Federiko Moća
+41
natata
Forever young ♥.
MoonGirl
Daenerys Targaryen
Sarah Lago
Polly Samson
3msc<3
Mica'96
ANG!E
ivke
♥portilla{mi vida}
ZaljubljenaDusa
Lanna
Ninchy
Nikii
Amélie.
Debelic
Dvojki.<3
MCfan
Praslin<3
Bitchy ;)
Lollobrigida
Fallen Like The Sky.
Sara :)
Gossip Girl.
*MiMa*97
The Lizard King
LostSoul
I<3Strawberries
QueenGirl
Tea <33
Angie:)
Samo tvoja
Bloody.Mary
dora_95
Scarlett O'hara
Dia.♥
Wendy
Love you to death...<3
Flower_Grown_Wild
London Child.^^
45 posters
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Federiko Moća
O piscu
Federiko Moća je rođen 1963. godine u Rimu. Scenarista, režiser i pisac. Prvi roman, Tri metra iznad neba, napisao je 1992. i praktično ga sam izdao, pošto je svuda nailazio na odbijanje. Roman doživljava veliku popularnost među mladima i počinje u fotokopijama da kruži po školama, tako da ga 2004. ponovo štampa renomirani izdavač. Nastavak ovog romana, Želim te, izlazi 2006. godine. Na osnovu obe knjige Moća piše scenarija i režira uspešne filmove.
Godine 2007. piše novi hit, roman Izvini, ali ti si moja ljubav iz 2007. godine, koji takođe prerasta u popularan film. Nastavak ovog dela je roman Izvini, ali hoćeš li da se udaš za mene?
Napisao je još dva romana: Ljubav 14 (2008) i Čovek koji nije želeo da voli (2011).
Tri metra iznad neba-Federiko Moca.
Velika priča o ljubavi, o mladim, gnevnim životima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...
Momci kruže na motorima, suočavaju se s iskušenjima fizičke izdržljivosti, brzine, rizika. Devojke se spremaju da sretnu muškarca svog života. Babi je dobra učenica, Step je nasilnik; pripadnici su dva različita sveta, ali se na kraju zaljubljuju jedno u drugo. Babi je neprepoznatljiva u očima roditelja. Step otkriva strane koje se ubrzo uklapaju u sliku opasnog tipa, a u stvari mišići i nasilje kriju jednu traumu, jedan neodmršeni čvor koji baca mračnu senku na Stepov porodični život i na mučnu ljubavnu priču sa Babi.
Tri metra iznad neba su roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama, vrlo uzbudljiva priča o životu mladih i njihovih roditelja u velegradu.
Federiko Moća je rođen 1963. godine u Rimu. Scenarista, režiser i pisac. Prvi roman, Tri metra iznad neba, napisao je 1992. i praktično ga sam izdao, pošto je svuda nailazio na odbijanje. Roman doživljava veliku popularnost među mladima i počinje u fotokopijama da kruži po školama, tako da ga 2004. ponovo štampa renomirani izdavač. Nastavak ovog romana, Želim te, izlazi 2006. godine. Na osnovu obe knjige Moća piše scenarija i režira uspešne filmove.
Godine 2007. piše novi hit, roman Izvini, ali ti si moja ljubav iz 2007. godine, koji takođe prerasta u popularan film. Nastavak ovog dela je roman Izvini, ali hoćeš li da se udaš za mene?
Napisao je još dva romana: Ljubav 14 (2008) i Čovek koji nije želeo da voli (2011).
Tri metra iznad neba-Federiko Moca.
Velika priča o ljubavi, o mladim, gnevnim životima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...
Momci kruže na motorima, suočavaju se s iskušenjima fizičke izdržljivosti, brzine, rizika. Devojke se spremaju da sretnu muškarca svog života. Babi je dobra učenica, Step je nasilnik; pripadnici su dva različita sveta, ali se na kraju zaljubljuju jedno u drugo. Babi je neprepoznatljiva u očima roditelja. Step otkriva strane koje se ubrzo uklapaju u sliku opasnog tipa, a u stvari mišići i nasilje kriju jednu traumu, jedan neodmršeni čvor koji baca mračnu senku na Stepov porodični život i na mučnu ljubavnu priču sa Babi.
Tri metra iznad neba su roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama, vrlo uzbudljiva priča o životu mladih i njihovih roditelja u velegradu.
