Sajam knjiga
+38
MoonGirl
Ejmili
Little Alien
Praslin<3
Fallen Like The Sky.
Tasha'94
Dvojki.<3
DarkAngel
MissSunshine.
Daenerys Targaryen
*MiMa*97
popka bebic ^__^
LostSoul
Lady Bird
providna_duga
Kate.Fenett
Baby C.
Mother of dragons
Tea <33
Sanny
Aurora
luda_NAtta
Bloody.Mary
the_sanja
*Aysha*
~FictionFreak~
Scarlett O'hara
Mary Crowley
jowana93
Wendy
cool-rhcp-girl
Posh
Branchica
dora_95
Natsi
Bloom
Lady Brooke :*
(= Tina =)
42 posters
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Sajam knjiga
First topic message reminder :
Jel posećujete sajmove knjiga? S kim idete? Koje ste knjige kupili na poslednjem sajmu? Ja to nikako ne smem da propustim... :)
Jel posećujete sajmove knjiga? S kim idete? Koje ste knjige kupili na poslednjem sajmu? Ja to nikako ne smem da propustim... :)
(= Tina =)- Sweet Girl
- Broj poruka : 324
Godina : 30
Re: Sajam knjiga
Mi ne idemo jer je prosle godine jedan idiot napravio sranje -.-
A ovako sama nemam sa kim niti kako.
A ovako sama nemam sa kim niti kako.
kod nas se ni ne nudi da idemo sa skolom.. O.o
organizovan prevoz ima jedino za ove koji rade u bibliotekama, knjizarama.. i sl
idem sa drugaricom, posto moje to ne zanima..
organizovan prevoz ima jedino za ove koji rade u bibliotekama, knjizarama.. i sl
idem sa drugaricom, posto moje to ne zanima..
Ja odem svake godine ali skoro nikada ne kupujem knjige na sajmu. Samo sam 2 knjige tako kupila, i to jednu za skolu a drugu, ovako xD. Nama je to bilo organizovano i u osnovnoj a i sada u srednjoj, a kada budemo 3. razred, valjda cemo ici na sajam i u Zagreb i Beograd.
Little Alien- Candy Girl
-
Broj poruka : 157
Godina : 28
Dvojki.<3 wrote:idem u subotu. :D
a koliko obično koštaju knjige na sajmu?
Bestseleri su ti uglavnom od 400 do 700, zavisi kako koja knjiga. :)
P.S. Preporucujem svima koji idu na sajam, da kupe Senku vetra ako je vec nisu citali, necete se pokajati. Kosta 650 din. :)
Tasha'94- Candy Girl
- Broj poruka : 55
meni je jako zao sto ne idem:(
moje sestra ce ici sutra sa skolom pa sam narucila knjigu da mi uzme^___^
moje sestra ce ici sutra sa skolom pa sam narucila knjigu da mi uzme^___^
*MiMa*97- Starry Eyed Girl
- Broj poruka : 7653
Godina : 27
Jao
Danas ucenici ni jedne skole u gradu ne idu u skolu jedino ova je*ena gimnazija, jer su profesori nasli da bas sutra idu na sajam -.-. Mogli su ici danas kao i svi drugi >.<
Danas ucenici ni jedne skole u gradu ne idu u skolu jedino ova je*ena gimnazija, jer su profesori nasli da bas sutra idu na sajam -.-. Mogli su ici danas kao i svi drugi >.<
Little Alien- Candy Girl
-
Za privatne znam, ali nisam znala za gradjevinsku O.o Super, nismo jedini onda..hahahah :D
Little Alien- Candy Girl
-
*Beautifully.Broken* wrote:Zahvaljujući sajmu, ja dns ne idem u školu jer profe idu xD
Takođe. Ali bih volila da sam otišla.. Jedva čekam da mi drugarica ispriča kako je bilo, i da vidim knjige koje je kupila.:)
Praslin<3- Kate Beckett
- I don`t wanna waste another day, stuck in the shadow of my mistakes!
Broj poruka : 7273
Bila sam u Sarajevu prošle godine u kupila dviej izvanredne knjige : 'Hemija smrti' i 'Kratki drugi život Bree Tanner'. Voljela bih ići i na ovaj u Beogradu, ali ne mogu. :/
Donijela mi je drugarica tri knjige, i jedva čekam da se bacim na čitanje :D
Praslin<3- Kate Beckett
Evo,upravo sam se vratila sa sajma...Au,kako je skupo sve -.- Kupila sam samo na štandu Novosti Dostojevskog i Tolstoja...gledala sam još nekih knjiga,ima zanimljivih...Htela sam da kupim i Životinjsku farmu,ali za 300din koliko je koštala,ja sam uzela Rat i mir
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
MoonGirl wrote:Evo,upravo sam se vratila sa sajma...Au,kako je skupo sve -.- Kupila sam samo na štandu Novosti Dostojevskog i Tolstoja...gledala sam još nekih knjiga,ima zanimljivih...Htela sam da kupim i Životinjsku farmu,ali za 300din koliko je koštala,ja sam uzela Rat i mir
I moja nastavnica kaže da je sve skupo. Jednom je ponela novac da kupi neke antologije i imala je novac samo za jednu.
