Satanizam
+52
mrs. sunshine
Tamara ♥
LanaDelRey
NathalieBazinga
Sirenna *
popka bebic ^__^
StarLight
BoksshaLilith
His Porcelain Doll
Minnie ♡
Kitty Doesn't Care
BarBika**
Little Alien
Riverside
Gossip Girl.
ANG!E
MoonGirl
Taylor K. Cobain
Praslin<3
*Little_♥_Princess*
.Raindrop.
Kate.Fenett
Emily the strange
DarkAngel
Suzana
...Mi.Mi...
Superstar
Angie:)
Dvojki.<3
Wendy
LostSoul
ProleceUmeni
Pandora no hako
Angela.In.Wonderland
Klinkica. :) ♥
Dark Valo Princess
☆*I ♥ N.C*
* Anchi *
Sookie
.Elen4iii^^.
Carrie <3
little girl
Bloo
Fallen Like The Sky.
Ariel
Aneta Netty
Daenerys Targaryen
Aurora
dora_95
Scarlett O'hara
♥CuTe_GiRl♥
Jackie
56 posters
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Satanizam
First topic message reminder :
temelj njihowe were je ziwot,ziwljenje i sloboda.I to je i jedini razlog zbog koga se neki od nas naziwaju satanistima xD Poštuje se individualnost i lični izbor.
Satanizam je posthrishcanska religija.A oslonili su se i na neke prehrishcanske religije i pozajmili simboliku tipa-pentagram,obrnuti krst.
Crkwa Satane je osnowana 1966.godine od strane Antona Šandora Laveja i oni trenutno zauzimaju ateistichki staw.
Satanisti propowedaju da Hrishcanski Bog mrzi ljude jer je Biblija puna kletwi,kazni i muchenja i ja se donekle slazem sa owim :)
Lucifer je njihow najmocniji bog.Lucifer hoce od nas da postanemo bogowi dok drugi pokushawaju da nas porobe.
danashnji Satanisti su udruzeni u 3 osnowne organizacije:Church of Satan, Temple of Set i Church of Satan Revelation
kakwo je washe mishljenje o owome? ja nisam satanista narawno,samo mi je to njihowo razmishljanje jaaako interesantna
:D
temelj njihowe were je ziwot,ziwljenje i sloboda.I to je i jedini razlog zbog koga se neki od nas naziwaju satanistima xD Poštuje se individualnost i lični izbor.
Satanizam je posthrishcanska religija.A oslonili su se i na neke prehrishcanske religije i pozajmili simboliku tipa-pentagram,obrnuti krst.
Crkwa Satane je osnowana 1966.godine od strane Antona Šandora Laveja i oni trenutno zauzimaju ateistichki staw.
Satanisti propowedaju da Hrishcanski Bog mrzi ljude jer je Biblija puna kletwi,kazni i muchenja i ja se donekle slazem sa owim :)
Lucifer je njihow najmocniji bog.Lucifer hoce od nas da postanemo bogowi dok drugi pokushawaju da nas porobe.
danashnji Satanisti su udruzeni u 3 osnowne organizacije:Church of Satan, Temple of Set i Church of Satan Revelation
kakwo je washe mishljenje o owome? ja nisam satanista narawno,samo mi je to njihowo razmishljanje jaaako interesantna
:D
Jackie- Powerful Girl
- Broj poruka : 3046
Godina : 113
Re: Satanizam
Bloo wrote:Ne razumem ovo "neki od nas" Jackie?
Oni ne predstavljaju religiju, nego sektu. A ni ovo "temelj njihove vere..." mi nije najjasnije, jer kao sto rece Nicky to je i njen temelj pa nije satanista. Citala sam dosta o tome, nisu za xD smajli. Njihovi rituali su uglavnom pijenje krvi, zrtvovanje device, orgije itd. a kad jednoom udjes tesko izadjes. Oni veruju u "zlu stranu sveta" i bivaju zli (a tebi je to najslicnije? ok, zaobilazicu te :lol::lol:), prakticno se sprdaju sa hriscanima, jer je njihov simbol obrnut krst a molitve - obrnute molitve.A jedan od "osnivaca" je Alister Krouli, tj.on se smatra kao nekim "pokretacem ideje". Svaka vera je "puna mucenja i kazni" a ne znaci ni da u "satanistickoj bibliji" neces naci "ne smes ovo ne smes ono" znaci nisu slobodnjaci. Vec, kao prvi uslov, ne smes verovati u boga, a "mucenja"..u bukvalnom smislu.
Slobodnjaci su samo ateisti.
