sve se obrce oko toga da izokrenete ono sto je hriscansko, kako znamo hriscanstov je starije od satanizma, tako da tu ne vidim nista cudno, nista sektasko, nista na furanje mrzovoljnih emo tinejdzera.''
to ti je opet Laveyev bolesni način....
i oni ispiru mozak jednako kao i kršćanstvo....
dakle ono što sam rekla ''sotonizam kao religija''.... imaš taj Laveyev sotonizam, sekte koje se furaju na sotonizam, Luciferijane i spiritualni sotonizam.....
ja sam cijelo vrijeme govorila o spiritualnom sotonizmu jer sam mislila da su svi upoznati sa sotonizmom toliko da znaju barem da ima više tih ''vrsta'' (ajmo tako reći)....
spiritualni sotonisti nemaju mise (tj mogu ih imati ako žele), ne žrtvuju živa bića, ne okreću križeve po grobljima... i sl gluposti koje se automatski veži za riječ ''sotonizam''....
sp. sotonizam ti je zapravo staroegipatska religija (starija od kršćanstva).... ako te zanima, istražuj malo....
dakle sotonizam,
oni zapravo štuju individualnost.... (nadam se da kužiš što se sljedi za tim jer mi se neda više pisati)....
huh...
nadam se da si me barem malo skužila......
gle, ne kažem ja da znam sve o sotonizmu i sl...
ne želim se praviti pametna (jer to sigurno nisam xD )....
već samo sam rekla svoja mišljenja o tome.....
gle, sam sam htjela reći da sotonisti nisu automatski zli....
oke, sad će ovo ispast ko da se kurčim ili nešto, ali imam prijatelje koji vjeruju u sotonu... dakle, njima je bog (jahve) zlo....
i predobri su.... nisu zli, sebični i sl.... neki od njih čak i volontiraju xD.....
''A ako obrnuti krst NIJE oficijelni znak satanizma (pa da narvano samo sluzi dark gotik tinejdzerima tipa i hate the world i pisam po groblju) kazite mi KOJI onda jeste?''
ne kažem da neki ne koriste to kao neki svoj simbol, znak....
al to su onda Laveyevi sotonisti.....
imaš crnih misa gdje rade orgije i sl stvari.....
oke, to se može nazvati i nekom religijom, ali po meni je to obična furka.... možda se zbog toga nismo dobro razumjele.....
''Da nije pentagram? Sta pentagram prestavlja u RELIGIJSKOM a sta u OKULTNOM smislu?''
gle, pentagram ti se koristi svagdje... ne samo u sotonizmu.....
(npr wicca)....
u wicci to predstavlja 5 elemenata (ak te zanima, pozabavi se malo time)...
u sotonizmu ti je to jarčeva glava..... jarčeva zato što je sotoni najvažniji dan 23. prosinca, kad je Sunce jedan stupanj u Jarcu.... (tak vjeruju sotonisti)....
a sad... neki koriste pentagram jer je to opet naopako od čovjeka.... kao zvijezda predstavlja čovjeka, a onda su ga budale okrenule.... hebi ga.....
ima još puno ''načina'' na koji se pentagram koristi...
tak da ti to nije samo sotonistički simbol......
''Ne znam jeste li citali satansku bibliju kazem u principu sve se obrce oko toga da izokrenete ono sto je hriscansko, kako znamo hriscanstov je starije od satanizma, tako da tu ne vidim nista cudno, nista sektasko, nista na furanje mrzovoljnih emo tinejdzera.''
to ti je opet Laveyev bolesni način....
i oni ispiru mozak jednako kao i kršćanstvo....
dakle ono što sam rekla ''sotonizam kao religija''.... imaš taj Laveyev sotonizam, sekte koje se furaju na sotonizam, Luciferijane i spiritualni sotonizam.....
ja sam cijelo vrijeme govorila o spiritualnom sotonizmu jer sam mislila da su svi upoznati sa sotonizmom toliko da znaju barem da ima više tih ''vrsta'' (ajmo tako reći)....
spiritualni sotonisti nemaju mise (tj mogu ih imati ako žele), ne žrtvuju živa bića, ne okreću križeve po grobljima... i sl gluposti koje se automatski veži za riječ ''sotonizam''....
sp. sotonizam ti je zapravo staroegipatska religija (starija od kršćanstva).... ako te zanima, istražuj malo....
dakle sotonizam,
oni zapravo štuju individualnost.... (nadam se da kužiš što se sljedi za tim jer mi se neda više pisati)....
huh...
nadam se da si me barem malo skužila......
gle, ne kažem ja da znam sve o sotonizmu i sl...
ne želim se praviti pametna (jer to sigurno nisam xD )....
već samo sam rekla svoja mišljenja o tome.....
little girl- Candy Girl
A, ma znam sta predstavlja pentagram, zato sam i pitala to pitanje, jer znam da se simbol provlaci i mnogi ga iz greske nazivaju "satanistickim" simbolom, iako nije, nego si u fazonu rekla da se furjau na obrnute krsteve, pa kontam ono svi se furaju na obrnute krsteve, sasvim nebitno jesu li fake satanisti ili nisu, jelte :)
Ja satanizam uopsteno ne nazivam - religijom.
Samo ne shvatam to glediste, neko veruje u SAtanu, jer sta mu je bolje? Ima vise slobode? Ja da sam vernik, verovala bioh da postoji i Bog i Satana, jer sve na svetu ima svoju suprotnost, , a osnove religije ne shvatam, pa post si upoznata, kazi. Jedino mogu da razumem da "crkva" ima manje stroga pravila ili nesto slicno jer je hriscanstvo pogotovo p[ravoslavlje teska vjera. Ali eto smao me zanima u STA se tu vjeruje, koje nacelo? Satana je stvorio svet? Sta? Ih bre.