I ako je skupo, htela bih da odem da vidim kako je i, naravno, ako ima nešto dobro, da kupim.
Bila sam ove godine ^_^
Utisci: Extraaaaa *____________________________________________________*
Utisci: Extraaaaa *____________________________________________________*
Sajam knjiga 2012
Termin
Od 21. do 28. oktobra 2012. godine. Sajam knjiga biće otvoren u nedelju i trajaće 8 dana.
Slogan
od A do Š
Za Školski dan određen je četvrtak, 25. oktobar 2012. Ovaj sajamski dan posvećen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Tom prilikom biće organizovan poseban sadržajan program namenjen deci i mladima.
Porodični dan
Za Porodične dane određeni su ponedeljak i utorak, 22. i 23. oktobar 2012. Tada će porodicama biti omogućeno da posete Sajam knjiga uz posebne popuste.
Nagrade
U okviru 57. Sajma knjiga dodeliće se više nagrada: Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečija knjiga godine i Najlepša knjiga.
Za nagrade automatski konkurišu svi izdavači iz Srbije, učesnici Sajma knjiga.
Osim ovih, biće dodeljena i nagrada "Dositej Obradović" koja se od 2007. godine dodeljuje stranom izdavaču za kontinuirani doprinos u objavljivanju i promociji srpske književnosti.
Otvorena knjiga
Poslednjeg dana Sajma knjiga predstavnik Mađarske predaće otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlji koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, 2013. godine.
Radno vreme
Od 10 do 21h.
Ulaznice
Cene ulaznica na 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ostale su nepromenjene u odnosu na protekle tri godine – pojedinačna ulaznica je 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara, a cena porodične ulaznice je 600 dinara.
Termin
Od 21. do 28. oktobra 2012. godine. Sajam knjiga biće otvoren u nedelju i trajaće 8 dana.
Slogan
od A do Š
- Spoiler:
- Izložbene celine
Hala 1 arena: domaći izdavači kojima je izdavaštvo primarna delatnost (isključivo sa sopstvenim izdanjima) i zemlja počasni gost – Mađarska
Hala 1 parter: domaći izdavači kojima je izdavaštvo primarna delatnost (isključivo sa sopstvenim izdanjima)
Hala 1 galerija: domaći izdavači kojima je izdavaštvo primarna delatnost
Hala 2a: inostrani izlagači, nacionalne prezentacije, izdavači koji kao osnovnu delatnost imaju obrazovanje, izdavači školske i stručne literature
Hala 4: domaći i strani izdavači, državne institucije i distributeri, izdavači iz oblasti religije i teologije
Hala 4 galerija: prodaja korišćenih i antikvarnih knjiga
Hala 1a: programske sale i izložbeni prostor
Hala 2 galerija: pres centar
Na površini od 27.011 bruto kvadratnih metara, predstaviće se ukupno 478 izlagača, od toga 60 iz inostranstva. Prvi put u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije nastupa više od 30 izdavača i institucija kulture sa Kosova i Metohije, predstavljanjem svog izlagačkog programa na zajedničkom štandu u Hali 4 i organizovanjem promotivnih aktivnosti u Hali 1a.
Zemlja počasni gost
Ovogodišnja zemlja počasni gost jeste Mađarska. Na svom štandu, koji će se nalaziti na počasnom mestu u areni Hale 1, Mađarska će prezentovati svoju bogatu književnu i izdavačku produkciju. Takođe, počasni gost će putem posebnih sajamskih programa predstavi autore iz svoje zemlje, prevodioce, izdavače, distributere kao i sve one koji su na različite načine u vezi sa knjigom i mađarskom kulturom.
Inostrani izlagači
Pored Mađarske, zemlje počasnog gosta, na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Velike Britanije, Francuske, Holandije, Nemačke, Austrije, Italije, Španije, Porugala, Grčke, Slovačke, Japana, Kine, Rusije, Belorusije, Irana, Brazila, Angole, Hrvatske, Bugarske, BIH, Crne Gore i Srbije.
EUNIK
EUNIK (EUNIC: European Union National Institutes for Culture) je mreža nacionalnih ustanova kulture država Evropske Unije. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga, na štandu EUNIK-a zajednički nastupa pet instituta za kulturu iz zemalja Evropske unije sa sedištem u Beogradu: Britanski savet, Austrijski kulturni forum, Francuski institut, Gete institut i Institut Servantes.
