Federiko Moća
+41
natata
Forever young ♥.
MoonGirl
Daenerys Targaryen
Sarah Lago
Polly Samson
3msc<3
Mica'96
ANG!E
ivke
♥portilla{mi vida}
ZaljubljenaDusa
Lanna
Ninchy
Nikii
Amélie.
Debelic
Dvojki.<3
MCfan
Praslin<3
Bitchy ;)
Lollobrigida
Fallen Like The Sky.
Sara :)
Gossip Girl.
*MiMa*97
The Lizard King
LostSoul
I<3Strawberries
QueenGirl
Tea <33
Angie:)
Samo tvoja
Bloody.Mary
dora_95
Scarlett O'hara
Dia.♥
Wendy
Love you to death...<3
Flower_Grown_Wild
London Child.^^
45 posters
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Federiko Moća
First topic message reminder :
O piscu
Federiko Moća je rođen 1963. godine u Rimu. Scenarista, režiser i pisac. Prvi roman, Tri metra iznad neba, napisao je 1992. i praktično ga sam izdao, pošto je svuda nailazio na odbijanje. Roman doživljava veliku popularnost među mladima i počinje u fotokopijama da kruži po školama, tako da ga 2004. ponovo štampa renomirani izdavač. Nastavak ovog romana, Želim te, izlazi 2006. godine. Na osnovu obe knjige Moća piše scenarija i režira uspešne filmove.
Godine 2007. piše novi hit, roman Izvini, ali ti si moja ljubav iz 2007. godine, koji takođe prerasta u popularan film. Nastavak ovog dela je roman Izvini, ali hoćeš li da se udaš za mene?
Napisao je još dva romana: Ljubav 14 (2008) i Čovek koji nije želeo da voli (2011).
Tri metra iznad neba-Federiko Moca.
Velika priča o ljubavi, o mladim, gnevnim životima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...
Momci kruže na motorima, suočavaju se s iskušenjima fizičke izdržljivosti, brzine, rizika. Devojke se spremaju da sretnu muškarca svog života. Babi je dobra učenica, Step je nasilnik; pripadnici su dva različita sveta, ali se na kraju zaljubljuju jedno u drugo. Babi je neprepoznatljiva u očima roditelja. Step otkriva strane koje se ubrzo uklapaju u sliku opasnog tipa, a u stvari mišići i nasilje kriju jednu traumu, jedan neodmršeni čvor koji baca mračnu senku na Stepov porodični život i na mučnu ljubavnu priču sa Babi.
Tri metra iznad neba su roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama, vrlo uzbudljiva priča o životu mladih i njihovih roditelja u velegradu.
O piscu
Federiko Moća je rođen 1963. godine u Rimu. Scenarista, režiser i pisac. Prvi roman, Tri metra iznad neba, napisao je 1992. i praktično ga sam izdao, pošto je svuda nailazio na odbijanje. Roman doživljava veliku popularnost među mladima i počinje u fotokopijama da kruži po školama, tako da ga 2004. ponovo štampa renomirani izdavač. Nastavak ovog romana, Želim te, izlazi 2006. godine. Na osnovu obe knjige Moća piše scenarija i režira uspešne filmove.
Godine 2007. piše novi hit, roman Izvini, ali ti si moja ljubav iz 2007. godine, koji takođe prerasta u popularan film. Nastavak ovog dela je roman Izvini, ali hoćeš li da se udaš za mene?
Napisao je još dva romana: Ljubav 14 (2008) i Čovek koji nije želeo da voli (2011).
Tri metra iznad neba-Federiko Moca.
Velika priča o ljubavi, o mladim, gnevnim životima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...
Momci kruže na motorima, suočavaju se s iskušenjima fizičke izdržljivosti, brzine, rizika. Devojke se spremaju da sretnu muškarca svog života. Babi je dobra učenica, Step je nasilnik; pripadnici su dva različita sveta, ali se na kraju zaljubljuju jedno u drugo. Babi je neprepoznatljiva u očima roditelja. Step otkriva strane koje se ubrzo uklapaju u sliku opasnog tipa, a u stvari mišići i nasilje kriju jednu traumu, jedan neodmršeni čvor koji baca mračnu senku na Stepov porodični život i na mučnu ljubavnu priču sa Babi.
Tri metra iznad neba su roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama, vrlo uzbudljiva priča o životu mladih i njihovih roditelja u velegradu.
London Child.^^- Cool Girl
- Broj poruka : 872
Godina : 27
Re: Federiko Moća
odgledala sam film....svidja mi se...:)
*MiMa*97- Starry Eyed Girl
- Broj poruka : 7653
*MiMa*97 wrote:ja sam citala prvi deo i dopao mi se,sad skidam film sa neta,nasla sam i prevod,pa vam javljam utiske kad ga odgledam.
Gde si nasla film?
sa torrenta sam skinula... ukucaj tre metri sopra il cielo i izace ti:)Anche97 wrote:*MiMa*97 wrote:ja sam citala prvi deo i dopao mi se,sad skidam film sa neta,nasla sam i prevod,pa vam javljam utiske kad ga odgledam.
Gde si nasla film?
*MiMa*97- Starry Eyed Girl
- Broj poruka : 7653
Citala sam i to 2 puta...pelepa knjiga.
Gossip Girl.- Special Snowflake
-
Broj poruka : 8665
Godina : 28
Ja jos nisam gledala film, ali cu pogledati, a el moze neko da mi kaze gde mogu da kupim knjige ˝Tri metra iznad neba ˝i ˝Zelim te ˝ ? Posto bih bash htela da ih procitam
Sara :)- Candy Girl
- Broj poruka : 49
Godina : 29
*MiMa*97 wrote:sa torrenta sam skinula... ukucaj tre metri sopra il cielo i izace ti:)Anche97 wrote:*MiMa*97 wrote:ja sam citala prvi deo i dopao mi se,sad skidam film sa neta,nasla sam i prevod,pa vam javljam utiske kad ga odgledam.