London Child.^^- Cool Girl
- Broj poruka : 872
Godina : 27
Re: Federiko Moća
Dobro si se setila da otvoris novu temu posto toliko pricamo o toj knjizi . Upravo citam nastavak "zelim te" ali prva je bolja, na kraju sam plakala kao kisha
Flower_Grown_Wild- Boom Baby
- Broj poruka : 1698
Godina : 31
Citala sam prvi deo...I jako mi se dopada ^^
Step <3
Step <3
Love you to death...<3- Candy Girl
- Broj poruka : 148
Godina : 29
Citala obe knjige... Prva mi je bolja... Obozavam ovu knjigu... Ona mi je najomiljenija na svetu... Plakala sam na kraju prve... I Step je divan... <3
Wendy- Dangerous Lady
- Broj poruka : 9157
Godina : 30
Wendy wrote:Citala obe knjige... Prva mi je bolja... Obozavam ovu knjigu... Ona mi je najomiljenija na svetu... Plakala sam na kraju prve... I Step je divan... <3
i ja.... <3 uvek placem..i citala sam ih nekoliko puta...i odgledala oba filma...:p
Dia.♥- Modern Lady
- Ii da se ljubimoo. :)
Broj poruka : 6099
Godina : 28
e ima li se gdje skinuti 2. dio...
kako se tačno zove na italijanskom?
ja sam samo film gledala i baš mi se svidio
kako se tačno zove na italijanskom?
ja sam samo film gledala i baš mi se svidio
Scarlett O'hara- Admin
- Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 32
Jedna mala izdavačka kuća 1992. godine odštampala je tri hiljade kopija koje su se ubrzo rasprodale: jedan prodorni tam-tam održao je u životu strastvenu priču o Stepu i Babi, koja je počela da kruži u fotokopijama ili čak putem SMS-a između gimnazijalaca u Rimu.
Tri metra iznad neba su ponovo objavljeni i postali književni događaj 2004. godine u Italiji.
Nastavak romana Tri metra iznad neba.
u drugom delu se radi...kako se step vraca iz amerike...i jedna babina drugarica...(koja nije spominjana u knjizi a ni u filmu) zove se djinerva i ona je zaljubljena u stepa....i oni se upoznaju...i suvaju...i ona je njega odusevila...jednom joj je cak dao da vozi njegov motor kome nikome do tada nije dao....medjutim...on ode u teretanu i tamo sretne nekog starig prijatelja...i on ga pozove na neku zurku...i on dodje...i tamo bila babi...i on..jadan sam ocaran njenom lepotom...uradi ono sa njom...i ona njemu posle toga sto su radili xD kaze da treba da se uda!!omg!!koje razocarenje...i on to nije mogao da ne kaze djin...i njih dvoje raskinu.tj djin raskine...ali step je jos ivek voli....i na zadnjoj strani tj u zadnjem pasusu pisac kaze:
Vec je zumrak,kad sedam na motor.I bas u tom trenutku vidim je kako se vraca.Djin.U velikoj brzini,bas kako i lici na nju.Glavom ispraca krivinu,pevusi neku pesmuci koju bas u tom trenutku slusa.Ko zna koju.Ali,izgleda da je pnovo vesela.Kao uvek.Kao kada sam je ostavio.Lepa u svom osmehu,zivotu koji ima,snovima koje juri,granicama koje ne poznaje.Slobodna.Slobodna od svega onoga sto je ne interesuje i jos i vise.I odlazim,gledajuci kako se zacudila,kako se smesi.I srecan sam.kako dugo nisam bio...Kriv zbog ovog natpisa.ogromnog..Preko cele zgrade.Predivan,direktan,istinit.I vise ne sumnjam.Nema kajanja,nema senki,nema greha,nema vise proslosti.Imam samo ogromnu zelju da ponovo pocnem.I da budem srecan.Sa tobom,Djin.Siguran sam.Da,bas tako.Vidis,cak sam i napisao.ZELIM TE
procitala sam oba dela..i to po 3 puta...ko je manji(da se tako izrazim) nek saceka da malcice poroste da bi razumeo ovu knjigu..ja kada sam je uzela od drugarice..imala sam 12 godina..i nista razumela nisam....i pre neki dan sam je uzle i natenane ponovo procitala...i sve sam razumela xD
Dia.♥- Modern Lady
Procitala obe, vise mi se svideo drugi deo, prvi sam citala pre godinu dana, pa se sad ni ne secam bash jasno.... x)
dora_95- Powerful Girl
- Broj poruka : 3435
Sad sam zavrsila Zelim te.
AAAAJKSAH!!
Morao je on da sretne Babi. >.<
A Djin je tako savrsena.
AAAAJKSAH!!
Morao je on da sretne Babi. >.<
A Djin je tako savrsena.
London Child.^^- Cool Girl
- Broj poruka : 872
Mozete da postavite ovde link knjige, moze i na engleskom?
