Verujete li u Boga?
+118
hurt
Iva000
Kikica♥
MidnighT RainboW
the devil BITCH!
RebelliousTeen
Fluffy
Heartless.Queen
VlahovicA
*~tamarchelo~*
✯Jetza✯
Tie and Up.
Tamara ♥
mrs. sunshine
Rukometašica
LanaDelRey
Sirenna *
♪Last One♪
Lea-Nikki
Petar Pan
phina
Crazy girl
dead silence.
bigwinner
Up.
alex_ats
popka bebic ^__^
natata
StarLight
*Tweety* <3
Quinn
SlytherinGirl
1D Kid^^
Hellcat
irenatuna
LostSoul
tictac
His Porcelain Doll
|Evanna|
Sarah Lago
Minnie ♡
Polly Samson
LilPerly
Ejmili
Riverside
Chocolina.
Tasha'94
*MiMa*97
Kitty Doesn't Care
La Tua Cantante
Taylor K. Cobain
ANG!E
MoonGirl
Queeny
Praslin<3
Joey
MissSunshine.
Emily the strange
providna_duga
DarkAngel
Anchyly
*~Milica~*
Gossip Girl.
Suzana
I'mNotPerfect!~
AnyRbre
miss lun@
Mica'96
Angie:)
Superstar
♥Senorita Puente
Wendy
*Wild Child* :]
kitty13
Open.Up.Your.Eyes.
Iva
ProleceUmeni
.TheButtonChild.
Amélie.
Angela.In.Wonderland
aLisa`
robin.
Sookie
Klinkica. :) ♥
Any Lautner <3
Flower_Grown_Wild
Euphoria
@ndjel@
Asse
Love you to death...<3
tvoja.malena
Voodoo Child
PiNk GiRl
Dia.♥
☆*I ♥ N.C*
Pandora no hako
Tarja
lady_mistique
Dvojki.<3
iw0na
Bloody.Mary
*SuZe StIxOvA*
Aneta Netty
♥CuTe_GiRl♥
*Nina*
HIMgirl
Bloo
Fallen Like The Sky.
Elleonora
Daenerys Targaryen
Carrie <3
Scarlett O'hara
dora_95
babydoll
Aurora
The Lizard King
Jackie
Tem
122 posters
Page 7 of 10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
verujete u boga?
Verujete li u Boga?
First topic message reminder :
izvinjavam se ako tema postoji,ali zanima me
verujete li?zasto da?zasto ne?imate neka pitanja?
ja ne verujem.do skoro jesam.zato sto je nerealno.bog zivi na nebu?a gde tacno.nebo su zvezde planete i tako.ima jos dosta sumljivih stvari
agnostik sam.proguglajte xD
najgore sto mi je mama zesci vernik,pa smo skoro bili u ostrogu.divna priroda i to je to xD
izvinjavam se ako tema postoji,ali zanima me
verujete li?zasto da?zasto ne?imate neka pitanja?
ja ne verujem.do skoro jesam.zato sto je nerealno.bog zivi na nebu?a gde tacno.nebo su zvezde planete i tako.ima jos dosta sumljivih stvari
agnostik sam.proguglajte xD
najgore sto mi je mama zesci vernik,pa smo skoro bili u ostrogu.divna priroda i to je to xD
Tem- Candy Girl
- Broj poruka : 59
Godina : 29
Riverside- Candy Girl
- Broj poruka : 271
Re: Verujete li u Boga?
Vjerujem u Boga, jer mi je to najlogičnije rješenje našeg postojanja. Nije svemir mogao nastati sam od sebe, moralo se nešto desiti, neka sila djelovati da bi nastao. Bog postoji, i svi mi vjerujemo u Njega, nekima je to neka 'viša sila' dok drugima je to Bog. Neko iznad svih nas. :D
Ne mora značiti da je svijet, tj. svemir nastao od Boga.
Postoje 3 teorije o postanku svijeta:
1. Teorija velikog praska, koja će uskoro biti odbačena.
2. Vjerska teorija. Bog je stvorio svemir.
3. Paralelni univerzumi. Najlogičnija. Najveći naučnici su vjerovali u ovu teoriju.
Ja vjerujem u teoriju paralelnih univeruma, jer je donekle dokazana.
Kao što znate, živimo u trodimenzionalnom svemiru. Četvrta, nama poznata dimenzija je vrijeme. A peta je paralelni univerzum. Atomi od kojih se sastojimo nam ne dovzoljavaju da se krećemo u četvrtoj dimenziji, odnosno kroz vrijeme, niti da se krećemo u petoj dimenziji, to jeste, da se prebacimo u paralelni univerzum.
Tako da, ne vjerujem u Boga, nego u...hmm...zakone fizike? A ono što upravlja nama je sila, koja se bazira na dobro i zlo, i dolazi iz svemira. Ne vjerujem da možemo, ako se molimo svaki dan, a ne poduzimamo ništa u vezi s tim, promijeniti nešto.
