Robert Downey Jr.
+6
Ariel
Sirenna *
Daenerys Targaryen
Polly Samson
Hellcat
Fallen Like The Sky.
10 posters
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1
Robert Downey Jr.
Robert Downey mlađi (eng. Robert Downey Jr., rođen 4. travnja 1965. u New Yorku) američki je glumac i glazbenik. Sin je Roberta Downeya, nezavisnog filmaša i glumca. Downey mlađi je jednako poznat po svojim filmskim i TV ulogama kao i po uživanju narkotika i problemima sa zakonom.
Javnost je Downeya mlađeg prvi put zapazila 1985. godine, kada je nastupio u poznatom "Saturday Night Live" showu, gdje se dokazao kao vrstan komičar i imitator. Kada se 1987. preselio u Hollywood, počeo je dobivati sve više uloga, uglavnom u tinejdžerskim filmovima i komedijama. Na snimanju filma Air America (1990.) sprijateljio se s Melom Gibsonom.
Svojom ulogom Charlieja Chaplina u biografskom Chaplinu (1992.) Downey mlađi je skrenuo pozornost svjetske javnosti. Redatelj Richard Attenborough je bio oduševljen mladim glumcem, kao i filmski kritičari. Downey mlađi je za ovu ulogu nominiran za Oscara za najboljeg glavnog glumca, u društvu takvih veličina kao što su Denzel Washington, Clint Eastwood i Al Pacino (koji je i osvojio nagradu za ulogu u filmu Miris žene).
Godine 1994. Robert Downey mlađi je nastupio uz Marisu Tomei u romantičnoj hit-komediji Only You. Godinu prije je bio jedan od brojnih poznatih glumaca u omnibusu Roberta Altmana Kratki rezovi. Slijedile su uloge u filmovima Rođeni ubojice Olivera Stonea, Zlatni dečki Curtisa Hansona i dr.
Godine 2000. Downey mlađi je za ulogu u hit TV seriji Ally McBeal dobio Zlatni globus za najboljeg TV glumca u sporednoj ulozi, kao i nominaciju za Emmy. No, priča je neslavno završila, jer je producent serije David E. Kelley Robertu uručio otkaz, nakon što je ovaj (ponovo) uhićen zbog vožnje pod utjecajem opojnih droga.
Nakon tri godine pauze, Downeyju mlađem je šansu pružio njegov prijatelj Mel Gibson, u filmu Raspjevani detektiv. Te iste, 2003. godine, Robert se pojavio u psihološkom trileru Gotika, uz Halle Berry. Godine 2005. nastupio je uz Keanua Reevesa u ZF Replikatoru (A Scanner Darkly) i uz Georgea Clooneya u političkom Laku noć, i sretno. Downey mlađi je 2008. dobio glavnu ulogu u filmu Iron Man, napravljenom prema istoimenom "Marvelovom" stripu. Igrao je naslovnu ulogu u filmu Sherlock Holmes, za koju je dobio Zlatni globus, 2009. godine.
Re: Robert Downey Jr.
da, jako.gotivim ga
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Godina : 28
Mislićete da vas sprdam.
Rekla sam da je moj brat preslikan Tom Henks i jeste.
Ali moj stric i Robert ne da liče, nego..
Ja kad sam bila mala sam videla Roberta na TV-u i mislila sam da je moj stric. :D
Inače, super je glumac. Najbolji je kao Šerlok Holms
Rekla sam da je moj brat preslikan Tom Henks i jeste.
Ali moj stric i Robert ne da liče, nego..
Ja kad sam bila mala sam videla Roberta na TV-u i mislila sam da je moj stric. :D
Inače, super je glumac. Najbolji je kao Šerlok Holms
Jako mi je gotivan :) on i Johnny Depp su mi omiljeni glumci :D
Ariel- Glamour Girl
- Broj poruka : 2535
Godina : 30
Meni je on sav napet, pa čak i ovako malo stariji ;) Pogotovo mi se sviđaju njegovi filmovi u kojem glumi Iron Man-a . Taj njegov smisao za humor mi je odličan. Uvijek se smijem kad u nekom filmu nešto izlane, bilo to u Sherloku Homlesu ili u Iron Man-u meni je sve jedno. Ujedno, to su po meni njegove najbolje uloge. He is awsome
Jelen@- Candy Girl
- Broj poruka : 38
Kraaalj! :DD Jedan od mojih omiljenih glumaca, definitivno! :)
Euphoria- Cool Girl
- Broj poruka : 614
Nešto što sam našla na yt :D
- Anyone else think Robert Downey Jr. could play Iggy in a movie?!
- Robert Downey Jr. can play anyone.
x)
- Anyone else think Robert Downey Jr. could play Iggy in a movie?!
- Robert Downey Jr. can play anyone.
x)
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Godina : 30
Kako?! :DFallen Like The Sky. wrote:Ja njega obožavam i ne podnosim u isto vreme.
Polly Samson- Dangerous Lady
- Mesečarka
Broj poruka : 8397
Pod jedan zato što je dobar glumac, ali u poslednjih par godina sve vreme igra jednu te istu ulogu i ne, Šerlok i Iron Man su sve samo ne njegovi najbolji filmovi i najbolje uloge, pod dva što se tiče njega kao ličnosti čini mi se kao egocentrični kreten, ali mi je često jako smešan, pa čak i kada se gura da bude u centru pažnje.
Only For Girls :: Fame, fame, go away, come again some other day :: Glumci & glumice/Actors & actresses
Page 1 of 1