Nigde ne mogu da je nadjem, a bash hocu da prochitam! :)
Nigde ne mogu da je nadjem, a bash hocu da prochitam! :)
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
procitala sam obadva dela........odgledala sam i oba filma........divni su......:)
Samo tvoja- Candy Girl
- Broj poruka : 2
Nisam uspela da nadjem linkove..ali prepurucujem ti da kupis jer je u pocetku veoma teska za razumevanje a ti treba malo vise strpljenja i koncentracije :D
Andjela...ja ti preporucujem da jeprocitas ako volis romane :D
Dia.♥- Modern Lady
kupiću je,zvuči mi interesantnoP.S.I Love You! wrote:Nisam uspela da nadjem linkove..ali prepurucujem ti da kupis jer je u pocetku veoma teska za razumevanje a ti treba malo vise strpljenja i koncentracije :D
Angie:)- Modern Lady
-
Broj poruka : 5719
Po meni nije uopste teska za citanje... Ali definitivno je lep osecaj dok citas :)
dora_95- Powerful Girl
- Broj poruka : 3435
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!! jedna od mojih naj knjiga !!!!! procitala sam je pre jedno 2-3 god i sada sam kupila swoju knjigu i treba jos malo da je zawrsim !! znaci knjiga je stwarno prelepa !! sada na sajmu treba da kupim i nastawak knige !!!
Tea <33- Dreamy Girl
- Broj poruka : 1062
OBOZAVAM JEEEE!!
procitala sam je 2-3 puta i tvrdim da je to knjiga koja je na mene ostavila najjaci utisak..a step, uf, savrseni muskarac :D
samo sto nas je federiko zeznuo posteno sa onim ''LIKOVI KOJI SE POJAVLJUJU U OVOM ROMANU U POTPUNOSTI SU IZMISLJENI'', a ja se taman ponadala da cu jednog dana da nadjem mog stepa :D
procitala sam je 2-3 puta i tvrdim da je to knjiga koja je na mene ostavila najjaci utisak..a step, uf, savrseni muskarac :D
samo sto nas je federiko zeznuo posteno sa onim ''LIKOVI KOJI SE POJAVLJUJU U OVOM ROMANU U POTPUNOSTI SU IZMISLJENI'', a ja se taman ponadala da cu jednog dana da nadjem mog stepa :D
QueenGirl- Candy Girl
- Broj poruka : 7
Neshto me je proshla zelja da je prochitam.... Ne znam shto :]
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Procitaj,veruj mi da se neces pokajati :)))
Ja sam bila odusevljena knjigama i onda sam pogledala film i iznervirala se -.-
Ubrzali su radnju i preleteli sve najlepse delove...a i glumce su skroz promasili :P
Ubrzali su radnju i preleteli sve najlepse delove...a i glumce su skroz promasili :P
I<3Strawberries- Candy Girl
- Broj poruka : 44
Knjiga je odlicna... Procitala sam i nastavak "Zelim te" bas pre neki dan... Isto odlicna knjiga...
Ja volim i knjigu i film xDD I mnogo mi se svidjaju glavni glumci :) ali ne svidja mi se ta ubrzana radnja..i stavili su u film sve nebitne delove,a one bitne su skratiliiii ://BlahBlahChica wrote:Procitaj,veruj mi da se neces pokajati :)))
Dia.♥- Modern Lady
Najsavrsenija knjiga, definitivno *.* Mogla bih da je citam jos 1000 puta i ne bi mi dosadila
Citala sam i nastavak, ali prvi deo je mnogo bolji x)) Btw. plakala sam kao kisa x( xD
Citala sam i nastavak, ali prvi deo je mnogo bolji x)) Btw. plakala sam kao kisa x( xD
The Lizard King- Dreamy Girl
- Broj poruka : 1013
Delimo misljenjeee :) Ja mislim da je knjiga PRELEPA :D Sutra cu krenuti opet da je citam..I uvek,kada pogine Polo,placem :( Takodje mi nikad nece dosaditi,i prvi deo je mnogo lepsi od drugog jer ja volim ,,bivsu,, Babi :D a u drugom delu mi Babi bas kucka :( Ali je razumem..Msm to je sto je ona spavala sa Stepom pre svoje udaje samo govori da ga jos uvek voli,bar malo, i da ga zeli kao pre :0 To su one prave prve ljubavi koje se nikada ne zaboravljaju :))) ♥
Dia.♥- Modern Lady
Mng volim tu knjigu. Jednom sam je uzela iz biblioteke, slucajno. Nisu imali knjigu koju sam zelela pa sam uzela nju, taman nesto da citam. I potpuno se zaljubila. Mama mi je kupila knjigu i opet cu je rado procitati. Imam i nastavak "Zelim te" al mi je potpuno bezveze. Dosta je vulgaran i nasilan. Ne svidja mi se. Mislila sam da ce Step opet biti sa Babi al nije.
Tea <33- Dreamy Girl
- Broj poruka : 1062
ja sam citala prvi deo i dopao mi se,sad skidam film sa neta,nasla sam i prevod,pa vam javljam utiske kad ga odgledam.
*MiMa*97- Starry Eyed Girl
- Broj poruka : 7653
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 1 of 4