Postoje 3 teorije o postanku svijeta:
1. Teorija velikog praska, koja će uskoro biti odbačena.
2. Vjerska teorija. Bog je stvorio svemir.
3. Paralelni univerzumi. Najlogičnija. Najveći naučnici su vjerovali u ovu teoriju.
Ja vjerujem u teoriju paralelnih univeruma, jer je donekle dokazana.
Kao što znate, živimo u trodimenzionalnom svemiru. Četvrta, nama poznata dimenzija je vrijeme. A peta je paralelni univerzum. Atomi od kojih se sastojimo nam ne dovzoljavaju da se krećemo u četvrtoj dimenziji, odnosno kroz vrijeme, niti da se krećemo u petoj dimenziji, to jeste, da se prebacimo u paralelni univerzum.
Tako da, ne vjerujem u Boga, nego u...hmm...zakone fizike? A ono što upravlja nama je sila, koja se bazira na dobro i zlo, i dolazi iz svemira. Ne vjerujem da možemo, ako se molimo svaki dan, a ne poduzimamo ništa u vezi s tim, promijeniti nešto.
LilPerly- Candy Girl
- Broj poruka : 193
Godina : 28
I ja takođe.The Lizard King wrote:Ja verujem u Boga, ne zato sto sam tako vasitana i zato sto mi skoro cela porodica veruje u Boga, nego jednostavno ima nekih stvari zbog kojih je tako... ne trazite da objasnim molim vs, zaptljacu se a i necete me dobro razumeti xD
Dia.♥- Modern Lady
- Ii da se ljubimoo. :)
Broj poruka : 6099
Glasala sam za 'da'.
Mislim, nisam sigurna sta sad znaci bas to BOG, ali postoji nesto...Ima neka visa sila.
Mislim, nisam sigurna sta sad znaci bas to BOG, ali postoji nesto...Ima neka visa sila.
Last edited by Kurva.Sudbina ._. on Sun 1 Jan 2012 - 17:21; edited 1 time in total
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Verujem u Boga, i to je to.. Ne zelim da ulazim u dalje rasprave sta i kako :D
Minnie ♡- Gorgeous Princess
- Broj poruka : 3941
Mislim da je svako od nas barem jednom probao da se pomoli Bogu kada je bio u nekoj nevolji ili slicno , i da mu je Bog ispunio zelje i moze se reci , ocekivanja. Meni se takve stvari stalno desavaju , i ne treba mi ni jedan dokaz vise da znam da Bog postoji. Sigurno su i vama neobicne neke pojave tipa Deja Vu , na kraju svi znam da postoji neka visa sila , i bez obzira na to kako mi tu ''silu'' zvali svi je se u neku ruku plasimo i klanjamo joj se , jedino sto kod nekih ljudi postoji je nedoumica da li je ta visa sila povezana sa religijom ili su to samo price? . Ja mislim da je ta visa sila Bog , i normalno povezan je sa religijom samo sto njegov naziv varira od jedne do druge vjere. :)
Sarah Lago- Candy Girl
-
Broj poruka : 14
Godina : 27
Scarlett O'hara wrote:potpisujem...Poison wrote:Ja verujem u Boga, ne zato sto sam tako vasitana i zato sto mi skoro cela porodica veruje u Boga, nego jednostavno ima nekih stvari zbog kojih je tako... ne trazite da objasnim molim vs, zaptljacu se a i necete me dobro razumeti xD
takodje. :D
Vjerujem u Boga i vjernik jesam, ali nisam nešto previše u tome svemu. Opet nekako mislim da Biblija nije posve istinita -.-
Takođe...(^~delicate snowflake~^) wrote:Verujem u Boga, i to je to.. Ne zelim da ulazim u dalje rasprave sta i kako :D
|Evanna|- Candy Girl
-
Broj poruka : 236
Godina : 31
Pomalo se slažem sa tobom. Jer sam neodlučna. Ne verujem baš u Boga, ali mislim da postoji neka viša sila.La Tua Cantante wrote:Što se mene tiče, više ni sama ne znam.
Ranije sam verovala potpuno, bukvalno sam bila onako, za primer dete. I onda... ne znam, posle svega što se desilo, ni u šta nisam verovala.
Sad.. verujem da postoji bog, ali moj lični bog, bog kakvog ja zamišljam... A u neku ruku, taj bog sebi dođem ja, jel'. Znači verujem u sebe i to mi je dovoljno.
Što se religije tiče... Da kažem baš za hrišćansku, onako kako ja mislim, to je neki lik tamo kome je u tom trenutku odgovaralo to došao i ispričao milion gluposti, a ljudi, lakoverni kakvi su, nije im teško to da šire.
Još nešto što me sprečava u verovanju jeste crkva koja mi se gadi toliko... ugh. MRZIM crkvu, eto.
"Đavo u redu na birou rada prosi za hranu,
jer suvišan je svetu gde je rat uvek u toku
da ljudi dokažu čiji to bog ima većeg đoku.
Jer, ako ima boga, on je samo jedan.
I ne treba ti mač i crkva da mu budeš odan.