*~tamarchelo~*- Sweet Girl
- Broj poruka : 336
Godina : 27
Hm...
Dopadaju mi se njihova misljenja, tacnije ateisticki satanizam.
Sve sta je napisano za to, slicno kazujem.
So... Idk.
Dopadaju mi se njihova misljenja, tacnije ateisticki satanizam.
Sve sta je napisano za to, slicno kazujem.
So... Idk.
DarkAngel- Chocolate Babe
- Broj poruka : 4982
Godina : 28
Nastao je 1966. godine kada je Anton Šandor Levej osnovao Satanističku crkvu u San Francisku u SAD-u. Za razliku od spiritualnog Levejov satanizam ne podrazmeva obožavanje Satane u smislu božanstva već kao simbol telesnosti i zemaljskih vrednosti. Levej je Satanizam digao na nivo religije i 1969. je napisao Satanističku bibliju. Da bi neko postao satanista,tj pripadnik ove crke potrebno je da uplati 200.dolara a nivo koji će posvećenik dostići zavisi od njegovog ličnog zalaganja i učestovanja u ritualima, sama crkva nikada nije objavila podatke o tačnom broju svojih sledbenika ali veruje da ih širom sveta ima na desetine hiljada. Posle smrti Leveja crkvu je preuzeo Blanš Barten a iz te organizacije su polako počele da se izdvajaju i rađaju nove satanističke sekte, jedna od novih je i Prva satanistička crkva koju je 1999. osnovala Karla Lavej, Antonova ćerka.
Hram Seta je okultno udruženje koje je 1975.godine osnovao Majkl Akvino, neki članovi i sveštenstvo Satanističke crkve. Svoju filozofiju nazivaju prosvećenim individualizmom a inspiraciju pronalaze u bogu Setu i svoj sistem verovanja nazivaju ″Seatizam″ Bog Set je navodno tamni Gospod i njegovo obožavanje se vrši kroz ritual ″ Crnog plamena″. Kontroverze vezane za ovu crkvu su navodne veze između Akvina i nekih neonacističkih organizacija kao i njegovo verovanje da je Antihrist.
Red devet anđela je nastao u Velikoj Britaniji 60- ih godina. Red doživljava satanizam kao potpuno inividualnu potragu kojom se prevazilaze fizičke i mentalne granice čoveka. Rituali inicijacije se sastoje od testa izdržljivosti, to podrazumeva usamljenost i zabranu komuniciranja sa drugim ljudima kao i teške fizičke poslove sa ciljem razvijanja jakih ličnosti, tj vođa.
Hram Seta je okultno udruženje koje je 1975.godine osnovao Majkl Akvino, neki članovi i sveštenstvo Satanističke crkve. Svoju filozofiju nazivaju prosvećenim individualizmom a inspiraciju pronalaze u bogu Setu i svoj sistem verovanja nazivaju ″Seatizam″ Bog Set je navodno tamni Gospod i njegovo obožavanje se vrši kroz ritual ″ Crnog plamena″. Kontroverze vezane za ovu crkvu su navodne veze između Akvina i nekih neonacističkih organizacija kao i njegovo verovanje da je Antihrist.
Red devet anđela je nastao u Velikoj Britaniji 60- ih godina. Red doživljava satanizam kao potpuno inividualnu potragu kojom se prevazilaze fizičke i mentalne granice čoveka. Rituali inicijacije se sastoje od testa izdržljivosti, to podrazumeva usamljenost i zabranu komuniciranja sa drugim ljudima kao i teške fizičke poslove sa ciljem razvijanja jakih ličnosti, tj vođa.
Mogla bih pričati na ovu temu sto godina, ali kad vidim šta neki od vas smatraju satanizmom bolje da ćutim.
Da vjerujem u Bibliju i hrišćanstvo, sigurno bih više poštovala Lucifera nego bilo kojeg drugog anđela.
A što se tiče rituala, mučenja životinja, ljudi ili bilo čega drugog - WTF LJUDI? Da li vi stvarno mislite da oni to rade?
Da vjerujem u Bibliju i hrišćanstvo, sigurno bih više poštovala Lucifera nego bilo kojeg drugog anđela.
A što se tiče rituala, mučenja životinja, ljudi ili bilo čega drugog - WTF LJUDI? Da li vi stvarno mislite da oni to rade?
^ Slazem se.
No, ima ljudi koji izvode te rituale, ali to sa satanizmom veze nema.
No, ima ljudi koji izvode te rituale, ali to sa satanizmom veze nema.
Da li vi stvarno mislite da oni to rade?
mislimo..