Tema ovogodišnjeg zajedničkog nastupa su dečija književnost i bajke na jezicima zemalja koje ovi instituti predstavljaju.
Takođe, na štandu EUNIK-a svojim književnim i kulturnim programom predstaviće se i Ambasade Švedske i Portugala.
Programski koncept
novi prostor za programe: Hala 1a omogućiće posetiocima jednostavniji pristup programima.
noseća tema: "Znakovi budućnosti". Debate, predstavljanja različitih autorskih opusa i književnih/kulturnih projekata, kao i stručni skupovi u domenu izdavaštva, obrazovanja i bibliotečke delatnosti, pokušaće da ukažu na mogućnosti preosmišljavanja sveta. Neophodni diskursi o "krizi" i "prošlosti" uključiće, čini se, još neophodniji – diskurs o modelima budućnosti.
programski fokusi: aktuelna književna produkcija regiona; srpsko-mađarske kulturne i književne veze; statusi književne štampane i internet periodike u regionu; aktuelnosti na strip sceni; podsećanja: V. Popa, B. Pekić, R. Konstantinović, 120 godina Srpske književne zadruge; kulturna politika u domenu izdavaštva i knjige u evropskom kontekstu; novi modeli podsticanja prevodilaštva.
prateći mix-media programi: sajamske akcije umetnika i malih umetničkih kolektiva koji u svom društvenom angažmanu i radu koriste (literarni) tekst; nekoliko gostujućih pisaca iz regiona i Mađarske predstaviće svoj rad i u domenu performansa.
programi za decu: na programskoj mapi biće jasno istaknuti svi, raznorodni, interaktivni sadržaji namenjeni deci i mladima.
Izložbe – U ambijentu Hale 1a, kroz dijalog slike, teksta i objek(a)ta, sajamske izložbe predstaviće izbor iz regonalne književne periodike, čime periodika dobija "izlagački" prostor na sajmu. Uvid u stvaralaštvo Stevana Raičkovića omogućiće kraljevačka Povelja, a biće prikazani i rezultati umetnika, učenika i studenata čiji se radovi bave pismom (alfabetom).
Izdavači predstavljaju – programski segment u okviru kojeg izdavači predstavljaju svoja nova izdanja i omogućavaju neposredni susret i razgovor čitalaca i autora.
Za Školski dan određen je četvrtak, 25. oktobar 2012. Ovaj sajamski dan posvećen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Tom prilikom biće organizovan poseban sadržajan program namenjen deci i mladima.
Porodični dan
Za Porodične dane određeni su ponedeljak i utorak, 22. i 23. oktobar 2012. Tada će porodicama biti omogućeno da posete Sajam knjiga uz posebne popuste.
Nagrade
U okviru 57. Sajma knjiga dodeliće se više nagrada: Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečija knjiga godine i Najlepša knjiga.
Za nagrade automatski konkurišu svi izdavači iz Srbije, učesnici Sajma knjiga.
Osim ovih, biće dodeljena i nagrada "Dositej Obradović" koja se od 2007. godine dodeljuje stranom izdavaču za kontinuirani doprinos u objavljivanju i promociji srpske književnosti.
Otvorena knjiga
Poslednjeg dana Sajma knjiga predstavnik Mađarske predaće otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlji koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, 2013. godine.
Radno vreme
Od 10 do 21h.
Ulaznice
Cene ulaznica na 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ostale su nepromenjene u odnosu na protekle tri godine – pojedinačna ulaznica je 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara, a cena porodične ulaznice je 600 dinara.
Bila sam juče. Zavisi od knjige do knjige može se naći od 80 dinara pa nadalje.
Kupila sam tri knjige i sad mi je žao što nisam više, ali biće mi nauk za sledeću godinu.
Kupila sam tri knjige i sad mi je žao što nisam više, ali biće mi nauk za sledeću godinu.
Last edited by Praslin<3 on Sat 27 Oct 2012 - 22:50; edited 1 time in total
Praslin<3- Kate Beckett
Citav dan sam provela tamo a kupila sam samo dve knjige xD
Uglavnom sam bila u Hali 1 jer je najveci izbor :D
Uglavnom sam bila u Hali 1 jer je najveci izbor :D
phina- Cool Girl
- Broj poruka : 620
Godina : 24
Školski dan
Ekonomska je isla. Mi nismo. Pajseri -.-
Ekonomska je isla. Mi nismo. Pajseri -.-
Žao mi je samo što nisam išla da vidim romociju knjige Suzane Mančić.
MoonGirl- Powerful Girl
-
Broj poruka : 3319
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Linkovi knjiga (E-books)
» Pozajmljivanje/kupovanje knjiga
» Knjiga Vremeplov (Triologija) - Gijom Prevo
» Pozajmljivanje/kupovanje knjiga
» Knjiga Vremeplov (Triologija) - Gijom Prevo
Page 3 of 4