On od tebe jednostavno želi da budeš dobar,
a ne da plaćaš popa i da se šlihtaš do groba."
Preslušajte ovo..
A što se tiče Marčela, mnogi su ga napadali za ovo. Ali čovek veruje u Boga. -.- I svi bi to shvatili kad bi zašli dublje u pesmu.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Svako na svoj nacin..
Ali vjerujem!
Ali vjerujem!
His Porcelain Doll- Sweet Girl
- The girls, they all are like carmen.
Broj poruka : 584
Godina : 36
Ne volim mnogo da razmišljam o svemu tome-veri, Bogu...zapetljam se xD Prosto ne verujem da postoji. Niti da ne postoji(mislim da sam agnostik).
tictac- Sweet Girl
- Broj poruka : 575
Godina : 27
Ne znam. Ne razmišljam baš o tome. Mislim da nam svima treba nešto u šta ćemo verovati, verovati da će uvek biti tu šta god mi uradili, do kraja života.
Ne volim osobe koje kažu "E ja ne verujem!", a kada ih pitaš što, one čute. Jednostavno, za sve mora biti neko objašnjenje.
Ne volim osobe koje kažu "E ja ne verujem!", a kada ih pitaš što, one čute. Jednostavno, za sve mora biti neko objašnjenje.
Volim pesmu Pismo vanzemaljcu, to je prvo što sam ugledala u temi.
A u boga, ne verujem i mogu da vam pričam ceo dan zašto.
A u boga, ne verujem i mogu da vam pričam ceo dan zašto.
irenatuna- Candy Girl
- Broj poruka : 52
Taylor K. Cobain wrote:Ja uopšte ne vjerujem u Boga.
Nas su vanzemaljci vamo spustili i mi smo njihov projekat. Oni nas posmatraju odozgo. A i da postoji, da li bog živi na zemlji? Ne. Onda je vanzemaljac.
A uostalom, nešto je moralo stvoriti vanzemaljce, ali to nije Bog, kakvim ga mi prikazujemo. To je nešto drugo, nešto što nikad nećemo saznati. A sada, možemo mi razbijati glavu, ili čak utvrditi nešto, ali to nikad neće biti ono što smo mi mislili da jest.
Vanzemaljac moj :3 :3 :3
O ovoj mi teoriji još nisi pričala
Ja sam opet počela da razmišljam na ovu temu,sada,dok Karamazoviće čitam... i to baš I opet ... pročitala sam ovu temu od početka,i ima nekih koji se slažu sa mojim viđenjem stvari... Bog...hm,u svakom slučaju ... ne verujem ni da je biće Postoji u nekom obliku,ali volim da mislim da postoji u nama nepoznatom obliku
Mah,imam 5487 teorija,ali sve su na istu foru I opet,ne znam,čudno mi je to,razmišljam i o ovome...da je Bog stvorio crkvu na zemlji da bi čoveka približio sebi Ali očekivao je previše od čoveka,precenio nas je I zato smo dobili crkvu u obliku u kakvom se danas nalazi
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Nije Bog stvorio crkvu, nego ljudi i ne da bi približili Boga čoveku, nego da bi odrali čoveka.
Pa,kad to tako kažeš,logičnije zvuči Umešala sam pravoslavlje mnogo izgleda
MoonGirl- Powerful Girl
-
zamarate mozak ;)
Zamaramo mozak ?? Da,u pravu si... mislim,zašto bismo o bilo čemu razmišljali i zamarali mozak kad su drugi ljudi sve lepo smislili i upakovali nam,baš zato da mi ne bismo zamarali mozak
MoonGirl- Powerful Girl
-
Haha , pa ko prica uopste o tome. Ja prva ne dajem da niko utice na mene ;)
Nikad.
Ali to sto verujem u Boga, ne znaci da su me tako roditelji nagovorili. :O Boze, svako od nas ima pravo da bira. I zasto bi ja kvarila ono cime je ucena moja mama, tata, baba, deda,na kraju krajeva cime sam ucena ja.
Verujem u Boga, ali nisam fanatik. U svemu imam meru.
U predhodnom postu sam htela da kazem da se tema zove "Da li verujete u Boga" (i ako bi ga ja drugacije postavila) a vi pisete o vanzemaljcima ;)
Nikad.
Ali to sto verujem u Boga, ne znaci da su me tako roditelji nagovorili. :O Boze, svako od nas ima pravo da bira. I zasto bi ja kvarila ono cime je ucena moja mama, tata, baba, deda,na kraju krajeva cime sam ucena ja.
Verujem u Boga, ali nisam fanatik. U svemu imam meru.
U predhodnom postu sam htela da kazem da se tema zove "Da li verujete u Boga" (i ako bi ga ja drugacije postavila) a vi pisete o vanzemaljcima ;)
Mi ne pišemo o vanzemaljcima
Pitala si zašto zamaramo mozak,i ja sam rekla šta mislim o tom postu
Pitala si zašto zamaramo mozak,i ja sam rekla šta mislim o tom postu
MoonGirl- Powerful Girl
-