Kate Winslet
+4
Hellcat
Gossip Girl.
Praslin<3
Fallen Like The Sky.
8 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Kate Winslet
Kate Elizabeth Winslet (Reading, 9. listopada 1975.), priznata engleska glumica, osvajačica nagrada Grammy, BAFTA, i nagrade Ceha Filmskih glumaca. Svog prvog Oscara je dobila 2009 godine, pošto je prethodno pet puta bila nominovana.
Rodila se u Readingu, grofovija Berkshire. Otac Roger i majka Sally su glumci, djed i baka s majčine strane su osnovali i upravljali kazalištem, a ujak joj je glumio Olivera Twista. Već u jedanaestoj godini počinje studirati dramu na prestižnim institucijama. U školi je bila maltretirana zbog svoje težine i velikih stopala (koje je naslijedila od majke). Prvotni uspjeh vezan joj je vezan za televiziju, gdje je nastupala u reklamama i sličnim poslovima.
Njezin debitantski film, Rajska stvorenja, redatelja Petera Jacksona iz 1994., donio joj je priznanja kritike i publike i otvorio joj vrata u filmski svijet. U tom filmu glumila je živahnu i maštovitu tinejdžerku, koja pomogne prijateljici ubiti majku, jer joj ona brani da njih dvije budu zajedno.
Nakon toga uslijedile su nove uloge, a 1997. i Titanic. Film je zaradio velike svote novca na blagajnama i čak 11 Oscara, dok je Kate Winslet dobila samo nominaciju.
Filmovi su se nastavili redati. Do sada je snimila 20-ak naslova. Postavila je rekord kao najmlađa glumica višestruko nominirana za Oscara. Njeni glumački partneri su mnogobrojni, a među najpoznatijima su Geoffrey Rush, Emma Thompson, Judi Dench, Leonardo DiCaprio Jim Carrey, i Johnny Depp.
Posudila je glas u nekoliko crtića, koji su imali veliki uspjeh.
Re: Kate Winslet
Ja mislim da je jedini njen film koji sam gledala - Titanik.
Tu mi je bila sasvim ok, simpatična, ali opet, ništa drugo nisam gledala xD
Tu mi je bila sasvim ok, simpatična, ali opet, ništa drugo nisam gledala xD
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Godina : 28
U titaniku je obozavam a druge filmo ne znam bas... :)
Gossip Girl.- Special Snowflake
-
Broj poruka : 8665
Zli_Vrac wrote:Jebeš Titanik, sjajna glumica, nije morala ni da ga snimi.
Fejv.
Ne sećam se filma u kome me nije oduševila.
Suzana wrote:Volem je. :D
popka bebic ^__^- Dangerous Lady
- Moje srce s' tobom igra u ritmu ni na na na :)
Broj poruka : 11424
Čini mi se da je nisam viđala u filmovima. U Titaniku mi ima malo glupu ulogu.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Ja se bukvalno zaljubljujem u nju iznova i iznova svaki put kad je pogledam u nekom filmu.
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1