Inace hvala
Ja satanizam uopsteno ne nazivam - religijom.
Samo ne shvatam to glediste, neko veruje u SAtanu, jer sta mu je bolje? Ima vise slobode? Ja da sam vernik, verovala bioh da postoji i Bog i Satana, jer sve na svetu ima svoju suprotnost, , a osnove religije ne shvatam, pa post si upoznata, kazi. Jedino mogu da razumem da "crkva" ima manje stroga pravila ili nesto slicno jer je hriscanstvo pogotovo p[ravoslavlje teska vjera. Ali eto smao me zanima u STA se tu vjeruje, koje nacelo? Satana je stvorio svet? Sta? Ih bre.
Inace hvala
Bloo- Sweet Girl
ja nisam u pravoslavnoj vjeri.... al općenito kršćanstvo mi se baš ne sviđa....
a što se sotonizma tiče....
sotonizam se bazira na štovanju sebe i lucifera/sotone.....
ljudi ga stuju razlicito - kao boga, kao prijatelja, kao savjetnika itd...
nitko se nemješa u to jer je to stvar pojedinca...
dalje, sotonizam je oslobođen od svih tzv. grijeha i (kako oni kažu) lažnih moralnih načla.... oni štuju individualnost i posebnost...
vjeruju da sotona nije ni zao ni dobar.... on je vrlo moćan entitet-bog koji im pomaže, voli ih i brine za svoje sljedbenike....
sotonizam ne znači oblačiti se u crno (jer ak je tako, ja bi trebala biti sotonist xD), biti mračan, štovati neka čudovišta i šta ti ja znam šta....
tj, sotonizam nije štovanje zla i nije onakav kakvim se pokazuje u bibliji....
onda, vjeruju da je sotonizam prva i najstarija vjera čovječanstva....
sotona je stvorio svijet uz pomoć još nekoliko bogova....
ljude je stvorio tako da imaju sve preduvjete biti kao bogovi, ali je bio spriječen dati im i besmrtnost.....
10 000 godina prije krista bogovi su nas napustili i nastao je duhovni rat izmedu bogova. drevni bogovi su u ovom ratu bili nadjacani zbog malobrojnosti i zemlja je dana u ruke mladim bogovima koji nisu marili za covjecanstvo (ovo možeš naći i u grčkoj mitologiji).....
i od svih tih bogova, sotona je jedini koji brine za ljude....
e sad, naravno da ima sotonista koji se furaju na zlo.... al to je zato što ne poznaju tu religiju (ili nazovi to kako već hoćeš)....
već poznaju sotonu onakvog kakvog ga biblija opisuje pa se furaju na to kao ''ja sam loš, zao... pravit ću svinjarije''....
takvi koriste naopake križeve i sl... i potrudili su se da ih se zapazi, a kako sve to rade pod krinkom sotonizma, ljudi automatski sve loše vežu za sotonu....
btw, ja ovdje ne opravdavam sotonizam, ne blatim druge vjere i sl....
sam kažem da ima puno predrasuda....
a što se sotonizma tiče....
sotonizam se bazira na štovanju sebe i lucifera/sotone.....
ljudi ga stuju razlicito - kao boga, kao prijatelja, kao savjetnika itd...
nitko se nemješa u to jer je to stvar pojedinca...
dalje, sotonizam je oslobođen od svih tzv. grijeha i (kako oni kažu) lažnih moralnih načla.... oni štuju individualnost i posebnost...
vjeruju da sotona nije ni zao ni dobar.... on je vrlo moćan entitet-bog koji im pomaže, voli ih i brine za svoje sljedbenike....
sotonizam ne znači oblačiti se u crno (jer ak je tako, ja bi trebala biti sotonist xD), biti mračan, štovati neka čudovišta i šta ti ja znam šta....
tj, sotonizam nije štovanje zla i nije onakav kakvim se pokazuje u bibliji....
onda, vjeruju da je sotonizam prva i najstarija vjera čovječanstva....
sotona je stvorio svijet uz pomoć još nekoliko bogova....
ljude je stvorio tako da imaju sve preduvjete biti kao bogovi, ali je bio spriječen dati im i besmrtnost.....
10 000 godina prije krista bogovi su nas napustili i nastao je duhovni rat izmedu bogova. drevni bogovi su u ovom ratu bili nadjacani zbog malobrojnosti i zemlja je dana u ruke mladim bogovima koji nisu marili za covjecanstvo (ovo možeš naći i u grčkoj mitologiji).....
i od svih tih bogova, sotona je jedini koji brine za ljude....
e sad, naravno da ima sotonista koji se furaju na zlo.... al to je zato što ne poznaju tu religiju (ili nazovi to kako već hoćeš)....
već poznaju sotonu onakvog kakvog ga biblija opisuje pa se furaju na to kao ''ja sam loš, zao... pravit ću svinjarije''....
takvi koriste naopake križeve i sl... i potrudili su se da ih se zapazi, a kako sve to rade pod krinkom sotonizma, ljudi automatski sve loše vežu za sotonu....
btw, ja ovdje ne opravdavam sotonizam, ne blatim druge vjere i sl....
sam kažem da ima puno predrasuda....
little girl- Candy Girl
Nisam ni ja ni u jednoj vjeri, ali je jako zanimljiva tema :)
Uzecu nest da procitam da formiram misljenje :)
Uzecu nest da procitam da formiram misljenje :)
Bloo- Sweet Girl
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Page 1 of 5