Gde si nasla film?
Hvala ti punooo...
U mojoj sugavoj biblioteci nikad nisu ni culi za tu knjigu. Idiiiioti!!!
Lollobrigida- Cherry Babe
- Broj poruka : 2096
Upravo mi je stigla post expresom. Sad cu da je silujem! Buhahahah!
Hahahaha :D Ja imam i prvi i drugi deo knjigee ^__^ Odavno sam je pročitala,možda u 6 razredu :) Divne su mi obe knjige :)
Dia.♥- Modern Lady
- Ii da se ljubimoo. :)
Broj poruka : 6099
Гледала сам шпански и италијанскии филм ..предивнии су .. А и књигуу се спремам да прочитам...Прича је дивна ..ОЧАРАНА САМ. (: ♥♥♥
Bitchy ;)- Candy Girl
- Broj poruka : 13
Knjigu sam procitala,i divnaa jee. <3 Film sam gledala,imate i na youtube-u sa prevodom samo ukucate ''Tri metra iznad neba. '' Divna prica,zaista. :) Drugi deo knjige je ''Zelim te''? :)
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Love-Live-Laugh :) Inna:) wrote:Knjigu sam procitala,i divnaa jee. <3 Film sam gledala,imate i na youtube-u sa prevodom samo ukucate ''Tri metra iznad neba. '' Divna prica,zaista. :) Drugi deo knjige je ''Zelim te''? :)
Jeste. Na italijanskom je valjda Ho voglia di te.
Aaaaaaaaaaaaaa koliko je dobra ova spanska verzijaaaa Zaljubila sam seeee
Da li znate, da li ima nsatavak filma, da li se snima ili sta...?
Da li znate, da li ima nsatavak filma, da li se snima ili sta...?
MCfan- Candy Girl
- Broj poruka : 1
Godina : 30
Ja sam cula da izlazi u decembru.
ODUSEVLJENA SAM KNJIGOM!!!!NAJLEPSA LJUBAVNA PRICA IKADAAA TAKO JE REALNA KAD JE CITAM OSECAM DA SE RADI O MENI I TAKO SILNOO ZELIM DA DOZIVIM TAKVU LJUBAVNU PRICUUU ;) NE MOGU DA OPISEM KOLIKO MI SE SVIDJAA,STEP JE IDEALAN DECKOO !!! :))
Debelic- Candy Girl
- Broj poruka : 128
Godina : 29
Rekla sam mami da mi podigne tu knjigu međutim nema je uopće u knjižnici tako da sam poludila. Jel zna itko gdje ima na internetu da se može pročitati? :D Znam da postoji to ali ne znam točno gdje. xD
Ovaj film sto postoji da li je to prvi deo knjige?
Postoji li drugi deo knjige i da li je izasao taj film?:*
Postoji li drugi deo knjige i da li je izasao taj film?:*
Nikii- Candy Girl
- Broj poruka : 2
Debelic wrote:ODUSEVLJENA SAM KNJIGOM!!!!NAJLEPSA LJUBAVNA PRICA IKADAAA TAKO JE REALNA KAD JE CITAM OSECAM DA SE RADI O MENI I TAKO SILNOO ZELIM DA DOZIVIM TAKVU LJUBAVNU PRICUUU ;) NE MOGU DA OPISEM KOLIKO MI SE SVIDJAA,STEP JE IDEALAN DECKOO !!! :))
Da li je prvi deo knjige ovaj film sto postoji?
I da li postoji drugi deo knjige i jel izasao taj film drugi deo?pozdrav
Nikii- Candy Girl
- Broj poruka : 2
Meni se knjiga ne svidja.
Malopre sam je citala, i eto. :P
@Nikii Da, jeste.
Da, postoji, zove se "Zelim te"
Jeste, italijanska verzija, a spanska bi trebalo da izadje pocetkom 2o12.
Malopre sam je citala, i eto. :P
@Nikii Da, jeste.
Da, postoji, zove se "Zelim te"
Jeste, italijanska verzija, a spanska bi trebalo da izadje pocetkom 2o12.
Gledala sam prvi dio .. i moze li mi neko reci gdje mogu da pogledam drugi dio Zelim te.. I jel sad na italijanskom.. A izaci ce i na spanskom??
Ninchy- Candy Girl
- Broj poruka : 1
Godina : 32
Pazi, italijanski filmovi su original (Tre metri sopra il cielo) i imaju oba dela, a ovi spanski su plagijati, i trenutno ima samo jedan deo, a koliko sam ja informisana, drugi treba da izadjem krajem ovo tj pocetkom sledece godine.
Imas na youtube-u italijansku verziju sa spanskim titlom, pa ako znas.. :)
Imas na youtube-u italijansku verziju sa spanskim titlom, pa ako znas.. :)
Pa tacno je da je italijanski film vise po knjizi radjen, ali spanski je bolji. Nekako su glumci bolji, bolje glume (ne kazem to zato sto je glavni glumac sladak... )... A ipak, u spanskoj verziji, Step tj. Hache prilazi Babi dok je ona u kolima, dok u italijanskoj verziji je on samo opazio kako izlazi iz skole...
Sada skidam drugi deo.. Bas me interesuje da li je slican knjizi ili je potpuno drugaciji. Da li je dobar uopste?
Sada skidam drugi deo.. Bas me interesuje da li je slican knjizi ili je potpuno drugaciji. Da li je dobar uopste?
uopšte me ne zanima ova knjiga.
Bloody.Mary- Moderator
- Broj poruka : 11102
Godina : 32
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 2 of 4