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Procitala sam vecinu postova necu ni da komentarisem...
^ (sto se tice zadnja 3-4 posta)
U sustini ja mislim da oni to ne rade,a ako to rade licemjerni su...kako mogu da se zale sto je Biblija puna mucenja,ako i sami to rade o.O
^ (sto se tice zadnja 3-4 posta)
U sustini ja mislim da oni to ne rade,a ako to rade licemjerni su...kako mogu da se zale sto je Biblija puna mucenja,ako i sami to rade o.O
Half as pretty- Dreamy Girl
-
Broj poruka : 1428
DarkAngel wrote:Nastao je 1966. godine kada je Anton Šandor Levej osnovao Satanističku crkvu u San Francisku u SAD-u. Za razliku od spiritualnog Levejov satanizam ne podrazmeva obožavanje Satane u smislu božanstva već kao simbol telesnosti i zemaljskih vrednosti. Levej je Satanizam digao na nivo religije i 1969. je napisao Satanističku bibliju. Da bi neko postao satanista,tj pripadnik ove crke potrebno je da uplati 200.dolara a nivo koji će posvećenik dostići zavisi od njegovog ličnog zalaganja i učestovanja u ritualima, sama crkva nikada nije objavila podatke o tačnom broju svojih sledbenika ali veruje da ih širom sveta ima na desetine hiljada. Posle smrti Leveja crkvu je preuzeo Blanš Barten a iz te organizacije su polako počele da se izdvajaju i rađaju nove satanističke sekte, jedna od novih je i Prva satanistička crkva koju je 1999. osnovala Karla Lavej, Antonova ćerka.
Nisi morala da mi kopiraš vikipediju, to sam uradila sama, nego da objasniš svojim rečima kao zagovornik toga. Ionako ništa ne piše osim nastanka pravca i koliko mi je samo smešno što su morali da daju 200 dolara da bi bili članovi jer... Ne mogu dalje.
imaš ti i danas budale koje kupuju vampirske biblije...
MoonGirl- Powerful Girl
-
Nisam imala vremena, pa sam isla na brzinu.
Ima vise vrsta satanizma, ateisticki satanisti se ne klanjaju Sotoni, vec ga smatraju simbolom zemaljskih vrednosti, taj deo.
Uopsteno, satanisti ne misle da je Djavo los. Oni veruju u njega i u to da ce on sve uraditi za ljude bilo kada, dok Bog pomaze kada ti je bas potreban. To sto pise za Bibliju, da su ljudi kaznjavani samo, slazem se s tim. Ako je Isus razapet i umro mucenickom smrcu, sta li ce tek biti sa 'obicnim' ljudima? Pitam se i ja.
Oni NE prinose zrtve, niti treba ubiti svoga za pristupanje kako bi ljudi rekli 'sekti', sto oni nisu. Ne piju krv, niti macaka (koje gluposti), niti svoju, niti krv prijatelja. Ne traze da se povredjujemo kao neki dokaz ljubavi prema Sotoni.
Kao sto i vernici imaju razlicite religije, imaju i oni.
Sto se tice boja, te 'mracne' boje poticu jos iz vremena starog Egipta kada su crnu, crvenu i belu koristili u alhemiji.
Jednim delom je spiritualna religija, obrnuta zvezda, takozvani Pentagram, predstavlja energiju koja ulazi u krunu nase cakre, takodje je jedan od simbola Ank, egipatski ank, svima dobro poznat. On im predstavlja kljuc duse i nase cakre.
LaVey objasnjava da su ljudi, u nemoci da priznaju velicinu svog ega, stvorili u svojim umovima Bogove, kako bi se opravdali. Sluzenjem Bogu sluze onima koji su ga prvi 'izmislili'. I sa tim se slazem.
Da ne duzim dalje...
Imam mnogo da naucim o tome.
Zamislite Satanizam samo jos kao jednu religiju.
Njima je Djavo kao nama Bog, muslimanima Alah... Zasto oni ne bivaju prihvaceni, zbog glupih prica za malu decu.
Ima vise vrsta satanizma, ateisticki satanisti se ne klanjaju Sotoni, vec ga smatraju simbolom zemaljskih vrednosti, taj deo.
Uopsteno, satanisti ne misle da je Djavo los. Oni veruju u njega i u to da ce on sve uraditi za ljude bilo kada, dok Bog pomaze kada ti je bas potreban. To sto pise za Bibliju, da su ljudi kaznjavani samo, slazem se s tim. Ako je Isus razapet i umro mucenickom smrcu, sta li ce tek biti sa 'obicnim' ljudima? Pitam se i ja.
Oni NE prinose zrtve, niti treba ubiti svoga za pristupanje kako bi ljudi rekli 'sekti', sto oni nisu. Ne piju krv, niti macaka (koje gluposti), niti svoju, niti krv prijatelja. Ne traze da se povredjujemo kao neki dokaz ljubavi prema Sotoni.
Kao sto i vernici imaju razlicite religije, imaju i oni.
Sto se tice boja, te 'mracne' boje poticu jos iz vremena starog Egipta kada su crnu, crvenu i belu koristili u alhemiji.
Jednim delom je spiritualna religija, obrnuta zvezda, takozvani Pentagram, predstavlja energiju koja ulazi u krunu nase cakre, takodje je jedan od simbola Ank, egipatski ank, svima dobro poznat. On im predstavlja kljuc duse i nase cakre.
LaVey objasnjava da su ljudi, u nemoci da priznaju velicinu svog ega, stvorili u svojim umovima Bogove, kako bi se opravdali. Sluzenjem Bogu sluze onima koji su ga prvi 'izmislili'. I sa tim se slazem.
Da ne duzim dalje...
Imam mnogo da naucim o tome.
Zamislite Satanizam samo jos kao jednu religiju.
Njima je Djavo kao nama Bog, muslimanima Alah... Zasto oni ne bivaju prihvaceni, zbog glupih prica za malu decu.
Ma pročitala sam kasnije, nego mi je nekako bio besmislen koncept od samog naziva.
Ma sve te gluposti su nova indulgencija. Moja religija mi za 5 života ne bi izvukla 200 dolara (zato što je nemam verovatno).
MoonGirl wrote:imaš ti i danas budale koje kupuju vampirske biblije...
Ma sve te gluposti su nova indulgencija. Moja religija mi za 5 života ne bi izvukla 200 dolara (zato što je nemam verovatno).
Mhm, ok.
Mislim da i oni misle da je hriscanstvo besmisleno.
Jaoj, ne znas ko' pije ko' placa. Neka svako veruje u sta zeli, ne mozemo se sad ubedjivati da promenimo religiju ako je i imamo, ali svakako ne treba pljuvati po tudjem.
Mislim da i oni misle da je hriscanstvo besmisleno.
Jaoj, ne znas ko' pije ko' placa. Neka svako veruje u sta zeli, ne mozemo se sad ubedjivati da promenimo religiju ako je i imamo, ali svakako ne treba pljuvati po tudjem.
Ko ovde pljuje po tuđoj religiji ?
Meni nije prolem što nemam religiju, meni je problem što nemam 200 dolara a to je već za drugu temu..
Meni nije prolem što nemam religiju, meni je problem što nemam 200 dolara a to je već za drugu temu..
MoonGirl- Powerful Girl
-
Da li sam navela da je neko to uradio? Ne.
Kazem uopsteno.
A i da hocu, bilo je u ovoj temi komentara kako su oni bolesni i sl.
Danasnji standardni problem. :D
Kazem uopsteno.
A i da hocu, bilo je u ovoj temi komentara kako su oni bolesni i sl.
Danasnji standardni problem. :D
Meni je svaka religija besmislena koliko-toliko i svi koliko-toliko pljuju po tuđoj, osim onih koji su totalno ravnodušni prema svakoj. To što neko smatra da je hrišćanski bog ovakav i onakav i zbog toga sebe imenuje satanistom je u startu pljuvanje hrišćanske religije. Može se uvek neko izvlačiti na "to nije pljuvanje, to su činjenice" ali tako će i hrišćani koji znaju o čemu pričaju imati svoje argumente zašto je bog uradio to i to, ja ih nemam jer sam po religiji ništa.
Fallen Like The Sky. wrote:ja ih nemam jer sam po religiji ništa.
Isto.
Fallen Like The Sky. wrote:Meni je svaka religija besmislena koliko-toliko i svi koliko-toliko pljuju po tuđoj, osim onih koji su totalno ravnodušni prema svakoj. To što neko smatra da je hrišćanski bog ovakav i onakav i zbog toga sebe imenuje satanistom je u startu pljuvanje hrišćanske religije. Može se uvek neko izvlačiti na "to nije pljuvanje, to su činjenice" ali tako će i hrišćani koji znaju o čemu pričaju imati svoje argumente zašto je bog uradio to i to, ja ih nemam jer sam po religiji ništa.
Slažem se.
Kikica♥- Sweet Girl
- Broj poruka : 337
Godina : 26
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Page 5 of 5